Салат з руколою, помідорами чері та моцарелою: рецепти
Рецепти популярних салатів з руколою, помідорами чері та моцарелою
Рецепт салату з руколою, помідорами чері та моцарелою – італійський подарунок для всіх кулінарів. Його готують у багатьох країнах, при цьому назва може бути різною, але суть залишиться завжди одна – листовий салат рукола, порваний руками, змішаний з половиками черрі і шматочками моцарели.
Італійський салат
У такому салаті все чудово. До того ж його легко доповнити різними соусами, наприклад, відтінивши прісний смак ніжною моцарели заправкою з масла і оцту. А якщо додати в неї подрібнений перчик чилі, то салат придбає незвичайний смак.
Кількість продуктів:
- 20 г оцту бальзамічного + 20 г оцту винного + 2 зубчики часнику;
- 250 г моцарелли в розсолі;
- 20 штук черрі;
- жменька кедрових горішків;
- 40 мл якісного оливкової олії;
- упаковка (100 г) рукколи;
- 1 перчик чилі (сухий);
- пшеничні сухарики на свій розсуд;
- 1 щіпка дрібної морської солі.
На всю готування піде: 30 хв. На 100 г доводиться: 250 ккал.
Як приготувати салат з руколою, помідорами чері та моцарелою:
- Розігрійте духовку. Наріжте хліб дрібними кубиками, змішайте з горішками, розкладіть на деку і відправте в духовку на 10 хв;
- Розріжте помідори навпіл. Крупно наріжте часникові часточки, а перчик подрібніть. Додайте до помідорів часник, чилі, полийте винним оцтом і 40 мл олії, залиште на кілька хвилин маринуватися;
- Порвіть руками салатні листя, потім розкладіть їх на велику тарілку, збризніть 20 г оливкової олії і половиною оцту бальзамічного;
- Порвіть Руками моцарелу, викладіть на салатні листя, знову приправити олією і бальзамічним оцтом;
- Зверху викладіть помідори, присипте сухарями, горіхами і подавайте на стіл.
Бразильський салат з в’яленими помідорами і сиром моцарелла
Є прості рецепти, які готують у всьому світі і вони прекрасно виходять у всіх. Для цього салату потрібно моцарелла хорошої якості, в’ялені помідори і рукола.
Кількість необхідних продуктів:
- 40 мл білого бальзамічного оцту;
- кулька (100 г) моцарелли в розсолі;
- 8-10 штук в’ялених помідорів черрі;
- 100 г руколи.
Час готування складе: 20 хв. Вміст калорій на 100 г: 260 ккал.
Приготування:
- Моцарелу наріжте часточками;
- В’ялені томати наріжте смужками;
- У салатнику змішати в’ялені томати, скибочки моцарели, листя руколи;
- Подавайте на стіл, заправивши білим оцтом.
Російський варіант салату від Юлії Висоцької
Автор рецепта вважає, що головне в цьому салаті – об’ємний смак, в якому є трохи гіркуватості і солодощі, і трішки кислоти, і обов’язково свіжість.
Кількість необхідних продуктів:
- 1 ст. л. винного оцту;
- 2 червоних помідора;
- 2 червоних болгарських перцю;
- 150 г жовтих помідорів черрі;
- 100 г моцарели у власному розсолі;
- жменька листя руколи;
- 120 мл оливкової олії;
- базилік (тільки листя) – жменя.
Вам буде потрібно для приготування: 25 хв. Порція страви містить: 255 ккал.
Спосіб готування:
- Заздалегідь розігрійте духовку до 150ºC. Викладіть черрі на деко, збризніть їх маслом, приправте за смаком і поставте на 15 хв. в духовку;
- Далі вам знадобиться сковорода-гриль. У неї на 5 хвилин викладіть солодкий перець для обсмажування. Після чого покладіть овоч в чистий поліетиленовий пакет на кілька хвилин. Ця нехитра процедура допоможе вам легко зняти шкірку з овочів;
- Приберіть з перцю насіння, м’якоть крупно нашаткуйте. Великі помідори наріжте тонкими часточками, моцарелу кружечками. З томатів виріжте середню частину з насінням;
- Приготуйте заправку: масло з’єднайте з винним оцтом, сіллю, перцем, листочками базиліку;
- Викладайте салат на плоску тарілку в наступному порядку: солодкий перець, потім скибочки томатів, кружальця моцарели, запечені черрі, полийте заправкою, посипте порваними листочками рукколи.
Салат «Святковий»
Якщо хочеться приготувати святковий салат, тоді цей рецепт – саме те, що вам треба. І зауважте, що секретів особливих немає, якщо тільки один: щоб салат не був схожий на традиційний варіант, в нього треба додати авокадо.
Вам знадобиться:
- 1 плід авокадо (краще великий);
- сік, вичавлений з 1 лимона;
- 120 г листового салату (який подобається);
- 5 гілочок рукколи;
- сир моцарелла – 120 г дрібних кульок;
- 80 мл оливкової олії;
- додавати на свій розсуд – сіль, перець.
Потрібно на приготування: 20 хв Калорійність 1 порції складе: 240 ккал.
Як приготувати:
- Черрі вимити, обсушити на паперовому рушнику. Кожен помідор розрізати навпіл;
- Авокадо вимити, почистити, видалити кісточку. Нашаткувати м’якоть скибочками, потім скласти в миску, приправити лимонним соком;
- Промити листя салату і рукколи прохолодною водою, обсушити і порвати;
- Кульки сиру відкинути на сито, щоб стекла вся рідина;
- Всі підготовлені інгредієнти скласти в салатник великий, перемішати;
- Рафінованої масло збити з рештою соком, приправити дрібною сіллю, чорним перцем;
- Приготованою заправкою полити салат, через 5 хв. можна подавати на стіл.
Легкий салатик
Про користь руколи і помідорів, знають всі – вони багаті вітамінами і мікроелементами. І моцарелла теж корисна, якщо вона з натурального молока. Не випадково ж на батьківщині цього салату всі жінки залишаються стрункими, хоча їдять його практично кожен день.
Кількість необхідних продуктів:
- 150 г солодких помідорів черрі;
- 100 г листового салату (рукола);
- 100 г дрібних кульок сиру моцарелла;
- 5 г білого перцю горошком;
- додати бальзамічний оцет – на свій розсуд.
Для заправки потрібно:
- оливкова олія – 100 грам;
- листочки свіжого базиліка – жменя;
- дрібна морська сіль – додається за смаком;
- мелений перець – 1 р.
На приготування вам знадобиться: 30 хв. В легкому салаті: 210 ккал на 100 р.
Як його приготувати такий салат з руколою, помідорами чері та моцарелою:
- Спочатку зробіть соус: влийте олію в чашу блендера, туди ж покладіть листочки базиліка, ретельно перемішайте. У готову суміш додайте за смаком мелений перець, дрібну морську сіль;
- Порвіть Руками листя рукколи, покладіть їх у приготовлений соус, додати бальзамічний оцет, перемішайте і викладіть на плоский салатник гіркою;
- Зверху розкладіть половинки помідорів і сирні кульки, готову страву посипте білим меленим перцем.
Корисні поради
Ви коли-небудь намагалися відкусити шматочок молока? Не поспішайте говорити, що це просто неможливо. В той момент, коли ми відкушуємо моцарелу, саме це і відбувається, запевняють нас італійці. А щоб купити такий сир, прочитайте наші поради:
- Якісна моцарелла завжди білосніжна. Жовтий відтінок говорить про те, що сир або зіпсований, або процесі його приготування використовували неякісний молочний продукт;
- У хорошого сиру смак нейтральний, якщо він трохи кислить, значить, продукт не першої свіжості. І вже тим більше моцарелла не повинна мати гіркий смак;
- За структурою моцарелла повинна бути еластичною, якщо вона занадто м’яка, розвалюється і схожа на сир, значить, були порушені правила зберігання;
- При нарізці виділяється трохи рідини білого кольору, а ось дірочок і бульбашок повітря на зрізі не повинно бути;
- Сир може бути різної форми і розміру. Для салатів відмінно підходить моцарелла в брикеті і в розсолі;
- Неважливо, в якій упаковці буде продукт, в прозорому пакетику або пластиковій коробочці. Якщо вона пошкоджена, то купувати не варто зовсім;
- Після відкриття упаковки, розсіл виливати не треба. Якщо ви не израсходуйте весь сир, то решту частину без розсолу швидко скисне і підсохне;
- Прісна ніжність сиру моцарелла з’єднує між собою всі різнокаліберні продукти в салаті, тому не додавайте багато солі.
В Італії салату салат з руколою, помідорами чері та моцарелою готують у сімейних кафе, і в кожного свій рецепт. У кожному з них є приємна гірчинка листового салату рукола, солодкість помідорів і прісна ніжність моцарелли. Але головний фокус все-таки в заправці. Найбільш відповідний варіант – це італійський, коли готову страву приправляють сіллю, перцем, збризкують бальзамічним оцтом і додають трохи оливкової олії.