Салат з качиною грудкою: рецепти з фото, калорійність, поради

Рецепти вишуканих салатів з качиною грудкою

Якщо хочеться відійти від звичних і всім знайомих рецептів олів’є і вінегрету, варто звернути увагу на теплі салати з качиним м’ясом. Вони гарантовано привернуть увагу гостей.

Салат з грудкою качки і апельсинами

Смажене качине м’ясо і кислуватий присмак цитрусових – відмінне поєднання для новорічного столу або просто романтичної вечері.

Склад:

  • столове вино — 20 мл;
  • сіль — ¼ ч. л;
  • сік цитрусовий – ½ ст.;
  • цукор – 1 ст. л;
  • м’якоть апельсинова – 100 гр;
  • грудка качки – 1 шт.;
  • зелень.

Час приготування: 1 годину і 15 хвилин.

Калорії: 150.

Рецепт салату з качиною грудкою і апельсинами по кроках:

  1. Апельсинову м’якоть нарізати шматочками або часточками, як зручніше;
  2. Змішати сік з вином і додати цукор з сіллю;
  3. У сотейнику на середньому вогні довести соус до загусання;

  4. Грудку заздалегідь запекти в духовці (180 градусів – 40 хвилин) або засмажити на сковороді: по 5 хвилин з двох сторін без олії;
  5. М’ясо повинно бути рум’яним зверху і рожевим всередині;

  6. Нарізати м’ясо шматочками;
  7. Зелень помити і викласти на тарілку, викласти зверху м’ясо і апельсини;
  8. Соусом заправити весь салат зверху і подавати.

Закуска з качиної грудки з кедровими горішками

Незабутній яскравий салат з смачним м’ясом і горішками кедра. Такий салат може замінити собою гарячі закуски, адже м’ясо кладеться в салат теплим.

Склад:

  • грудка качки – 200 гр;
  • бульйон – 300 мл;
  • фризі — 100 гр;
  • горішки кедра — 30гр;
  • сіль – 5 гр;
  • груша;
  • топлене масло – 3 ст. л;
  • сік апельсиновий – 30 мл;
  • мед топлений – 10 гр;
  • дрібку чорного перцю.

Витрачений час: 75 хвилин.

Калорії: 200.

Етапи приготування:

  1. Заздалегідь зварений бульйон закип’ятити. Це може бути м’ясний або овочевий бульйон;
  2. Грудку вимити і зварити в бульйоні;
  3. Цитрус вимити, розрізати навпіл і вичавити з однієї половини весь сік;
  4. З груші зрізати шкірку і нарізати шматочками;
  5. Зварене м’ясо порізати довгими скибочками. Присмачити спеціями;
  6. З’єднати масло, апельсиновий сік і мед. Додати спеції за смаком;
  7. Добре перемішати заправку до однорідності;
  8. Зелень вимити і порізати;
  9. У мисці змішати зелень, грушу і нарізане м’ясо з горішками;
  10. Заправити і подавати до столу.

Теплий салат з овочами і качиною грудкою

Теплий салат не схожий на звичні страви. Він поєднує в собі тепле м’ясо, овочі і є повноцінним стравою. Його не варто подавати як салат до м’яса, він чудово може стати повноцінним другим блюдом.

За темою:  Курка у вині (червоному, білому): рецепти приготування з фото

Склад:

  • грудка качки;
  • картопля (маленька) – 8 шт.;
  • соус соєвий – 1 ст. л;
  • дор блю (сир) – 70 гр;
  • олія – 30 мл;
  • гілочка чебрецю;
  • бекон смужками – за бажанням;
  • гриби свіжі – 15 шт.;
  • гірчиця і винний оцет — 1 ст. л;
  • зелень за смаком;
  • перець мелений – ½ ч. л;
  • сіль за смаком.

Витрачений час: 30 хвилин.

Калорійність: на 100 грам 275 калорій.

Етапи готування:

  1. М’ясо замаринувати в маринаді: половину масла змішати з соєвим соусом і перцем. Чебрець дрібно нарізати і додати в маринад;
  2. Щоб грудка краще промаринувалася, слід обмазати маринадом і залишити на кілька хвилин;
  3. Видалити чебрець, а потім зробити кілька неглибоких надрізів на качиної шкірці;
  4. Сковороду розжарити і шкірою вниз викласти грудку;
  5. 10 хвилин смажити на сухій сковороді, щоб грудка придбала карамельний відтінок;
  6. Перевернути і смажити ще 5 хвилин;
  7. Загасити качатина в духовці (180 °С) до м’якості;
  8. Відварену картоплю нарізати на половинки;
  9. Бекон, якщо вирішено було його використовувати, нарізати середніми шматочками;
  10. Гриби нарізати на половинки (якщо великі, то на 3-4 частини);
  11. Обсмажити всі овочі і бекон разом до рум’яності;
  12. Зробити заправку з гірчиці, оцту і залишився масла;
  13. У мисці змішати заправку з нарізаною зеленню;
  14. Викласти всі інші інгредієнти;
  15. Присипати тертим сиром салат і подавати до столу.

Качина грудка з руколою

Свіжа зелень і соковита качка – все це включає в себе дане блюдо, яке стане прекрасним варіантом для святкового вечері.

Продукти:

  • грудка качки – 300 гр;
  • селеровий стебло – 1 шт.;
  • олія – 3 ст. л;
  • лимон – ½ шт;
  • яблучні дольки — 8 шт.;
  • кунжут – 10 гр;
  • маринований імбир – 5 гр;
  • рукола і спеції за смаком.

Витрачений час: 35 хвилин.

Калорійність: 250 ккал.

Приготування:

  1. Грудку підготувати і обсмажити на сухій сковороді до рум’яності;
  2. Вже почищені від насіння яблука нарізати часточками, а потім соломкою;
  3. З половини лимона вичавити сік і скропити їм яблука, щоб вони не пожовкло;
  4. Селеру помити і нарізати соломкою;
  5. Рукколу вимити, дати стекти зайвій воді і викласти в салатницю;
  6. М’ясо порізати середніми шматочками;
  7. Всі інгредієнти викласти в салатницю і перемішати;
  8. Заправити страву сіллю і маслом;
  9. Обсипати кунжутом і тонко нарізаним імбиром.

Салат з фенхелем і філе качки

Таке весняне страва може замінити повноцінний обід, адже він дуже поживний. Взагалі, м’ясо качки чудово підходить до будь-яких продуктів, що робить приготування салатів з нею справжньою творчістю.

За темою:  Запіканка з макаронів з яйцем - в духовці, в мультиварці

Продукти:

  • грудка – 1 шт.;
  • салат – до 100 гр;
  • апельсин – 2 шт.;
  • фенхель – 1 шт.;
  • шалот — 1-2 шт.;
  • портвейн слабкий – 1 ст. л;
  • сік лимона – 1 ст. л;
  • оливкова олія — 1 ст. л;
  • сіль і мелений перець за смаком.

Необхідний час: 35 хвилин.

Калорії: 169.

Як приготувати:

  1. Заздалегідь розігріти духовку до 170°С;
  2. Філе обваляти у спеціях і зробити кілька розрізів зверху шкіри по діагоналі.
  3. На розпеченій сковороді гриль обсмажити грудинку пару хвилин, уклавши її шкірою вниз, поки не зарум’яниться;
  4. На середньому вогні готувати ще 3 хвилини, перевернувши;
  5. Укласти м’ясо в форму і готувати в духовці 7 хвилин;
  6. Дістати м’ясо, накрити рушником і дати йому «дійти»;
  7. Фенхель розрізати на дві частини і нашаткувати соломкою;
  8. Салатні листя помити і нарізати за бажанням;
  9. Змішати салат з фенхелем і викласти в тарілки;
  10. Один апельсин очистити і розламати на шматочки;
  11. Зробити соус: з решти апельсина вичавити сік, влити до нього портвейн, оливкову олію і додати спеції;
  12. Шалот дрібно нашаткувати і всипати до соусу;
  13. Перемішати заправку і вилити її зверху на салат;
  14. Грудку нарізати проти волокон тонкими часточками;
  15. Викласти на салат і додати порізані часточки апельсина;
  16. Все перемішати і подавати;
  17. Якщо апельсини були солодкими, то можна до заправки додати лимонного соку за бажанням, для більш кислуватого присмаку.

Рецепт салату з качиним філе і малиною

Поєднання м’яса та солодкого малинового сиропу не може залишити байдужим нікого!

Продукти:

  • грудка;
  • цукор – 2 ст. л;
  • малинова наливка — ½ ст.;
  • сир «Філадельфія» – 1 шт.;
  • апельсинові часточки – 10 шт.;
  • ягоди малини – 0,3 кг;
  • насіння — 2 ч. л;
  • зелень – ½ пучка;
  • імбир і кориця – по ½ ч. л.

Потрібний час: 30 хвилин.

Калорії: 230.

Як готувати:

  1. Філе обсмажити на сухій сковороді до рум’яності і порізати шматочками;
  2. Лікер закип’ятити і додати в нього цукор;
  3. Як тільки цукор розчиниться – всипати 200 грам малини і додати всі прянощі;
  4. Закип’ятити і тримати на вогні 15 хвилин;
  5. Соус процідити;
  6. Підготувати м’якоть апельсина і нарізати на шматочки;
  7. Зелень нарізати;
  8. У тарілці змішати салат з апельсином, 100 грамами малини і сиром. Викласти поверх м’ясо і заправити соусом;
  9. Посипавши кунжутом, подавати до столу.
За темою:  Профітролі з несолодкої начинкою: рецепти з фото покроково

Салат з качкою і грейпфрутом

Качине м’ясо завжди добре поєднується з цитрусовими, неважливо які саме плоди використовуються.

Продукти:

  • грейпфрут — 1 шт.;
  • грудка – 1 шт.;
  • салат — 200 гр;
  • масло і оцет – 2 ст. л;
  • сіль, перець – за смаком.

Потрібний час: 1 год.

Калорії: 170.

Етапи складання страви:

  1. Сковороду виставити на середній вогонь і викласти на неї м’ясо, шкіркою вниз;
  2. Жиром, який буде вытапливаться з м’яса, поливати грудку зверху;
  3. Тримати м’ясо на сковороді всього 25 хвилин;
  4. Потім відправити грудку в духовку (попередньо нагріти до 200 градусів);
  5. Потримавши грудку 10 хвилин в духовці, витягнути її і дати злегка охолонути;
  6. Поки грудка доходить, нарізати грейпфрут шматочками;
  7. У мисці змішати масло з оцтом, додати сіль за смаком і викласти салат;
  8. Додати тонко порізану грудинку і грейпфрут;
  9. Додати спеції і подавати на стіл.

Корисні поради

Готуючи качину грудку і салати з нею, слід пам’ятати:

  1. М’ясо качки досить жирне, тому при смаженні додавати масло не варто – жир буде топитися і його вистачить для обжарювання;
  2. Щоб качатина стала м’якою, слід обов’язково протушкувати трохи в духовці;
  3. У салати можна додати будь-сир з пліснявою;
  4. З м’ясом качки відмінно поєднуються горіхи, тому можна додавати в салат кедрові, волоські, мигдальні горіхи кеш’ю;
  5. У салат відмінно підійде рукола, айсберг, фризі та інша зелень;
  6. Качине м’ясо чудово поєднується з цитрусовими, яблуками і грушами, айвою і багатьма іншими фруктами;
  7. Для заправки краще використовувати оливкову олію, оскільки вона має приємний аромат і більш корисне, ніж рослинна;
  8. Бальзамічний оцет надає салату кислоту, тому для більш м’якого смаку слід в заправку додати трохи цукру.

Теплі салати з качкою – це ресторанні страви, які тільки починають з’являтися в приватних будинках. Спробувати приготувати їх обов’язково варто хоча б раз, хоч один з них, але стане постійним учасником святкових вечерь.