Грінки з сиром на сковороді і в духовці — покрокові рецепти

Як правильно посмажити грінки з сиром

Грінками називають злегка підсмажені шматки хліба різної величини. Вони швидко готуються з чорного або білого хліба, можуть бути солоними або солодкими. Грінки відмінно підійдуть для сніданку або в якості закуски.

Грінки з сиром на сковороді і в духовці - покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth

Класичний рецепт

Вам знадобляться для приготування грінок із сиром на сковороді наступні інгредієнти:

  • 4 шматочка хліба (білого або житнього);
  • 2 курячих яйця;
  • 50 мл молока;
  • 200 г твердого сиру;
  • рослинне масло.

Час готування — 10-15 хвилин.

Готовий продукт багатий білками, в 100 г продукту міститься 18 відсотків від денної норми. Калорійність на 100 г складає 280.83 ккал.

Кроки приготування:

  1. Потрібно у підготовлену миску розбити яйця, несильно збити їх віночком до того, як на поверхні з’явиться легка піна. Грінки з сиром на сковороді і в духовці - покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth 1

  2. Підготовлені шматочки хліба умочіть в отриманій суміші. Якщо вміст залишилося, дорежьте ще хліба, щоб використовувати яєчно-молочний продукт повністю. Грінки з сиром на сковороді і в духовці - покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth 2

  3. Сир натріть на дрібній тертці. Грінки з сиром на сковороді і в духовці - покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth 3

  4. Поставте сковороду на плиту і нагрійте в ній рослинне масло. Середній вогонь підійде для готування. Грінки з сиром на сковороді і в духовці - покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth 4

  5. Викладіть грінки. Кожна сторона обсмажується до рум’яної скоринки.
  6. Переверніть грінки на протилежну сторону, посипте сиром до його розплавлення. Грінки з сиром на сковороді і в духовці - покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth 5

Страва готова! До столу подається негайно після приготування.

Грінки з сиром і яйцем

Для приготування хлібців з сиром і яйцем на сковороді потрібні наступні інгредієнти:

  • Грінки з сиром на сковороді і в духовці - покрокові рецепти » журнал здоров'я iHealth 6

    4 шматка білого хліба або батона;

  • 2 яйця курки;
  • 75 г твердого сиру;
  • рослинне або вершкове масло.

Час приготування займає 10-15 хвилин.

Калорійність страви на 100 г продукту дорівнює 177,32 ккал. Для тих, хто дотримується дієти це блюдо відмінно підходить.

Якщо ви хочете отримати солодке блюдо, можете додати за смаком цукор або ванілін. Тоді рекомендується готувати на вершковому маслі.

Для гостроти в начинку страви можна додати часник, готувати на рослинному маслі.

Кроки приготування:

  1. Шматки хліба повинні бути товщиною близько 1 см.
  2. Яйця вилийте в миску і збийте вінчиком. Попередньо натріть сир на крупній тертці.
  3. У процесі збивання висипте весь сир в миску з яйцями.
  4. На середньому вогні розігрійте сковороду з олією.
  5. Один бік грінки змастіть вміст миски.
  6. Викладайте На сковороду змазаній стороною.
  7. Приготування підійде до завершення, коли начинка розплавиться і покриється золотистою скоринкою. Після можете подавати до столу.

Хлібці з помідорами і сиром

Інгредієнти на ситні грінки з помідорами і сиром:

  • 3 шматка хліба (багет відмінно підійде);
  • 1 куряче яйце;
  • 3 кружечка помідора;
  • 60 г молока;
  • 60 г твердого сиру;
  • зелень кропу;
  • рослинне або вершкове масло;
  • сіль і перець за смаком;
  • італійські трави.

Процес смаження триває 10-15 хвилин.

Продукт містить 181 ккал на 100 р. Їжа приносить відчуття насичення, тому підходить до розряду дієтичних страв.

Кроки приготування:

  1. Змішайте в мисці яйця, молоко і дрібно порізаний кріп.
  2. Додайте сіль, перець, італійські трави за смаком.
  3. Добре збийте вміст віночком.
  4. Шматочки хліба покладіть в миску, дайте суміші добре вбратися в хліб.
  5. На середньому вогні розігрійте масло і викладіть туди грінки.
  6. Обсмажуйте їх з 2-х сторін до утворення рум’яної скоринки. Якщо в мисці залишиться суміш, рівномірно розподіліть її зверху грінок.
  7. На грінки викладіть по кружечку помідора, додаючи сіль і перець за смаком.
  8. Посипте тертим сиром грінки, і от коли він розплавиться і утворюється красива корочка – страва готова!

Апетитні часникові грінки з чорного хліба

Для приготування грінок із сиром, шинкою і часником потрібно:

  • 4 шматочка чорного хліба;
  • 2 курячих яйця;
  • 100 г шинки;
  • 40 р борошна;
  • вершкове масло;
  • 100 мл молока;
  • 2 зубчики часнику;
  • 80 г сиру;
  • сіль за смаком.

Процес готування дорівнює 10-15 хвилин. Калорійність на 100 г продукту — близько 250 ккал.

Покроковий спосіб готування:

  1. У миску розбийте яйця, влийте молока, насипте борошна, додайте дрібно натертий часник і ретельно перемішайте густу суміш віночком.
  2. Хліб наріжте однаковими шматочками.
  3. Між двома шматками хліба покладіть скибочку шинки і сиру.
  4. Отримані грінки покладіть в миску з сумішшю, добре умочіть.
  5. Поставте сковороду на невеликий вогонь, прогрійте і викладіть грінки.
  6. Смажте до стану зарум’янювання сторін і розплавлення сиру.

Страва подається в гарячому вигляді.

Рецепт хрустиків з часником і сиром в духовці до пива

Грінки чудово поєднуються з пивом. Для приготування закуски знадобиться:

  • 7 шматочків хліба;
  • 6 зубчиків часнику;
  • 100 г сиру;
  • сіль за смаком.

Час, витрачений на приготування — 25 хвилин. Калорійність на 100 г продукту дорівнює 381,95 ккал.

Покрокова інструкція приготування:

  1. Зубки часнику натріть, покладіть на хліб і посоліть, він повинен добре просочитися часниковим соком. Для кращого вбирання складіть всі шматочки в піраміду і міняйте їх місцями протягом 5 хвилин.
  2. Прогрійте духову піч до 180-200 градусів.
  3. Очистіть хліб від часнику і солі, щоб запобігти підгорянню.
  4. Верхню скоринку хліба зріжте, а шматочки наріжте, як хочете і викладіть на деко.
  5. Поставте в духовку. Через 3 хвилини переверніть для кращого обсмажування.
  6. Попередньо натріть на тертці сир і посипте їм щойно приготовані грінки.
  7. Якщо сир недостатньо розтопився, поставте грінки на 1 хвилину в духовку.

Оригінальна закуска до пива готова!

Корисні поради

Грінки стали готувати з моменту появи хліба. Це апетитне нескладне блюдо готується швидко. Можна дотримуватися декількох порад, щоб приготування страви було прийнятним для вас:

  1. Найкраще підходить використання вчорашнього хліба, бажано виключити здобу для готування.
  2. Товщина шматочків хліба повинна бути близько 1 див.
  3. Рафінована і вершкове масло потрібно рівномірно розподіляти пензликом по сковороді.
  4. До хрустикам до пива рекомендується подавати соус: часниковий, сирний або вершковий.
  5. Не рекомендується приймати грінки в їжу ввечері, так як страва важкий.
  6. Найшвидший спосіб приготування хлібців з сиром – поставити їх у мікрохвильову піч. Це відніме 5-7 хвилин!
  7. Якщо ви дотримуєтеся дієти, замість молока можна використовувати воду.
  8. Слідкуйте за тим, щоб при приготуванні страви хліб поджаривался, а не засушивался. Для цього використовуйте середній вогонь. Маленький вогонь не радимо використовувати, хліб може взагалі не зарум’яниться.

Грінки з сиром допускають різноманітні варіації приготування. Це смачне блюдо може бути солодкою або солоною. Рятує вас, якщо потрібно швидко накрити на стіл.

Приємного апетиту! Радуйте близьких людей смачними сніданками!

За темою:  Тісто для пирога без дріжджів (на молоці, без яєць): рецепти