Шашлик з ківі: приготування маринаду, покрокові рецепти

Шашлик з ківі: секрети вдалого маринаду і рецепти з фото

Дуже апетитне блюдо – добре просмажений, ароматний шашличок, що тане в роті. Секрет – правильний маринад, без якого неможливо отримати смачну страву. Ті щасливці, яким вдалося покуштувати м’ясо, замариноване таким способом, в один голос стверджують, що нічого смачнішого і оригінальніше їм не доводилося куштувати.

Адже такий маринад надає надзвичайну соковитість і м’якість, прискорює процес готування, допомагаючи отримати справжній шедевр кулінарії. Давайте ж скоріше розглянемо рецепти, які зібрали безліч позитивних відгуків від кулінарів.

Рецепт шашлику з баранини з ківі: правильний маринад і смаження на вугіллі

Кислувата ягода і молода баранина – поєднання для справжніх гурманів. Тут гармонійно переплітаються східний смак і екзотичні нотки, надаючи страві дивовижні смакові нотки.

Інгредієнти:

  • 1,800 г баранини (лопатка);
  • один ківі;
  • чотири цибулини;
  • 8 г солі;
  • 6 г чорного перцю;
  • 3 лаврових листки;
  • 6 г подрібненого коріандру;
  • 6 г чебрецю.

Час приготування: півгодини.

Калорійність: близько 284 Ккал/100 гр.

Вирізку молодого баранчика відокремити від кісточки, промити, просушити, виклавши на рушник, розрізати невеликими шматками.

Цибулини очистити, розрізати на півкільця, посолити, потім стискати ложкою в тарілці до виділення соку.

Перець, чебрець, лавровий лист, коріандр змішати з півкільцями цибулі. Шматки разом з цибулею скласти в каструлю, закрити кришкою і покласти в холодильну камеру не менш, ніж на пару годин, а краще на ніч.

За годину до приготування очистити ягоду від шкірки, перетерти через сито.

Перемішати з бараниною в каструлі. Замаринувати м’ясо на 1 годину.

За темою:  Сирне тісто для пиріжків з будь-якою начинкою - рецепти

Потім шматки баранини проколоти шампурами (змащеними олією), розташувати нещільно один до одного. Смажити на вугіллі, грилі, часто перевертаючи шампури.

Рецепти маринаду з ківі для шашлику з свинини

Свинина чудово поєднується з екзотикою ягоди, вбираючи в себе сік. М’ясо виходить ніжною і буквально тане в роті.

Свинячий шашличок, коли часу в обріз

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячого м’яса (шия);
  • 2 репчатых цибулини;
  • 1,5 ківі;
  • 8 г солі;
  • 6 г чорного перцю.

Час приготування: півгодини.

Калорійність: близько 297 Ккал/100 гр.

Для зручності насаджування на шампури, різати філе на середні шматки. Цибулини порізати на кільця. Ягоду почистити від шкірки, подрібнити до кашкоподібного стану.

Додати чорний перець і сіль. Ретельно перемішати пюре з ківі, цибульні кільця і м’ясні шматочки. Маринувати (під вантажем) протягом 40 хв.

Шашличок підсмажувати, нанизавши на шампури, близько 30 хв., на вугіллі.

Ніжний шашлик з свинини

Інгредієнти:

  • 1 кг свинячий шиї;
  • 1 головка цибулі;
  • 1 ківі;
  • 1 лимон;
  • 8 г солі;
  • 6 г чорного перцю;
  • 6 г паприки;
  • пучок рубаною кінзи.

Час приготування: 40 хвилин.

Калорійність: близько 297 Ккал/100 гр.

Вирізку розрізати середніми шматками, додати спеції і кінзу, сіль і перець. Цибулю подрібнити блендером в кашку. Очищений від шкірки лимон нарізати і подрібнити в пюре, додати цибульне пюре і шматочки м’яса. Перемішати.

Перекласти цю суміш у каструлю і поставити в холодильну камеру на ніч. За 1 годину до приготування додати ягоду, розім’яту до стану кашки.

Готувати, нанизавши на шампури, на грилі.

За темою:  Бутерброди з помідорами (холодні, гарячі): рецепти з фото

Маринад для курячого шашлику з ківі і мінералкою

Інгредієнти:

  • 0, 800 кг філе курки;
  • 0, 500 кг цибулі;
  • 0, 250 кг болгарських перців;
  • ківі;
  • солити за смаком;
  • 2 чайн. ложки меленого перцю;
  • 2 чайн. ложки меленого коріандру;
  • 1 чайн. ложка куркуми;
  • л мінералки.

Час приготування: 35 хвилин.

Калорійність: близько 120 Ккал/100 гр.

Філе вимити, нарізати на великі шматки, обсушити. Ягоду очистити, подрібнити до стану пюре. Очищені цибулини порізати, натерти на тертці, перемішати з пюре з ківі. Перець вимити, очистити, подрібнити на блендері в кашку, додати ягідне пюре і цибулю, змішати зі спеціями.

М’ясні шматочки перемішати з получившимся маринадом, перекласти масу в глибоку посуд, залити мінералкою, покласти в холодильник на 1 годину. Курку посолити, насадити на шампури і смажити на грилі до повного приготування.

Ківі і м’ясо птиці – дієтичне блюдо для прихильників принципів правильного харчування, однак смак не залишить байдужими найвибагливіших поціновувачів.

Шашлик з сьомги в маринаді з ківі: рецепт домашнього приготування

Цей пікантний рибний шашличок володіє цікавим смаком, з приємною ноткою кислинки, яку додає до нього ягода-екзот.

Інгредієнти:

  • 900 г сьомги;
  • ківі;
  • 2 столові л. оливки. масла;
  • 1 щіпка сушеного часнику;
  • 1,5 г чорного перцю;
  • половинка лимона;
  • щіпка порізаної петрушки.

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: близько 178 Ккал/100 гр.

Філе сьомги вимити, висушити за допомогою вафельного рушника, порізати на шматки. Масло, подрібнений часник і спеції змішати. Додати сік лимона. Зняти з ківі шкіру, розрізати на середні шматки. Розігріти духовку до 200 градусів.

Сьомгу надіти на шпажки або міні-шампури, чергуючи кожен шматок з шматочком ківі. Готувати не більше 15 хвилин. Шашличок посипати петрушкою.

За темою:  Торт «Футбольне поле»: майстер-клас покроково з фото, поради

Домашній шашлик з ківі: маринад, приготування в духовці

Шашличок з індички – низькокалорійне, з оригінальною смаковий «родзинкою» пісне блюдо, рекомендоване, у тому числі, гіпертонікам і діабетикам.

Інгредієнти:

  • 1 кг індички (філе);
  • 3 цибулини;
  • 1 ківі;
  • 8 г солі;
  • 6 г паприки;
  • 12 г чорного перцю;
  • пучок свіжого базиліка;
  • 1 літр знежиреного кефіру.

Час приготування: 50 хвилин.

Калорійність: близько 127 Ккал/100 гр.

Філе добре розрізати на шматки середнього розміру. Цибулю почистити, помити, натерти на тертці, змішати зі спеціями. В отриману масу влити кефір, додати шматки індички. Перемішати, притиснути м’ясо руками так, щоб воно перебувало під маринадом.

Поставити в холодильник на 3 години. За 40 хв. до готовності шашлику, ківі почистити і подрібнити за допомогою блендера, змішати з м’ясом і знову прибрати в холодильник. Перед випіканням, в маринад ввести сіль.

Нанизати на шпажки так, щоб шматки були на відстані один від одного, готувати при 180 градусах. Викласти шпажки на решітку, під яку поставити деко. Запікати в духовці 50 хвилин. Готовий шашлик викласти на тарілку, посипати базиліком і кропом.

Використовуючи ківі, необхідно знати: ягода має у складі фермент, размягчающий м’ясні волокна майже моментально. Тому не можна тримати шашлик в маринаді довше, ніж зазначено в рецепті, інакше результат може сильно засмутити.