Прісне тісто для пиріжків в духовці: покрокові рецепти

Як приготувати прісне тісто для пиріжків

На сьогоднішній день існує досить багато способів приготування тіста. Однак, незважаючи на всі достаток, прісне залишається найбільш затребуваним, оскільки готується легко, швидко і підходить для випічки з будь-якою начинкою.

Прісне тісто для пиріжків в духовці: покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth

Найпростіший рецепт

Для приготування такої основи, що використовується для домашньої випічки, необхідно буде підготувати всі потрібні продукти:

  • півтора кілограма світлої борошна (вищий сорт);
  • 2 великі ложки нерафінованої соняшникової олії;
  • трохи кухонної солі (за смаком);
  • теплу питну воду – використовувати стільки, скільки зможе увібрати в себе борошно.

Приготування займе близько 30 хвилин.

Калорійність – 225 ккал на 100 грам.

Самостійний заміс звичайного прісного тіста не викликає ніяких труднощів. Все, що потрібно зробити, це просіяти борошно і висипати її на дошку або стіл у формі гірки.

Далі, в центрі робиться невелике заглиблення, в яке додається вода в кількості однієї склянки і олія рослинна. Крім цього, необхідно за смаком додати потрібну кількість солі, бажано дрібної.

Прісне тісто для пиріжків в духовці: покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth 1

Після того, як всі необхідні компоненти будуть додані, їх потрібно добре і акуратно змішати.

Прісне тісто для пиріжків в духовці: покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth 2

В процесі замішування тіста додається ще тепла вода, у міру вбирання її борошном.

Прісне тісто для пиріжків в духовці: покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth 3

У результаті повинна вийти не дуже крута основа. Важливо стежити за тим, щоб вона була і не занадто м’якою.

Прісне тісто для пиріжків в духовці: покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth 4

Прісне тісто на кефірі для пиріжків в духовці

Такий рецепт вважається одним із затребуваних, оскільки для його приготування використовуються продукти, які завжди є в кожному будинку. Отже, для того, що тісто для пиріжків вийшло прісним і смачним, необхідно приготувати наступні компоненти:

  • 2 склянки кефіру;
  • чотири чайні ложки цукрового піску;
  • п’ять склянок борошна;
  • половину невеликої ложки солі;
  • 4 ст. л. масла рослинного;
  • соду.
За темою:  Смажена курка в духовці: калорійність, домашні рецепти

Час для замісу тесту – 35 хвилин.

Калорії на 100 г – 248 ккал.

Щоб тісто вийшло справді смачним, важливо чітке дотримання всіх пропорцій. Перш за все, кефір потрібно трохи підігріти. Потім додати в нього потрібну кількість цукру, сіль і масло. Всі інгредієнти повинні бути добре перемішані. Далі, поступово всипається борошно в процесі замісу.

В кінцевому результаті тісто має бути еластичним, але не надто тугим, інакше у нього не буде повітряних бульбашок, які надають йому ще більш насичений смак.

На наступному етапі тісто викласти на посипаний борошном стіл і розкочується. Повинен вийти пласт товщиною не більше одного сантиметра. Потім його присипають невеликою кількістю соди по всій поверхні і згортають таким чином, щоб вийшло три шари.

Після цього заново розкачати і ще раз посипати содою і згорнути. Тісто повинно бути пишним і пористим. Накрити його пакетом і залишити підніматися на 40 хвилин. Все, можна формувати пиріжки для випічки в духовці.

Рецепт здобного тіста без дріжджів

Завдяки прісного тіста, випічка завжди буде виходити пишною і повітряної. Головне правило — дотримуватись певної технології.

Для того, щоб зробити здобне тісто, знадобляться такі продукти:

  • борошно – 5 склянок;
  • масло вершкове – 400 г;
  • сметана – 500 г;
  • сіль – 1,5 ч. л.;
  • цукор – 2 ст. л.;
  • сода – 1 ч. л.

Приготування – 35 хвилин.

Калорійність в 100 грамах – 478 кКал.

Процес приготування:

  1. В першу чергу борошно необхідно просіяти на стіл і додати соду;
  2. У гірці зробити поглиблення і покласти розм’якшене масло, порубати все ножем, поки не утвориться маса, що складається з дрібної крихти;
  3. Сметана змішується з цукром і сіллю і додається в загальну масу;
  4. Всі компоненти добре вимішуються до однорідного стану. Важливо також стежити за тим, щоб тісто не було дуже крутим;
  5. Поставити склад, що вийшов в холод на півгодини.
За темою:  Піца з листкового тіста в духовці: покрокові рецепти з фото

Готове тісто можна використовувати для випікання будь-яких пиріжків.

Приготування прісного тіста на пиві

Прісне тісто для пиріжків в духовці: покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth 5

Як видно з назви, повністю прісної воно не відноситься, оскільки в своєму складі містить пиво, що має дріжджову основу, що додає тісту легкість і легкість.

Необхідні компоненти, які будуть задіяні:

  • 400 грам вершкового масла;
  • 470 мл пивного напою;
  • 700 г борошна вищого сорту.

Час замішування тіста – 15 хвилин.

Кількість калорій на 100 грам продукту – 583.

Така кількість інгредієнтів не потребуватиме багато часу. Як приготувати прісне тісто на пиві для пиріжків? Для замісу тіста знадобиться велика ємність. У неї потрібно висипати все борошно, трохи солі, розтоплене на водяній бані масло і потрібну кількість пива. Все добре змішується до того моменту, поки не вийде однорідна і м’яка консистенція. Після цього тісто формується в кому і забирається на три години в холодильник. В результаті, його має стати більше рази в два.

Готова маса розкочується і нарізається на порції. Після додавання начинки, пиріжки поміщаються в духовку і випікаються при температурі 210 градусів.

Пісні пиріжки з капустою

Для приготування тесту можна використовувати будь-який з описаних вище рецептів.

Для начинки знадобляться такі продукти:

  • невеликий качан капусти вагою близько 1 кг;
  • 2 середні головки цибулі;
  • 1 морква велика;
  • 6 ст. л. томатного соусу;
  • спеції за смаком;
  • 3-4 лаврових листа;
  • соняшникова олія для смаження.

Загальний час – 1 година 30 хвилин.

Калорійність – 986 ккал на 100 грам.

Як спекти смачні пиріжки з капустою з прісного тіста в духовці? Розглянемо докладно. Морквина треться на крупній тертці. Калюж можна порізати дрібними кубиками. На сковороду налити олію і обсмажити приготовані інгредієнти.

За темою:  Перлова крупа: з якого злака її роблять і як, чим корисна

Капуста шинкуется як на борщ. Для додання м’якості, рекомендується трохи її пом’яти. Після цього також помістити у вже готувався складу. Для рівномірного розподілу піджарки все добре перемішується.

Поки овочі смажаться, томатна паста змішується з однією склянкою теплої води. Отримана суміш додається до начинки. Залишити тушкуватися на 15 хвилин. При цьому сковороду кришкою накривати не треба.

За необхідності можна ще додавати рідину, щоб начинка не подгорала. Після цього, додаються цукор, сіль за смаком, щіпка меленого перцю (чорний і червоний). Гасити складу необхідно до того моменту, поки вся рідина не випарується, при цьому періодично потрібно помішувати.

Коли начинка буде готова, її охолоджують. За цей час формуються кульки з тіста. Кожну грудочку розкочується до форми кола, на нього в середину кладуть капуста, а краї з’єднуються між собою. Таким чином надається форма пиріжка.

Викласти все на деко, змащене рослинним маслом, покрити зверху збитим яйцем і поставити в духовку. Випікати при 200 градусах протягом 20 хвилин.

Рум’яні пиріжки готові до вживання. Приємного апетиту!