Печериці фаршировані куркою — прості рецепти з фото

Як приготувати фаршировані печериці з куркою і сиром

Для фарширування вам знадобляться звичайні печериці з щільною капелюшком округлої форми. Сама тонка операція у всіх рецептах – акуратно вирізати ніжку.

Печериці фаршировані куркою - прості рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth

Простий рецепт

Коли будете фарширувати печериці м’ясом курки, без вершків і сметани вам ніяк не обійтися. Смачні, в міру жирні молочні продукти – як раз те, що треба.

Вимагається:

  • 20 мл вершків+20 р сметани;
  • міцних печериць – 20 штук;
  • рафінованої олії (якого за своїм смаком) – 100 мл;
  • половинка плоду лимона для соку;
  • великі цибулини – 2 штуки;
  • куряче філе – 250 г;
  • середній пучок кропу;
  • за смаком лук чорним перцем (свіжомеленим) і сіллю.

На приготування знадобиться 45 хв., калорійність — 150 ккал на 100 грам.

Як готувати печериці фаршировані куркою:

  1. Промийте гриби, промокніть серветкою. Відокремте ніжки від капелюшків. Зсередини збризніть капелюшки соком лимона і відкладіть в сторону; Печериці фаршировані куркою - прості рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 1

  2. Грибні ніжки подрібніть, приправте сіллю;
  3. Цибулю дрібно наріжте, обсмажте на олії, 8 хв., потім додайте ніжки і готуйте, поки вся вода не випарується. Всі перекладіть на тарілку; Печериці фаршировані куркою - прості рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 2

  4. З курячого філе зробіть фарш, додайте трохи розмоченого в молоці хліба, вимішайте. Протягом 10 хвилин обсмажуйте фарш на сковороді, помішуючи. В кінці приготування влийте 20 мл вершків, покладіть обсмажені з цибулею ніжки, ст. ложку сметани, рубаний кріп, перемішайте і 3 хв. потушкуйте; Печериці фаршировані куркою - прості рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 3

  5. Сковороду протріть олією і розігрійте. Приблизно 3-4 хвилини обсмажуйте капелюшки печериць невеликими порціями (вони повинні вільно лежать на сковорідці). Стежте, щоб вони не підгоріли;
  6. Готові печериці перекладіть у форму, розкладіть у них начинку, трохи її приминаючи; Печериці фаршировані куркою - прості рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 4

  7. На 10 хв. поставте запікатися, але спочатку розігрійте духовку до 210 Cº; Печериці фаршировані куркою - прості рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 5

  8. Такі грибочки подають на стіл з картопляним пюре. Печериці фаршировані куркою - прості рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 6

За темою:  Раф-кави: що це таке і як його правильно приготувати

Фаршировані печериці з куркою і сиром, запечені в духовці

Гриби з начинкою хороші і в гарячому і в холодному вигляді. Одним словом, відмінна закуска на всі випадки життя.

Вам знадобиться:

  • 50 мл рафінованої олії;
  • 12 штук печериць;
  • велика голівка цибулі;
  • 1 половинка курячої грудки;
  • 30 р сметани;
  • 20 мл вершків або молока;
  • сіль за смаком;
  • перець за смаком.
  • жменька тертого сиру;
  • 12 тонких пластинок сиру.

На всю готування піде 25 хв., порція фаршированих грибів містить 160 ккал.

Як фарширувати:

Крок 1. Спочатку помийте печериці і обсушити на рушнику. Потім вирізати у них ніжки, посоліть зсередини.

Крок 2. Поріжте дрібно ніжки, цибулину очистіть і подрібніть.

Крок 3. Для начинки обсмажте подрібнену цибулю, додайте нарізані ніжки і всі разом посмажте, приблизно 5 хв.

Крок 4. Приберіть підготовлені ніжки з цибулею на тарілку, а на цій же сковорідці посмажте куряче філе, нарізане дрібними кубиками.

Крок 5. З’єднайте обсмажені ніжки з м’ясом, постійно помішуючи, трохи стушкуйте, додавши вершки, сметану і тертий сир.

Крок 6. Капелюшки печериць змастіть рослинною олією і наповніть щільно начинкою.

Крок 7. Деко накрийте промасленим кулінарної папером, наведіть на неї гриби, зверху на кожен покладіть по платівці сиру. Готуйте в розігрітій духовці 15 хв.

Читайте як приготувати ніжні і м’які фирикадельки в сметанному соусі — це дуже смачно.

Корисні поради

  1. Купуйте тільки якісні гриби без гнилі і чорних вкраплень, з капелюшком нерозкритою внизу, тобто з цілої плівкою у ніжки і світлими пластиками. До речі, темні пластинки, означають тільки одне – печериця почав «старіти», а перезрілі гриби краще не використовувати;
  2. У діаметрі капелюшок не повинна перевищувати 5 див. В особливо великих примірниках нічого хорошого немає, крім їх великої ваги;
  3. Віддавайте перевагу печерицям з коричневою голівкою, в них смаку набагато більше, ніж у світлих грибах;
  4. Якщо ви вирішили зробити фаршировані печериці основним блюдом, то розраховуйте, що на одну людину знадобиться, як мінімум шість капелюшків;
  5. Страву можна подавати на стіл без гарніру, воно цілком самостійне.
За темою:  Шарлотка на сметані (з яблуками, грушами): прості рецепти

Печериці продаються цілий рік, тому приготувати смачну закуску не складе праці. Отже, коротко нагадаємо: капелюшки відокремити від ніжок, приготуйте начинку з курячого філе і обсмажений грибних ніжок, додавши небагато інгредієнтів за рецептом, наприклад, поклавши зверху на капелюшок сир. Все готово, залишилося запекти страву в духовці протягом 10 хвилин.