Піца з кабачків (овочева, з куркою) — рецепти з фото

Як приготувати кабачкову піцу на сковороді в духовці і мультиварці

Не всі можуть дозволити собі перекус у вигляді піци з-за особливостей дієти, але зовсім відмовлятися від такого приємного страви теж нелегко. Саме тоді на виручку приходить піца на основі кабачків – апетитна, досить дієтична і корисна.

Піца з кабачків (овочева, з куркою) - рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth

Простий рецепт піци з кабачків на сковороді

Інгредієнти:

  • 1 молодий кабачок;
  • 150 г сиру;
  • 3 сосиски;
  • кріп і петрушка;
  • трохи солі і чорного меленого перцю;
  • соняшникова олія.

Час приготування – 15 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 205 ккал.

Етапи приготування:

  1. Кабачок промити і кріп з петрушкою, почистити кабачок, розрізати на поздовжні пластини товщиною близько 7 мм, приправити з обох сторін;
  2. Нарізати сосиски навпіл уздовж довжини, дрібно порубати зелень, натерти сир;
  3. Добре розігріти сковороду з маслом, викласти одним шаром пластини кабачка. Підсмажити одну сторону на середньому вогні, перевернути;
  4. На подрумянившуюся бік кабачків викласти спочатку сосиски, потім сир, присипати зеленню. Закрити сковорідку кришкою і смажити на середньому вогні до розтоплення сиру;
  5. Після приготування відразу перекласти на блюдо. Подавати таку піцу можна і холодною й гарячою.

Піца з кабачків з куркою і сиром в духовці

Інгредієнти:

  • 2-3 кабачка без великих насіння;
  • 150 г філе курячої грудинки;
  • 250 г сиру;
  • 1 яйце;
  • 1 середній помідор;
  • петрушка;
  • сіль, чорний мелений перець, каррі;
  • соняшникова олія.

Час готування – 25 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 121 ккал.

Етапи приготування:

  1. Помити і просушити всі овочеві інгредієнти і петрушку. Кабачки почистити;
  2. Поставити варитися куряче філе, воду попередньо посолити і додати приправи;
  3. Розігріти духовку до 180 градусів. Поки гріється духовка, крупно натерти кабачки, добре віджати, подрібнити гілки від петрушки, перемішати все з яйцем, сіллю, перцем;
  4. Перекласти суміш на змащене соняшниковою олією деко;
  5. Остигле філе нарізати дрібними шматочками і викласти на шар з кабачків;
  6. Натерти сир, нарізати кружечками помідори і петрушку;
  7. На курку розкласти спочатку сир, потім томати, посипати петрушкою. Можна прикрасити цілісним листям, щоб створити квіткову галявину» з томатів і зелені;
  8. Запікати в духовій шафі близько 15 хвилин (поки трохи не підрум’яниться сир);
  9. Готову піцу трохи остудити, після нарізати і перекласти на блюдо або порційні тарілки.
За темою:  Борщ на кефірі (холодний, гарячий): рецепти з фото

Кабачкова піца з шинкою і оливками в духовці

Піца з кабачків (овочева, з куркою) - рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 1

Інгредієнти:

  • 2 молодих кабачка;
  • 250 г шинки;
  • 200 г оливок без кісточок;
  • 200 г сиру;
  • сіль, чорний мелений перець;
  • соняшникова олія;
  • базилік (сушений або свіжий).

Час приготування – 30 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 143 ккал.

Етапи приготування:

  1. Базилік помити і кабачки. Кабачки почистити і розрізати уздовж пластинами завтовшки близько 10 мм. Поперчити і посолити їх з двох сторін;
  2. Змастити маслом деко, викласти на нього пластини кабачків. Почати розігрівати духовку, кінцева температура не повинна перевищувати 180 градусів;
  3. Шинку нарізати тонкими кружечками (можна попросити зробити нарізку в магазині) або крупно натерти, викласти кабачки;
  4. Натерти крупно сир, нарізати базилік, якщо використовується свіжа зелень, оливки нарізати кільцями;
  5. Посипати кабачки з шинкою, сиром і зеленню, прикрасити рівномірним малюнком їх оливок;
  6. Запікати в духовій шафі близько 10 хвилин (поки сир не зарум’яниться);
  7. Готову піцу можна відразу вийняти, розкласти на порційні тарілки або загальне блюдо. Можна подавати при будь-якій температурі.

Дієтичний рецепт

Інгредієнти:

  • 2 молодих кабачка;
  • 3 зубчики часнику;
  • 1 середній помідор;
  • кріп;
  • 1 жовтий болгарський перець;
  • 1 невелика морква;
  • 1 яйце;
  • 150 г сиру;
  • сіль, чорний мелений перець;
  • соняшникова олія.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 110 ккал.

Етапи приготування:

  1. Промити і очистити всі овочі (помідор тільки помити), з болгарського перцю вийняти все насіння;
  2. Натерти крупно кабачок, віджати сік, дрібно натерти моркву, порізати гілки кропу, трохи більше половини перцю і часник, змішати все це з яйцем, приправити; Піца з кабачків (овочева, з куркою) - рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 2

  3. Розігріти духовку до 200 градусів, змастити деко олією, перекласти на нього овочеву суміш;
  4. Натерти крупно сир, нарізати перець невеликими тонкими брусочками, розділити на маленькі гілочки зелень кропу; Піца з кабачків (овочева, з куркою) - рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 3

  5. Овочі посипати сиром, зверху викласти будь-який візерунок з перцю і зелені. Піца з кабачків (овочева, з куркою) - рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 4

  6. Випікати в духовій шафі близько 20 хвилин;
  7. Готову овочеву піцу з кабачком дістати з духовки, дати трохи охолонути, розрізати на порційні шматки і викласти на блюдо або індивідуальні тарілки. Піца з кабачків (овочева, з куркою) - рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 5

За темою:  Пиріжки з маком (з дріжджами і без, листкові): рецепти з фото

Піца на основі кабачків в мультиварці

Інгредієнти:

  • 1 кабачок;
  • 1 невеликий помідор;
  • 1 жовтий болгарський перець;
  • зелень кропу і петрушки;
  • 200 г філе курячої грудинки;
  • 150 г сиру;
  • 1 яйце;
  • сіль, чорний мелений перець;
  • сушений орегано і базилік;
  • соняшникова олія.

Час приготування – 40 хвилин.

Калорійність на 100 грамів – 139 ккал.

Етапи приготування:

  1. Промити овочі і кріп з петрушкою. Почистити кабачок, з перцю видалити все насіння;
  2. Натерти крупно кабачок, віджати весь сік, порубати гілки зелені, порізати максимально дрібно болгарський перець, посолити, приправити, змішати з яйцем і все перемішати;
  3. Змастити маслом ємність від мультиварки, викласти на неї суміш з овочів.
  4. Дрібно порізати філе курячої грудки, посолити, приправити, викласти м’ясо поверх овочів;
  5. Залишки перцю нарізати фігурками, розділити на листочки зелень кропу і петрушки;
  6. Натерти сир, посипати їм м’ясо з овочами. Поверх сиру викласти картинку з перцю і зелені (найпростіший варіант – квіткова поляна);
  7. Ємність помістити в каструлю, виставити режим «Випічка» і дочекатися закінчення приготування;
  8. Готову піцу остудити і обережно вийняти лопаткою, попередньо розділивши на кілька шматочків.

Кулінарні нотатки

Піца з кабачків – відмінна альтернатива звичному высококалорийному страви. Завдяки підміни всього одного інгредієнта можна балувати себе смачною рум’яної піцою до декількох разів у тиждень, використовуючи її в якості гарячого або гарніру. Адже, по суті, це майже запіканка з овочів і м’яса. Що може бути корисніше?

Щоб уникнути виникнення труднощів при приготуванні піци з кабачків, потрібно дотримуватися кількох правил:

  1. Використовувати для основи страви тільки молоді кабачки, в яких насіння ще не досягли великих розмірів і не затверділи. В іншому випадку чистити овочі доведеться набагато довше, а піца з пластинок кабачка і зовсім не вийде;
  2. Натерті кабачки потрібно трохи витримати, перед цим посолити. Це потрібно, щоб сік, яким багатий овоч, максимально виділився. Інакше піца може розсипатися вже готової;
  3. Кабачки відмінно поєднуються зі звичними усім овочами: цибулею, морквою, часником, перцем, томатами. Добре доповнюють їх також петрушка і кріп. Завдяки такому поєднанню продуктів піца з кабачків не тільки низькокалорійна, але і дуже економічна;
  4. Щоб додати ситності страви, можна використовувати в якості м’ясної добавки не сосиски, шинку або курку, а інші сорти м’яса: індичатину, свинину;
  5. Для прискорення процесу приготування всі овочі, крім кабачка, можна спасерувати в двох-трьох столових ложках. Важливо добре після цієї процедури олію злити (можна на друшляку або через сито);
  6. Піцу на основі протертих кабачків завжди потрібно остуджувати перед нарізкою і викладанням в блюдо, інакше вона може розсипатися.
За темою:  Шашлик в майонезі: рецепти маринадів, способи смаження м'яса

Ще одне велике перевага піци з кабачків – швидкість приготування. Навіть з м’ясом вона готується близько півгодини, що важливо, коли на порозі гості. Якщо є відварне м’ясо або сосиски, то час скорочується до 10-15 хвилин, що не може не радувати.

Економічність, низьку калорійність, швидкість готування, нетривіальність, користь м’яса і овочів – це те, що спонукає готувати піцу з кабачків кожну господиню хоча б кілька разів на місяць.