Булочки зі згущеним молоком: рецепти з фото, калорійність випічки

Як зробити домашні булочки зі згущеним молоком

Булочки зі згущеним молоком такі прості, але які смачні! Інгредієнти для такої випічки точно знайдуться в кожному будинку, так що не смійте відмовляти собі і швидше порадуйте себе і своїх близьких смачненьке до чаю.

Покроковий рецепт

  • 260 мл води;
  • 1 жовток;
  • 1 яйце;
  • 480 г борошна;
  • 15 мл води;
  • 11 г дріжджів;
  • 110 г вершкового масла;
  • 3 г солі;
  • 70 г цукру;
  • 1 банку вареного згущеного молока;
  • 4 г ваніліну.

Час – 2 години і 15 хвилин.

Калорії – 290.

Готуємо булочки з дріжджового тіста зі згущеним молоком:

  1. Воду налити в сотейник і на маленькому вогні підігріти її до теплого стану;
  2. Всипати в неї цукор, розмішати так, щоб кристали розчинилися;

  3. Далі додати дріжджі і добре, але обережно розвести їх у солодкій воді;
  4. Прибрати ємність в тепло на чверть години, вкривати не потрібно;
  5. За цей час треба підготувати вершкове масло – його треба розтопити;
  6. Після цього воно повинно охолонути до кімнатної температури;
  7. У глибоку миску розбити яйця, додати до них ванілін, сіль і добре перемішати;

  8. Влити остигле масло і знову з’єднати компоненти;
  9. Далі додати дріжджі, які повинні були піднятися шапочкою;
  10. Наступним компонентом стане борошно, але тут дуже знадобиться сито;

  11. Додавати інгредієнт частинами, щоразу доводячи масу до гладенької текстури;
  12. Тісто вимісити, скачати в кулю, змастити маслом, викласти в миску;
  13. Прибрати в духовку на 45 хвилин при 50 градусах;
  14. Після цього дістати його, обім’яти і повторити «зростання» тесту ще раз;
  15. Потім тісто викласти на стіл, не обминати і порізати на частини;

  16. Кожен шматочок розтягнути в корж і покласти в центр начинку у вигляді згущеного молока;

  17. Загорнути кульку і повторити процес з залишками тіста і згущеного молока;
  18. Кульки тіста викладати на деко з папером;

  19. Коли все готово, змішати жовток з водою, змастити кульки;
  20. Випікати близько 40 хвилин при 190 градусах;
  21. Готові булочки накрити рушником і дати їм трохи відпочити.

За темою:  Торт «Спартак»: класичний і інші рецепти з фото покроково

Булочки на кефірі з вареним згущеним молоком

  • 600 мл кефіру;
  • 40 г маку;
  • 1 уп. ваніліну;
  • 5 р мускату;
  • 40 г цукру;
  • 3 яйця;
  • 11 г дріжджів;
  • 120 г кедрових горішків;
  • 180 г цукру;
  • 15 г кориці;
  • 140 г родзинок;
  • 1 яйце;
  • 1200 г борошна;
  • 5 г солі;
  • 130 г вершкового масла;
  • 1 банку вареного згущеного молока.

Час – 2 години і 20 хвилин.

Калорії – 299.

Етапи приготування:

  1. В першу чергу необхідно з’єднати борошно і дріжджі. Перший компонент, до речі, попередньо потрібно «обробити» за допомогою сита;
  2. Велику порцію яєць збити в піну з більшою частиною цукрового піску в піну;
  3. Влити кефір, додати сіль, ванілін і 2/3 маку, перемішати;
  4. Вершкове масло покласти в піалу, розтопити його в мікрохвильовці;
  5. Остудити до кімнатної температури і потім додати до яєць;
  6. Горішки підсушити до рум’яності на сухій сковороді, остудити, пересипавши на тарілку;
  7. Родзинки промити, скласти в піалу і залити його окропом;
  8. Дати настоятися під кришкою десять хвилин, потім воду злити, сухофрукти промити;
  9. Обсушити їх і ненадовго відставити;
  10. В яєчну масу почати додавати борошно поетапно, замішуючи тісто;
  11. Наприкінці всипати горіхи і родзинки, «замісити» їх в масу, щоб рівномірно розподілилися;
  12. Скачати з неї кулю і дати підійти в теплі протягом 40 хвилин;
  13. Після цього з тіста скачати кульки, розкотити їх та наповнити згущеним молоком;
  14. Кожен кульку змастити маслом і викласти їх у форму або на деко;
  15. Знову прибрати в тепло на 30-40 хвилин;
  16. Для макових шапочок збити яйце, всипати залишки маку, залишки цукру, додати корицю і мускат. Отриманою масою змастити шапочки булочок;
  17. Запікати їх до рум’яності при 180 за Цельсієм.

Випічка з листкового тіста зі згущеним молоком

  • 1 банку згущеного молока;
  • 500 г листкового тіста;
  • 1 яйце;
  • 20 г цукрового піску.
За темою:  Сирні булочки як пух за 5 хвилин: прості рецепти з фото

Час – 45 хвилин.

Калорії – 348.

Як робити:

  1. Упаковку з тестом попередньо вийняти їх морозильної камери;
  2. Позбавити його від обгортки, а пласти помістити на стіл або іншу робочу поверхню;
  3. Посипати борошном і тісто, і поверхню, так як в процесі того, як воно буде розморожуватися, дно пристане до столу, а верхня частина просто заветрітся і вийде дуже неапетитно і непотрібна скоринка;
  4. Коли тісто вже стало м’яким, розкачати його та порізати трикутниками;
  5. На основу кожного трикутника покласти ложку згущеного молока;
  6. Загорнути майбутні булочки трубочками і скласти їх на деко;
  7. Змастити зверху збитим яйцем, присипати цукром і запікати 25 хвилин при 180 градусах.

Як зробити ніжну здобу зі згущеним молоком

  • 140 г цукру;
  • 1 банку згущеного молока;
  • 520 мл молока;
  • 1 яйце;
  • 120 г вершкового масла;
  • 20 г дріжджів;
  • 900 г борошна.

Час – 1 годину і 40 хвилин.

Калорії – 287.

Принципи приготування:

  1. Масло вершкове покласти в сотейник, покласти його на плиту, поки не стане рідким;
  2. Розтопленого олії дати час дійти до кімнатної температури;
  3. Молоко злегка підігріти і всипати до нього дріжджі;
  4. Розмішати їх, щоб повністю розчинилися;
  5. В іншу миску помістити яйця (без шкаралупи), цукор і остигле масло;
  6. Все ретельно перемішати, щоб маса стала однорідною;
  7. Поступово почати вливати яєчну масу до молочної, не перестаючи заважати все віночком;
  8. Далі чергу борошна і сита, яку потрібно вводити частинами, щоразу перемішуючи до однорідності текстури;
  9. Коли вийшло замісити тісто вже руками, скачати його в кулю і прибрати в тепло;
  10. Через тридцять хвилин масу обім’яти руками і розкачати його в пласт;
  11. За допомогою склянки вирізати кружечки і в центр кожного покласти згущене молоко;
  12. Скачати кульки і скласти на деко, укритий листом пергаменту;
  13. Духовку прогріти до 210 градусів і запікати булочки тридцять хвилин.
За темою:  Морква з часником і майонезом: домашні рецепти салатів

Корисні поради

Будь-яка рідина, в якій ви растворяете дріжджі, повинна бути теплою. Вона ні в якому разі не може бути гарячим, інакше дріжджі загинуть і вам доведеться замішувати все заново. Холодним молоко/вода/кефір бути теж не може, так як дріжджі в холоді не будуть активні.

Для приготування випічки радимо використовувати всі інгредієнти однієї температури. Для цього просто потрібно все попередньо скласти нас стіл, а особливо те, що потрібно діставати з холодильника або морозильної камери.

Якщо ви печете випічку на дріжджовому тесті, то рекомендуємо вам дати вже готовим, але ще сирим виробам час на підйом. У підсумку вони вийдуть пишніше і ніжніше, так як у них був час вирости.

Булочки зі згущеним молоком – то саме насолоду з дитинства. Щоб хоча б трохи нагадати собі той смак або аромат, обов’язково спеките таку випічку. Спогади варті того!