Їжачки в томатному соусі: прості рецепти з фото, калорійність

Рецепти приготування їжачків в томатному соусі

Відмінний обід чи вечеря? Ви можете приготувати їжачки в томатному соусі в подвійному розмірі, і тоді вам вистачить на два прийоми. Звичайно, якщо у вас велика сім’я. Порадуйте близьких смачним і незвичайним блюдом, адже вони цього заслуговують.

Простий рецепт

  • 1 цибулина;
  • 120 г рису;
  • 40 г томатної пасти;
  • 1 помідор;
  • 450 р фаршу;
  • 1 морква;
  • 1 яйце;
  • 25 мл олії.

Час – 1 годину і 30 хвилин.

Калорії – 208.

Принцип приготування їжачків в томатному соусі на сковороді:

  1. Фарш покласти в миску розбити до нього яйце і приправити за смаком;
  2. Рис промити до прозорої води і всипати в сотейник;
  3. Залити злаки в необхідних пропорціях водою, включити вогонь;
  4. Довести до кипіння, посолити і варити двадцять хвилин;
  5. Після цього зняти з вогню, закрити кришкою і дати настоятися чверть години;
  6. Потім готовий рис остудити і додати у фарш;

  7. Масло влити в сковороду, дати йому прогрітися;
  8. За цей час почистити цибулю, вимити його і дрібно покришити;
  9. Всипати в гаряче масло і тушкувати до м’якості;
  10. Перекласти до фаршу і добре його вимісити руками;
  11. Моркву почистити, помити і натерти теркою;
  12. Помідор вимити, нарізати скибочками;
  13. З фаршу сформувати кульки, скласти в глибоку сковороду;

  14. Зверху викласти моркву, томат і всипати все спеціями;

  15. Томатну пасту розвести достатньою кількістю води і вилити в сковороду;

  16. Закрити кришкою, дати закипіти і готувати тридцять хвилин.

За темою:  Хе з скумбрії по-корейськи - класичний рецепт з фото

Тефтелі з рисом в томатному соусі в духовці

  • 2 цибулини;
  • 20 мл олії;
  • 750 г фаршу;
  • 1 яйце;
  • 40 мл томатного соусу чілі;
  • 160 г рису;
  • 70 г сметани.

Час – 1 годину і 25 хвилин.

Калорії – 231.

Порядок дій:

  1. Рис промити до прозорості, помістити в каструлю;
  2. Залити такою ж кількістю води (160 мл) і варити десять хвилин;
  3. Після цього перекласти його в миску, щоб швидше охолонув;
  4. Цибулю почистити, помити і подрібнити його;
  5. Масло розігріти на сковороді, всипати цибулю і тушкувати до м’якості;
  6. До рису додати фарш, цибулю, яйце і половину томатної пасти;
  7. Додати спеції за смаком і добре вимішати;
  8. Дно форми змастити сметаною, скачати тефтелі з фаршу і щільно укласти їх в форму;
  9. Залишки сметани змастити з залишками пасти, додати трохи води і спеції;
  10. Довести рідину до однорідності, залити кульки і укрити фольгою;
  11. Відправити в духовку на 35-40 хвилин при 180 за Цельсієм;
  12. За чверть години до кінця приготування фольгу слід видалити.

М’ясні їжачки в томатному соусі в мультиварці

  • 30 мл томатної пасти;
  • 30 г борошна;
  • 60 мл сметани;
  • 1 морква;
  • 140 г солодкого перцю;
  • 240 г свинячого фаршу;
  • 260 г яловичого фаршу;
  • 1 цибулина;
  • 170 г рису;
  • 400 мл води;
  • 40 мл олії.

Час – 2 години.

Калорії – 163.

Метод готування:

  1. Морква, перець, цибуля очистити, вимити всі овочі;
  2. Цибулю покришити гострим ножем, моркву натерти, а перець нарізати соломкою;
  3. Фарш викласти в миску, додати до нього цибулю і спеції;
  4. Рис промити проточною водою і теж додати до м’яса;
  5. Відбити масу об стіл до тих пір, поки маса не перестане розсипатися;
  6. Сформувати з фаршу тефтелі, відставити їх;
  7. У чашу налити олію, покласти овочі;
  8. Гасити їх протягом десяти хвилин;
  9. Сметану змішати з томатною пастою і борошном;
  10. Залити гарячою водою і довести до однорідності;
  11. Викласти м’ясні кульки на овочі, залити зверху отриманим соусом;
  12. В режимі гасіння готувати страву півтори години.
За темою:  Цимус - що це таке, фото, як його правильно приготувати

Рецепт приготування їжачків з курячого філе в соусі

  • 1 червоний лук;
  • 5 г сухого базиліка;
  • 650 г курячого філе;
  • 5 г борошна;
  • 1 болгарський перець;
  • 1 банку консервованих томатів;
  • 1 яйце;
  • 50 г рису жасмин.

Час – 1 годину і 20 хвилин.

Калорії – 93.

Спосіб приготування:

  1. М’ясо промити, зрізати жир і обсушити філе;
  2. Крупно нарізати і скласти в блендер, щоб перебити у фарш;
  3. Перекласти його в миску і відставити;
  4. Перець вимити, видалити серцевину і дрібно нарізати;
  5. Цибулю почистити, помити і дрібно покришити;
  6. Скласти цибулю з перцем в блендер, перебити до однорідності;
  7. Потім викласти в сито або марлю, віджати і додати масу до фаршу;
  8. Додати яйце і почати вимішувати масу;
  9. Приправити за смаком, всипати сухий рис, перемішати;
  10. Банку з томатами відкрити, злити рідину, додати до неї борошно і розмішати;
  11. Форму змастити маслом, викласти туди сформованих їжачків;
  12. Залити все це томатної рідиною і посипати базиліком;
  13. Прибрати на 50 хвилин при 180 за Цельсієм в духову шафу.

Поради кулінарів

Якщо ви самостійно будете готувати фарш (так як ми зробили в останньому рецепті), тефтелі будуть набагато ніжніше і соковитіше, так як тоді в м’ясі залишиться сік, який і зробить блюдо смачніше.

Можна додати трохи вимоченої хліба до складу тефтелькою. Важливо, віджати і додати в такому вигляді. Далі він вбере в себе весь м’ясний сік, а так як тефтелі запекутся, хліба не дасть цього соку вийти за межі м’ясного кульки.

За темою:  Тісто для піци на майонезі: швидке, без дріжджів, рідке

Додавайте до складу м’ясної маси зелень і спеції. Вони зроблять ваших їжачків ще смачніше, свіже і вони будуть особливими. Використовуйте тархун, розмарин, базилік, коріандр, паприку.

Вже встигли приготувати м’ясні кульки з рисом в томатному соусі? Дуже ситно, насичено і незвично! Доповніть блюдо улюбленим гарніром, щоб зробити ще ситніше цю смачну картину, або подавайте зі свіжими овочами, вийде не менш смачно.