Закуска до віскі: яка краще підходить, рецепти з фото

Що подають до віскі на закуску в різних країнах

Назва алкогольного напою віскі трактується як «вода життя». Приписати його походження до Шотландії не вдається, так як з цього приводу багато розбіжностей з ірландцями. Як би не було, шотландський віскі лідирує по продажах.

В його смаку переважають особливі нотки, які роблять алкоголь привабливим серед поціновувачів елітних напоїв. Цікавий факт, що віскі мають здатність зберігати свої якості 100 років.

Закуска до віскі: яка краще підходить, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth

Культура споживання напою

Вживають алкоголь невеликими порціями, наливаючи його на дно склянки. Малі дози віскі дозволяють правильно оцінити смак напою. Дотримання деяких правил споживання благородного алкоголю посилює враження від дегустації.

  1. Необхідно вибирати правильні келихи. Зовні вони виглядають як стакани низькі з товстим дном.
  2. Напій обов’язково подають з льодом з содовою водою або в чистому вигляді.
  3. Щоб відчути приємне післясмак алкоголю, не варто пити його залпом.
  4. Перш ніж зробити ковток, щоб вловити аромат віскі, прийнято склянку взбовтати.
  5. Якісний напій являє собою букет з багатого спектру ароматів.
  6. У чистому вигляді п’ють віскі при температурі від 20°Пн.
  7. Благородний алкоголь повинен обволікати рот, кожен ковток відчувається по-новому. Напій поступово розкриває смак.

З чим п’ють віскі в Росії

Закуска до віскі: яка краще підходить, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 1

Російський народ, на відміну від європейців, дивовижний. Тому, споживаючи віскі, воліє м’ясні та рибні копченості, морепродукти, суші. На догоду традицій росіяни подають до віскі сир елітних сортів.

У ресторанах часто можна зустріти в подачі фрукти, консервовані ананаси і часточки лимонів. В якості закусок подають правильні страви, які добре поєднуються з благородним напоєм.

Що стосується гарячих страв, найчастіше — це жульєни, відбивні з м’яса, запечена риба. На відміну від голландців, шотландців і американців, російські чоловіки ставляться до вибору закусок непринципово.

Що подають на закуску в інших країнах

У зв’язку з тим, що віскі виробляють у різних країнах, вони відрізняються за якістю, ціною та смаку. Відповідно до них придумують відповідні закуски, які підкреслюють смак напою і культуру нації.

Традиційно справжні цінителі благородного алкоголю п’ють його виключно з сиром і фруктами. Вважається, що завдяки сиру і фруктів віскі краще розкриває смак. Тому гурмани частіше нехтують м’ясними і рибними стравами.

За темою:  Крем для заварних тістечок: рецепти з фото, калорійність

Європейські ресторани пропонують до віскі широкий перелік страв, з якими прийнято подавати цей напій:

  • до вироблених в Шотландії віскі частіше подають те, чим багата країна — рибу і морепродукти (креветки, гребінці, устриці);
  • в Ірландії найкраща закуска до віскі — копчена риба благородних видів (лосось, форель, сьомга);
  • американці закушують алкоголь сорти віскі солодощами (шоколад, зефір, кейки);
  • японська кухня до віскі традиційно пропонує до замовлення суші, рис тофу, сашимі.

Що стосується правильного етикету, до напою подають збірну сирну тарілку. Або страви на основі м’якого сиру з фруктами (виноградом, грушею, полуницею), цитрусами або одягають і зеленню. Чисто по-чоловічому віскі п’ють з м’ясом, приготованим на барбекю — стейки і шашлик.

Думка кулінарних експертів схиляються в різні сторони, тому можна часто зустріти до компанії з віскі добре оброблену курку. Безперечні лідери швидких закусок, як у нас, так і за кордоном — канапе з рибою, хорошою ковбасою і в’яленим м’ясом.

Яка закуска підходить під віскі з колою

Закуска до віскі: яка краще підходить, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 2

Напій, розведений колою, знаходить низький градус, тому його поєднують з легкою їжею. Навіть у розведеному вигляді віскі збережуть багатий аромат, він не терпить звичайних закусок, які прийнято подавати до горілки. Великий шматок м’яса з гарніром буде недоречний. Потрібні страви, які не переб’ють смак благородство напою:

  • морепродукти — такого варіанту, насамперед, віддають перевагу гурмани;
  • фрукти, десерти на основі шоколаду — вони чудово доповнюють і відтіняють смак віскі;
  • ласуни воліють закушувати благородний алкоголь морозиво з фруктами.

При виборі закусок не стільки важливі традиції, скільки переваги присутніх за столом гостей. Варто враховувати смаки людей, які люблять експериментувати. У цьому випадку буде доречно подати різноманітність страв, серед яких знайдеться підходящий для кожного питущого варіант.

Варіанти закуски до різних сортів алкоголю

Серед гурманів благородного алкоголю існує думка, що пити його потрібно в чистому вигляді або розбавленому, без закуски. В той час, як експерти радять не нехтувати їжею, оскільки це шкодить здоров’ю. Правильно підібрані страви не зіпсують, а, навпаки, підкреслить смак віскі. Існує величезна кількість їжі, яка чудово підійде до напою в залежності від його сорту:

  1. Jack Daniels — ідеальна основа для приготування коктейлів з додаванням содової (яблучного соку) і льоду. Підійдуть канапе з в’яленим м’ясом, сиром і копченостями. Фруктова нарізка, страви на основі сиру.
  2. Famous Grouse Blend — м’який сорт напою підкреслить копчена риба і закуски на її основі.
  3. Johnnie Walker Red Label — ароматний сорт віскі з торф’яним ароматом і присмаком димку. Добре підійде просмажена яловичина і баранина.
  4. Dalwhinnie — чудово гармонує з вишуканими стравами з морепродуктів.
За темою:  Єгипетський пиріг із заварним кремом: покроковий рецепт з фото

Меню закусок складають з урахуванням події, якщо передбачається тривале застілля, щоб гості відчували себе голодними краще приготувати м’ясні страви. А для нетривалої дегустації або романтичного вечора — канапе з червоною ікрою, крекери з сиром.

Вибираючи, в залежності від ситуації і переваг закуски, господині не допустять помилок. Досить буде до столу подати найбільш популярну їжу з нижче запропонованих рецептів.

Рибна закусь

Необхідні інгредієнти:

  • слабосолене філе сьомги — 200 гр;
  • крабові палички — 150 гр;
  • м’який сир — 280 гр;
  • варені яйця — 3 шт;
  • пучок кропу.

Час приготування закуски: 25 хвилин плюс час настоятися в холодильнику.

Калорійність рибної закуски на 100 грам: 123,4 ккал.

  1. Для закуски знадобиться харчової целофан і порційні салатниці.
  2. Дно салатниць застелити целофаном. Це робиться для того, щоб потім акуратно вийняти готову закуску.
  3. Поверх целофану в кожну салатницю викладаємо тонко нарізану сьомгу. Збризкуємо її соком лимона, посипаємо зеленню кропу.
  4. Наступним шаром кладемо частина м’якого сиру, розподіляємо його по рибі.
  5. Далі терті яйця, розкладаємо по всьому салатницам. Зверху залишився шар м’якого сиру.
  6. Завещающий шар — крабові палички, натерті на тертці. Їх потрібно буде добре утрамбувати, щоб всі компоненти страви добре скрепились. Накрити салатниці целофаном, помістити в холодильник мінімум на 2 години.
  7. Перед подачею дістати салатниці з холодильника. Зняти зверху целофан. Перевернути їх на рівні тарілочки для подачі.
  8. Зняти целофан, оформити часточками лимона і кропом.
  9. Сьомга, в поєднанні з лимонним соком, м’яким сиром і крабовими паличками, подарує особливий смак закусочного страви.

Рецепт канапе з копченостями і сиром

Необхідні інгредієнти:

  • асорті м’ясних копченостей — 350 гр;
  • сир Чеддер — 280 гр;
  • виноград десертних сортів — 180 гр.
За темою:  Цукерки «Корівка» в домашніх умовах: класичний рецепт

Час приготування закуски до віскі: 15-20 хвилин.

Калорійність на 100 г закуски: 264 ккал.

  1. Перш за все, потрібно підготувати плоске блюдо, в якому буде подано закуска і шпажки.
  2. Нарізати на шматочки однакового розміру м’ясних копченостей і сиру. Якщо асорті вже тоненько нарізано, залишаємо як є, нанизуємо, звертаючи на шпажки.
  3. Нанизуємо довільно шари: м’ясо + сир + виноград.
  4. Ставимо готові канапе на тарілку, оформляємо зеленню або листям салату. Виноград можна замінити маслинами або оливками.

Краща закуска з крекеру і горбуші без майонезу

Необхідні інгредієнти:

  • крекер — 300 гр;
  • філе слабосоленої горбуші 280 гр;
  • м’який сир Маскарпоне — 250 гр;
  • лимон — 1 шт.

Час приготування закуски: 15 хвилин.

Калорійність закуски на 100 грам: 257, 6 ккал.

  1. Подрібнити в блендері філе горбуші. Потрібно простежити, щоб не попалися кістки.
  2. До рибі додати маскарпоне, все гарненько перемішати. Повинна вийти однорідна паштетних маса.
  3. На кожен крекер викладати гіркою рибну масу. Прикрасити тонкими часточками лимона.
  4. Готувати безпосередньо перед подачею до віскі. Інакше крекер розм’якне, зникне властивий печиву хрускіт.

З чим категорично не можна поєднувати віскі?

Закуска до віскі: яка краще підходить, рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 3

Гурмани назвали б мариновані овочі та гриби до віскі — поганим смаком. Не варто подавати в якості закуски жирне м’ясо, свинячий шашлик.

Прихильники майонезних страв розчаруються, якщо поєднають улюблену їжу з віскі. Такий підхід зіпсує смак благородного напою. Щоб відчути аромат віскі, не потрібно маскувати його складними стравами.

Великий шматок м’яса краще попередньо нарізати. Закуска повинна пом’якшувати міцний алкоголь, добре з цим справляються солодощі.

Щоб не сп’яніти, зовсім не обов’язково добре закушувати, краще багато не пити. Культура вживання віскі різноманітна, у всьому знайте міру і дотримуйтесь етикету!