Тісто на пиріжки на воді (смажені, в духовці): рецепти

Рецепти тіста на воді для смажених і печених пиріжків

Багато господинь активно використовують рецепти виготовлення пиріжків та іншої випічки не тільки на основі молока, кефіру та інших молочних продуктів, але і з водою. Тісто на воді є оптимальним варіантом пісного страви, вимагає менших витрат, його завжди можна зробити для більш легкої випічки, якщо кожна калорія враховується.

Тісто на пиріжки на воді (смажені, в духовці): рецепти » журнал здоров'я iHealth

Особливо напередодні посту питання про смачну і допустимої випічці стоїть досить гостро, тому слід звернути увагу на пісну легку випічку. У всіх наведених нижче варіантах основою є вода, відмінність полягає в часі приготування. Так, наприклад, для швидкого результату краще вибрати бездріжджовий варіант, до смажених пиріжків краще вибрати рецепт тіста з дріжджами.

Рецепт тіста на пиріжки на воді та ferment

Даний варіант пиріжків є досить відомим. Приготувавши основу таким чином, можна бути впевненим у гарному результаті.

Для приготування знадобиться:

  • борошно – 1200 м;
  • тепла кип’ячена вода – 700 мл;
  • цукор – 150 г;
  • дріжджі сухі – 22 м (дві упаковки);
  • соняшникова або вершкове масло – 50 мл

Загальний час – 80 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 230 ккал.

  1. У глибоку ємність або каструлю вилити всю воду, вона не повинна бути дуже гарячою. Воду змішати з цукром, кількома ложками борошна і дріжджами. Ретельно перемішати, залишити без протягів на півгодини;
  2. Періодично перевіряти, як тільки вгорі з’являться бульбашки, додати просіяне борошно. Важливо присипати її поступово, невеликими порціями, місити не занадто швидко;
  3. Коли тісто буде більш однорідним, додати масло.

З цього варіанта тесту пиріжки можна робити в духовці або обсмажувати в олії.

Тісто без дріжджів для випічки в духовці

Для печених пиріжків з духовки ідеально підійде рецепт тіста без дріжджів. Цей варіант приготування можна назвати самим простим за інгредієнтами. Для приготування знадобиться:

  • борошно – 1100 м;
  • тепла вода – 800 мл;
  • цукор – 2 ст. л;
  • яйце куряче – 2 білка.
За темою:  Скумбрія на мангалі: вибір маринаду, рецепти з фото покроково

Загальний час – 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 216 ккал.

Приготування полягає в 2 простих етапах:

  1. Вода повинна бути кип’ячена, але не гаряча. У воду ввести борошно, поступово невеликими порціями, ретельно вимісити до однорідності; Тісто на пиріжки на воді (смажені, в духовці): рецепти » журнал здоров'я iHealth 1

  2. Додати яйце, ще раз добре вимісити. Залишити суміш на 15-30 хвилин. Тісто на пиріжки на воді (смажені, в духовці): рецепти » журнал здоров'я iHealth 2

Такий варіант не вимагає багато часу і продуктів для приготування, а печені пиріжки в духовці будуть повітряними, малокалорийными.

Швидкий рецепт

Якщо необхідно дуже швидко зробити випічку, то цей варіант буде на руку багатьом господиням. Інгредієнти в складі найпростіші і найпоширеніші:

  • борошно – 900 г;
  • вода – 3,5 склянки;
  • сода питна – 2 великі пучки;
  • яйце – 1 білок.

Загальний час – 35 -40 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 207 ккал.

  1. Змішати борошно з содою, попередньо її просіяти 1-2 рази;
  2. Зробити гірку з отвором і поступово влити воду;
  3. Коли консистенція стає більш однорідною, додати яйце. Заважати до однорідності і повної відсутності грудок.

Готувати випічку можна відразу, не вичікуючи час. Таке тісто відмінно підійде для використання не тільки для пиріжків в маслі, але і пончиків.

Тісто на основі мінералки або газованої води

Тісто на пиріжки на воді (смажені, в духовці): рецепти » журнал здоров'я iHealth 3

Рецепт тіста для пиріжків на мінеральній воді подобається дуже багатьом господиням, так як випічка виходить повітрям, довго не черствіє. За таким принципом можна готувати як смажені, так печені пиріжки.

  • мінеральна вода – 550 мл;
  • швидкодіючі дріжджі – 17 г (півтори упаковки по 11 г);
  • яйце куряче – 1 білок;
  • олія – 30 мл;
  • борошно – 1000 р.

Загальний час — 120 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 245 ккал.

  1. До борошна влити мінералку, додати дріжджі, олія;
  2. Додати яйце, ретельно перемішати. Для дозрівання необхідно поставити суміш у тепле місце без протягів, на півгодини – годину. Протягом цього часу обсяг збільшиться в розмірах майже в 2 рази.
За темою:  Рецепти аджики з помідорів: простий, без варіння, на зиму

Цей варіант підійде не тільки в якості пиріжків, його можна використовувати як основу для піци, пончиків або пирогів.

Тісто без яєць

Тісто на пиріжки на воді (смажені, в духовці): рецепти » журнал здоров'я iHealth 4

Коли на кухні немає майже нічого для випічки, а хочеться смачних домашніх пиріжків, варто взяти на замітку наступний варіант:

  • борошно – 750 г;
  • вода – 350 мл;
  • дріжджі – 12 р.

Загальний час – 60 хвилин.

Калорійність на 100 грам – 220 ккал.

  1. Просіяти борошно, бажано 2-3 рази, змішати її з дріжджами;
  2. Влити теплу воду, ретельно вимісити, залишити на 30-40 хвилин.

За цим рецептом можна робити як пиріжки з солодкою начинкою, так і з м’ясом. Можливо, що може знадобитися ще трохи борошна, залежно від її властивостей і якості. Якщо замінити дріжджі содою, можна приготувати чебуречное тісто.

Корисні поради

  1. Так як інгредієнти мають не завжди однакові властивості, необхідно враховувати, що при приготуванні може знадобитися трохи більше або менше муки. Головне – щоб тісто було тягучим, не дуже рідким або важким, воно не повинно приставати до рук;
  2. При формуванні пиріжків можна заздалегідь приготувати ємність з холодною водою і змочувати руки, щоб отримана суміш не липла;
  3. Будь-яка заготівля на дріжджах любить «відпочинок», тобто пиріжки будуть більш пишні, якщо залишити тісто на півгодини – годину;
  4. При застосуванні дріжджового тіста, краще додати трохи цукрового піску або липового меду, так як наявність глюкози позитивно позначається на діяльності дріжджових грибків;
  5. Вироби з тіста з водою черствіють набагато швидше, ніж з молоком або кефіром, тому необхідно зберігати випічку в паперових пакетах, рушниках або в целофані.

У даних варіантів приготування багато плюсів: не потрібно багато інгредієнтів, вони є майже на кожній кухні, технологія проста і не вимагає додаткових навичок, тому будь-яка господиня впорається з цієї кулінарної завданням.