Печиво з шоколадною крихтою: пісочне, вівсяне, американське

Як спекти печиво з шоколадною крихтою

Чи можна за рекордно короткий час спекти дуже смачне шоколадне печиво? Причому відразу декількома способами. Можна! Всім любителям шоколаду присвячується: хрустке, ніжне, поживне ласощі з досить простих інгредієнтів. Найголовніше, що шоколад можна додавати будь, а то і три відразу.

Покроковий рецепт

  • 90 г коричневого цукру;
  • 320 г борошна;
  • 225 р масла;
  • 5 г ваніліну;
  • 2 яйця;
  • 1 плитка шоколаду;
  • 5 г соди.

Час приготування: 35 хв.

Калорії: 448.

Етапи випічки печиво з шоколадною крихтою:

  1. Включити духовку розігріватися. В окремій мисці збити масло за допомогою міксера, воно має бути м’яким, а потім всипати сюди цукор і продовжувати збивати до розчинення крупинок;
  2. Вбити сюди яйця і всипати (або влити) ванілін, продовжити перемішувати;

  3. В іншій мисці необхідно змішати всі сипучі продукти: соду, борошно, дрібку солі;

  4. Суху суміш по частинах додати в яєчно-масляну, віночком або ложкою замішуючи тісто;
  5. Плитку шоколаду дрібно поламати руками або нарізати ножем, вмішати в загальну масу;

  6. Постелити на деко пекарську папір, а потім перекласти на неї тісто. Розрівняти ложкою або вручну, щоб воно скрізь мало однаковий шар;

  7. Відправити в духовку на середній вогонь, тримати хвилин двадцять. Потім витягнути і дати охолонути, після чого порізати пласт на квадратики і подавати.

Вівсяне печиво з шоколадною крихтою

  • 1 яйце;
  • 5 г порошку для тіста;
  • 160 г маргарину;
  • 1 уп. шоколаду;
  • 180 г вівсяних пластівців;
  • 220 г цукру;
  • 125 г борошна.

Час приготування: 40 хв.

Калорії: 447.

Процес випікання:

  1. Включити духовку нагріватися до 180 за Цельсієм, а на деко вистелити пекарську папір;
  2. У невеликій мисці маргарин необхідно перетерти з цукром. Він повинен бути м’яким, щоб крупинки цукру розчинилися. Можна просто натерти його, щоб процес йшов швидше;
  3. У сусідній мисці слід змішати дрібку солі з борошном, розпушувачем, геркулесом і ванільним цукром за бажанням;
  4. По частинах додати суху суміш до маргарину, заважати вручну;
  5. В цей же час в тісто слід вмішувати порубаний шоколад. Можна використовувати і молочний, чорний. Заважати потрібно разом з борошном, якщо зробити це пізніше, то буде дуже важко вмішати крихту;
  6. Чайною ложкою викласти печиво на папір. Можна його не розрівнювати, від температури воно саме прийме відповідну форму;
  7. Відправити мінімум на двадцять хвилин випікатися. Перед подачею печінкою потрібно час охолонути.
За темою:  Сальтисон з свинячих голів у домашніх умовах: рецепт з фото

Як спекти пісочне печиво з шоколадною крихтою

  • 45 г какао;
  • 30 г цукру;
  • 240 г маргарину;
  • 120 г чорного шоколаду;
  • 3 г соди;
  • 420 г борошна.

Час приготування: 45 хв.

Калорії: 484.

Процес випікання:

  1. Досить м’який маргарин порізати на кубики, додати до борошна. Всипати сюди ж трохи соди, все руками перетерти в крихту;
  2. Додати какао разом з цукром, знову перетерти все в крихту, вона вийде дрібніше;
  3. Шоколад розламати на дрібні шматочки і вмішати його в загальну масу, щоб він рівномірно розподілився;
  4. Скачати з тіста кулю, покласти його в холодильник хвилин на п’ятнадцять;
  5. Потім на столі з невеликою кількістю борошна розкачати в пласт, склянкою або спеціальними формочками вирізати печиво. У товщину воно повинно бути близько сантиметра;
  6. Залишки знову розкачати і повторити процес, поки тісто повністю не закінчиться;
  7. Викласти все на папір для випічки і відправити в духовку приблизно на двадцять п’ять хвилин, щоб печиво стало крихким. Подавати до чаю, а ще краще – з гарячим шоколадом.

Солодощі по-американськи

  • 170 г борошна;
  • 125 р олії;
  • 170 г шоколадної стружки (або крапель);
  • 3 г розпушувача;
  • 2 яйця;
  • 140 г коричневого цукру;
  • 5 г ванілі.

Час приготування: 30 хв.

Калорії: 433.

Як зробити американське печиво з шоколадною крихтою:

  1. Духовку включити грітися до 190 за Цельсієм;
  2. За допомогою міксера змішати масло з коричневим цукром, він повинен розчинитися;
  3. Далі додати сюди ваніль і вбити яйця, знову перемішати, маса стане рідині;
  4. В іншій мисці змішати борошно і розпушувач, частинами всипати у яєчну масу і перемішувати, а в кінці вмішати сюди шоколадні краплі;
  5. Вистелити пергамент на форму і чайною ложкою (а можна використовувати ложку для морозива) викладати печиво, дотримуючись відстань в 2 см між ними;
  6. Відправити в духовку на п’ятнадцять хвилин, більше тримати не потрібно. Подавати зі склянкою холодного молока.
За темою:  Сом в духовці: рецепти приготування з фото, калорійність

Американське печиво з шоколадом та горіхами

  • 2 яйця;
  • 220 г волоських горіхів;
  • 180 г коричневого цукру;
  • 5 мл води;
  • 180 г білого цукру;
  • 370 г шоколадних крапель;
  • 1 пачка масла;
  • 470 г борошна;
  • 6 г соди.

Час приготування: 25 хв.

Калорії: 465.

Як спекти:

  1. Спочатку у мисці змішати обидва види цукру, а потім у них додати м’яке масло і виделкою або вінчиком перемішати, щоб вийшла пишна маса;
  2. Далі по одному додавати яйця і продовжувати енергійно збивати, можна додати пару крапель ванілі;
  3. Вода повинна бути гарячою, в ній слід розчинити соду. І разом з дрібкою солі додати цю масу до попередніх інгредієнтів;
  4. Шоколадні краплі невеликого розміру слід перемішати з борошном;
  5. Волоські горіхи максимально очистити від лушпиння, порубати ножем і додати до борошна;
  6. Потім всю суху суміш по частинах додати в яєчну масу і перемішати в липке тісто;
  7. На сухе деко за допомогою великої ложки викласти печиво;
  8. Випікати всього десять хвилин при 190 за Цельсієм, краї злегка підрум’яняться. Витягнути на решітку, щоб швидше охололи і не стали твердими всередині.

Печиво з шоколадом під карамельним соусом

  • 40 р какао;
  • 1 яйце;
  • 275 г коричневого цукру;
  • 240 г борошна;
  • 60 мл вершків;
  • 280 г масла;
  • 160 г мармеладу;
  • 70 г шоколадної стружки;
  • 2 г соди;
  • 80 г горіхів;
  • 1 жовток.

Час приготування: 1 ч.

Калорії: 439.

Процес випікання:

  1. Трохи більше половини масла розтопити в мікрохвильовій печі або на плиті;
  2. Борошно змішати з какао, потім додати сюди соду, сіль, все пропустити через сито;
  3. Збити міксером яйце з додатковим жовтком, додати трохи ваніліну;
  4. Тим же міксером в окремому посуді перебити вже розтоплене масло з половиною цукру;
  5. Змішати обидві маси, а потім до них додати борошняну масу і вимісити тісто;
  6. Горіхи прожарити і порубати, разом з шоколадною крихтою і мармеладом вмішати до загальної маси;
  7. Ложкою, формуючи кульки, викласти печиво на деко. Можна підстелити папір під нього;
  8. Випікати десять хвилин на середньому вогні, після чого дати охолонути;
  9. Масло розтопити в сотейнику, по частинах додати другу половину цукру, потім вершки і щіпку солі. Коли цукор розчиниться, вимкнути плиту, дати суміші охолонути. Після цього збити соус змішати і полити його зверху на холодну печиво.
За темою:  Рис з морквою і цибулею: калорійність, покрокові рецепти

Корисні поради

Щоб печиво вийшло по-справжньому смачним, потрібно використовувати шоколад хорошої якості. Краще брати краплі іноземного виробництва, наприклад, бельгійського, французького чи італійського. У них смаку набагато більше, тоді як багато вітчизняні виробники використовують шоколадну глазур.

Крім горіхів, можна використовувати і різні насіння, приміром, кунжут. Додавати мармеладних ведмедиків, зефір, різноманітні сухофрукти. Поєднання молочного шоколаду і родзинок вважається дуже вдалим.

Печиво з шоколадною крихтою практично завжди залишається м’яким всередині, а зверху набуває красиву хрустку скоринку. З чашкою кави вранці – просто ідеально!