Омлет з сиром: на сковороді в духовці, в мультиварці

Як смачно приготувати омлет з сиром

Омлет з сиром – це ідеальне блюдо для сніданку, обіду, вечері та перекусу. Користь інгредієнтів, які входять в його склад, як неоціненна для дитячого організму, так і для дорослих.

Безліч варіантів рецептів (солодких, солоних, з овочами і фруктами), а також способів приготування роблять страву універсальним настільки, що просто неможливо знайти людину, яка не знайде собі рецепт по душі.

Омлет з сиром: на сковороді в духовці, в мультиварці » журнал здоров'я iHealth

Класичний рецепт

Омлет з сиром на сковороді за класичним рецептом може бути як солодких, так і солоним. До солодкого омлету можна додати сухофрукти (наприклад, курагу або родзинки), а до солоного – рубану зелень.

Додати класичного смаку страві зможуть прянощі і спеції: ваніль і кориця для солодкого варіанти, а карі, солодка паприка і чорний мелений перець для солоного.

Для базового рецепта омлету з сиром на сковороді необхідно взяти інгредієнти в таких пропорціях:

  • 3 курячих яйця;
  • 150 г сиру;
  • 30 г топленого вершкового масла в омлет і ще трохи для обсмажування;
  • сіль (цукор) за смаком.

Час приготування страви складе 15-20 хвилин, без урахування часу попередньої підготовки сиру (його перетирання через дрібне сито).

В стограмовому шматочку готового сирного омлету буде близько 215,2 кілокалорії.

Покрокова інструкція до процесу приготування:

  1. Перетертий через сито сир викласти в чашу блендера, до нього ж відправити яйця і топлене масло, посолити або підсолодити інгредієнти і збити всі разом кухонним гаджетом в однорідну масу; Омлет з сиром: на сковороді в духовці, в мультиварці » журнал здоров'я iHealth 1

  2. На розпечену сковороду з невеликою кількістю олії викласти отриману суміш рівним шаром і готувати на середньому вогні під закритою кришкою; Омлет з сиром: на сковороді в духовці, в мультиварці » журнал здоров'я iHealth 2

  3. Коли сирно-яєчну коржик зарум’яниться з одного боку, перевернути її і смажити до рум’яної скориночки з іншого. Готовий омлет подавати зі сметаною. Вона буде прекрасно гармоніювати і з солодким, і з солоним варіантом цієї страви. Омлет з сиром: на сковороді в духовці, в мультиварці » журнал здоров'я iHealth 3

Рецепт омлету з сиром, помідорами та сиром

Свіжі помідори зраджують творожному омлету соковитість і приємну кислинку. Вибирати для цієї страви потрібно сорти томатів з щільною м’якоттю і без зайвої соковитості, щоб вона не зробили основу занадто рідкою. Але якщо в процесі смаження виявилося, що в помідорах багато соку, то до сиру та яєць слід додати трохи борошна для кращої в’язкості.

За темою:  Курка гриль в мікрохвильовці - покрокові рецепти з фото

До складу цієї страви входять такі продукти:

  • 3 курячих яйця;
  • 100 г сиру;
  • 100 г свіжих помідорів (або один великий екземпляр);
  • 70 г улюбленого сиру твердих сортів;
  • 60 мл молока;
  • 30 г вершкового масла;
  • 10 г свіжої зелені кропу;
  • сіль і прянощі за смаком.

На створення такого омлету необхідно витратити 30-35 хвилин.

Калорійність страви, розрахована на 100 г готового продукту, становить 183,8 ккал.

Алгоритм черговості кулінарних процесів:

  1. Ручним віночком або вилкою розбовтати яйця з сіллю. Її потрібно акуратно додавати в блюдо, враховуючи те, що твердий сир теж віддасть частину свого смаку;
  2. До стали однорідними яйцям додати молоко і розім’яту виделкою сир. Суміш старанно розмішати;
  3. Помідор вимити і витерти насухо. Після чого нарізати його кубиками або тонкими кружечками і припустити на гарячій сковороді з невеликою кількістю розтопленого вершкового масла;
  4. Шматочки помідора, які встигли пустити сік, залити зверху яєчно-сирною сумішшю. Зверху вміст сковороди посипати рубаною зеленню кропу і сирної стружкою;
  5. Готувати страву приблизно чверть години під кришкою на несильному вогні. Маса повинна схопитися, а сир зверху розплавитися.

Сирний омлет з кабачками в духовці

Влітку, коли в достатку недорогі сезонні овочі, простий омлет з сиром можна приготувати в смачне блюдо, яке в усіх іспаномовних країнах називають словом «тортилья».

Суміш з яєць і сиру, приготовлена з кабачками в духовці, вже тягне на повноцінний пиріг, який можна їсти як в гарячому, так і в холодному вигляді.

Для приготування потрібно:

    Омлет з сиром: на сковороді в духовці, в мультиварці » журнал здоров'я iHealth 4

  • 4 курячих яйця;
  • 125 г сиру;
  • 400 г молодого кабачка (можна взяти цукіні);
  • 12 г часнику;
  • 10 мл рослинного масла;
  • сіль і спеції орієнтуючись на свої смакові уподобання.

Загальний час приготування складе 45-50 хвилин, з них 10-15 хвилин підготовчі роботи і 25-30 – запікання в духовці.

За темою:  Коктейль з кефіру в блендері: найкращі рецепти для схуднення

Калорійність овочевого омлету з духовки – 113,0 ккал/100 р.

Спосіб приготування:

  1. Кабачок перетворити у велику стружку за допомогою терки, часник подрібнити ножем, сир ретельно розім’яти виделкою;
  2. Яйця розбовтати віночком з сіллю і спеціями, після чого викласти до них сир, часник і кабачок, перемішати масу;
  3. Форму для запікання діаметром 20 см змастити олією і викласти в неї масу з сиру, яєць і кабачка;
  4. Запекти омлет в духовці при температурі на рівні 180-200 градусів. За кілька хвилин до закінчення запікання можна скористатися функцією гриль для отримання апетитною скоринки.

Дієтичний омлет в мікрохвильовці

Нове віяння в кулінарії – це приготування в мікрохвильовці страв на швидку руку в гуртках або чашках. Такий спосіб дуже зручний, оскільки блюдо готуватися без масла, що робить його дієтичним, в посуді, що полегшує порціонну подачу, і за дуже короткий час.

Для швидкого дієтичного омлету в гуртку з мікрохвильової печі слід взяти:

  • 1 куряче яйце;
  • 100 г перетертого нежирного сиру;
  • 50 мл молока;
  • сіль.

Швидкість приготування цієї страви навіть для не дуже кмітливого кухарі не перевищить 10 хвилин.

Калорійність страви – 101,4 ккал/100 р.

Хід роботи:

  1. Виделкою розбовтати молоко і куряче яйце, додати перетертий сир, посолити за смаком;
  2. Отриману суміш викласти в кухоль, чашку або бульонницу, яку можна буде поставити в СВЧ-піч;
  3. Готувати страву на максимальній потужності протягом 3 хвилин. Перед подачею вмісту чашки дати трохи охолонути.

Рецепт смачного сирного супу з фрикадельками — спробуйте це блюдо.

Солодкий сирний десерт в мультиварці для дитини

Сир і яйця повинні бути присутніми в дитячому меню кілька разів на тиждень, тому мамам часто доводиться ламати голову над тим, яким чином приготувати ці смачні продукти, щоб догодити маленьким гурманам.

Внести різноманітність в раціон можна, приготувавши в мультиварці блюдо, яке буде чимось середнім між омлетом і сирною запіканкою.

За темою:  Цвітна капуста з яйцем на сковороді і в духовці: рецепти

Для дитячого солодкого сирного омлету потрібно взяти:

  • 4 курячих яйця;
  • 100 г сиру;
  • 200 мл молока;
  • 10 г вершкового масла для змащування чаші мультиварки;
  • 50 г цукру (його кількість можна зменшити або збільшити).

Підготовчі процеси займуть 10-15 хвилин, а час, який блюдо проведе в мультиварці, буде залежати від обраного режиму. Для опції «Смаження» тривалість готування становитиме 10 хвилин, для функції «Випічка» — 25-30 хвилин.

Калорійність цього частування з дитячого меню буде становити 134,4 ккал/100 р.

Послідовність дій:

  1. Всі інгредієнти, крім вершкового масла, скласти у відповідну посудину і перебити блендером до однорідного стану. Якщо на кухні немає такого помічника, то виконати всі ті ж процеси вручну виделкою або вінчиком;
  2. Чашу мультиварки змастити невеликим шматочком м’якого вершкового масла, перекласти туди отриману суміш і готувати протягом відповідного часу в залежності від обраної опції («Випічка» або «Смаження»);
  3. Після того, як готовий омлет трохи охолоне в мультиварці, його буде легко вийняти, перевернувши на решітку пароварки.

Корисні поради

Щоб смак страви був ніжним, а сам омлет однорідним, обов’язково потрібно перетирати сир через дрібне сито або перебивати блендером.

Якщо страва готується на сковороді, то викладати суміш потрібно на добре розігріту поверхню. Це допоможе масі не прилипнути до дна сковороди.

Щоб яєчно-сирну корж добре присмажився всередині і не підгоріла зовні, потрібно готувати на середньому або повільному вогні, накривши сковороду кришкою.