Салат з руколою, помідорами чері та моцарелою: рецепти

Рецепти популярних салатів з руколою, помідорами чері та моцарелою

Рецепт салату з руколою, помідорами чері та моцарелою – італійський подарунок для всіх кулінарів. Його готують у багатьох країнах, при цьому назва може бути різною, але суть залишиться завжди одна – листовий салат рукола, порваний руками, змішаний з половиками черрі і шматочками моцарели.

Салат з руколою, помідорами чері та моцарелою: рецепти » журнал здоров'я iHealth

Італійський салат

У такому салаті все чудово. До того ж його легко доповнити різними соусами, наприклад, відтінивши прісний смак ніжною моцарели заправкою з масла і оцту. А якщо додати в неї подрібнений перчик чилі, то салат придбає незвичайний смак.

Кількість продуктів:

  • 20 г оцту бальзамічного + 20 г оцту винного + 2 зубчики часнику;
  • 250 г моцарелли в розсолі;
  • 20 штук черрі;
  • жменька кедрових горішків;
  • 40 мл якісного оливкової олії;
  • упаковка (100 г) рукколи;
  • 1 перчик чилі (сухий);
  • пшеничні сухарики на свій розсуд;
  • 1 щіпка дрібної морської солі.

На всю готування піде: 30 хв. На 100 г доводиться: 250 ккал.

Як приготувати салат з руколою, помідорами чері та моцарелою:

  1. Розігрійте духовку. Наріжте хліб дрібними кубиками, змішайте з горішками, розкладіть на деку і відправте в духовку на 10 хв;
  2. Розріжте помідори навпіл. Крупно наріжте часникові часточки, а перчик подрібніть. Додайте до помідорів часник, чилі, полийте винним оцтом і 40 мл олії, залиште на кілька хвилин маринуватися;
  3. Порвіть руками салатні листя, потім розкладіть їх на велику тарілку, збризніть 20 г оливкової олії і половиною оцту бальзамічного;
  4. Порвіть Руками моцарелу, викладіть на салатні листя, знову приправити олією і бальзамічним оцтом;
  5. Зверху викладіть помідори, присипте сухарями, горіхами і подавайте на стіл.

Бразильський салат з в’яленими помідорами і сиром моцарелла

Є прості рецепти, які готують у всьому світі і вони прекрасно виходять у всіх. Для цього салату потрібно моцарелла хорошої якості, в’ялені помідори і рукола.

Кількість необхідних продуктів:

  • 40 мл білого бальзамічного оцту;
  • кулька (100 г) моцарелли в розсолі;
  • 8-10 штук в’ялених помідорів черрі;
  • 100 г руколи.
За темою:  Млинці з сиром і зеленню (класичні, на кефірі) - рецепти

Час готування складе: 20 хв. Вміст калорій на 100 г: 260 ккал.

Приготування:

  1. Моцарелу наріжте часточками;
  2. В’ялені томати наріжте смужками;
  3. У салатнику змішати в’ялені томати, скибочки моцарели, листя руколи;
  4. Подавайте на стіл, заправивши білим оцтом.

Російський варіант салату від Юлії Висоцької

Салат з руколою, помідорами чері та моцарелою: рецепти » журнал здоров'я iHealth 1

Автор рецепта вважає, що головне в цьому салаті – об’ємний смак, в якому є трохи гіркуватості і солодощі, і трішки кислоти, і обов’язково свіжість.

Кількість необхідних продуктів:

  • 1 ст. л. винного оцту;
  • 2 червоних помідора;
  • 2 червоних болгарських перцю;
  • 150 г жовтих помідорів черрі;
  • 100 г моцарели у власному розсолі;
  • жменька листя руколи;
  • 120 мл оливкової олії;
  • базилік (тільки листя) – жменя.

Вам буде потрібно для приготування: 25 хв. Порція страви містить: 255 ккал.

Спосіб готування:

  1. Заздалегідь розігрійте духовку до 150ºC. Викладіть черрі на деко, збризніть їх маслом, приправте за смаком і поставте на 15 хв. в духовку;
  2. Далі вам знадобиться сковорода-гриль. У неї на 5 хвилин викладіть солодкий перець для обсмажування. Після чого покладіть овоч в чистий поліетиленовий пакет на кілька хвилин. Ця нехитра процедура допоможе вам легко зняти шкірку з овочів;
  3. Приберіть з перцю насіння, м’якоть крупно нашаткуйте. Великі помідори наріжте тонкими часточками, моцарелу кружечками. З томатів виріжте середню частину з насінням;
  4. Приготуйте заправку: масло з’єднайте з винним оцтом, сіллю, перцем, листочками базиліку;
  5. Викладайте салат на плоску тарілку в наступному порядку: солодкий перець, потім скибочки томатів, кружальця моцарели, запечені черрі, полийте заправкою, посипте порваними листочками рукколи.

Салат «Святковий»

Якщо хочеться приготувати святковий салат, тоді цей рецепт – саме те, що вам треба. І зауважте, що секретів особливих немає, якщо тільки один: щоб салат не був схожий на традиційний варіант, в нього треба додати авокадо.

Вам знадобиться:

  • 1 плід авокадо (краще великий);
  • сік, вичавлений з 1 лимона;
  • 120 г листового салату (який подобається);
  • 5 гілочок рукколи;
  • сир моцарелла – 120 г дрібних кульок;
  • 80 мл оливкової олії;
  • додавати на свій розсуд – сіль, перець.
За темою:  Пиріг з листкового тіста з фаршем: покрокові рецепти випічки

Потрібно на приготування: 20 хв Калорійність 1 порції складе: 240 ккал.

Як приготувати:

  1. Черрі вимити, обсушити на паперовому рушнику. Кожен помідор розрізати навпіл;
  2. Авокадо вимити, почистити, видалити кісточку. Нашаткувати м’якоть скибочками, потім скласти в миску, приправити лимонним соком;
  3. Промити листя салату і рукколи прохолодною водою, обсушити і порвати;
  4. Кульки сиру відкинути на сито, щоб стекла вся рідина;
  5. Всі підготовлені інгредієнти скласти в салатник великий, перемішати;
  6. Рафінованої масло збити з рештою соком, приправити дрібною сіллю, чорним перцем;
  7. Приготованою заправкою полити салат, через 5 хв. можна подавати на стіл.

Легкий салатик

Про користь руколи і помідорів, знають всі – вони багаті вітамінами і мікроелементами. І моцарелла теж корисна, якщо вона з натурального молока. Не випадково ж на батьківщині цього салату всі жінки залишаються стрункими, хоча їдять його практично кожен день.

Кількість необхідних продуктів:

  • 150 г солодких помідорів черрі;
  • 100 г листового салату (рукола);
  • 100 г дрібних кульок сиру моцарелла;
  • 5 г білого перцю горошком;
  • додати бальзамічний оцет – на свій розсуд.

Для заправки потрібно:

  • оливкова олія – 100 грам;
  • листочки свіжого базиліка – жменя;
  • дрібна морська сіль – додається за смаком;
  • мелений перець – 1 р.

На приготування вам знадобиться: 30 хв. В легкому салаті: 210 ккал на 100 р.

Як його приготувати такий салат з руколою, помідорами чері та моцарелою:

  1. Спочатку зробіть соус: влийте олію в чашу блендера, туди ж покладіть листочки базиліка, ретельно перемішайте. У готову суміш додайте за смаком мелений перець, дрібну морську сіль; Салат з руколою, помідорами чері та моцарелою: рецепти » журнал здоров'я iHealth 2

  2. Порвіть Руками листя рукколи, покладіть їх у приготовлений соус, додати бальзамічний оцет, перемішайте і викладіть на плоский салатник гіркою; Салат з руколою, помідорами чері та моцарелою: рецепти » журнал здоров'я iHealth 3

  3. Зверху розкладіть половинки помідорів і сирні кульки, готову страву посипте білим меленим перцем. Салат з руколою, помідорами чері та моцарелою: рецепти » журнал здоров'я iHealth 4

Корисні поради

Ви коли-небудь намагалися відкусити шматочок молока? Не поспішайте говорити, що це просто неможливо. В той момент, коли ми відкушуємо моцарелу, саме це і відбувається, запевняють нас італійці. А щоб купити такий сир, прочитайте наші поради:

  1. Якісна моцарелла завжди білосніжна. Жовтий відтінок говорить про те, що сир або зіпсований, або процесі його приготування використовували неякісний молочний продукт;
  2. У хорошого сиру смак нейтральний, якщо він трохи кислить, значить, продукт не першої свіжості. І вже тим більше моцарелла не повинна мати гіркий смак;
  3. За структурою моцарелла повинна бути еластичною, якщо вона занадто м’яка, розвалюється і схожа на сир, значить, були порушені правила зберігання;
  4. При нарізці виділяється трохи рідини білого кольору, а ось дірочок і бульбашок повітря на зрізі не повинно бути;
  5. Сир може бути різної форми і розміру. Для салатів відмінно підходить моцарелла в брикеті і в розсолі;
  6. Неважливо, в якій упаковці буде продукт, в прозорому пакетику або пластиковій коробочці. Якщо вона пошкоджена, то купувати не варто зовсім;
  7. Після відкриття упаковки, розсіл виливати не треба. Якщо ви не израсходуйте весь сир, то решту частину без розсолу швидко скисне і підсохне;
  8. Прісна ніжність сиру моцарелла з’єднує між собою всі різнокаліберні продукти в салаті, тому не додавайте багато солі.
За темою:  Курка шматочками в духовці: час запікання, рецепти з фото

В Італії салату салат з руколою, помідорами чері та моцарелою готують у сімейних кафе, і в кожного свій рецепт. У кожному з них є приємна гірчинка листового салату рукола, солодкість помідорів і прісна ніжність моцарелли. Але головний фокус все-таки в заправці. Найбільш відповідний варіант – це італійський, коли готову страву приправляють сіллю, перцем, збризкують бальзамічним оцтом і додають трохи оливкової олії.