Осетинський пиріг з м’ясом: легкий рецепт з фото, калорійність

Як приготувати осетинський пиріг з м’ясом

Осетинський пиріг – це закритий вид пирога, розкачаний на коржик. Головна відмінність від решти начинки в ньому більше, ніж тесту. При цьому начинка може бути настільки різноманітною, що легше перерахувати, яких начинок не повинно бути.

Осетинський пиріг з м'ясом: легкий рецепт з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth

Головним доповненням до начинки має бути осетинський сир, який, однак, можна замінити на звичайну бринзу.

Рецепт осетинського пирога з м’ясом «Фыдчин»

Осетинський пиріг з м'ясом: легкий рецепт з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 1

Це, мабуть, класичний рецепт. Для нього потрібно яловиче м’ясо, але простіше буде купити вже готовий фарш.

Час приготування – 30 хв. Калорійність – 200 ккал.

Першим ділом потрібно змішати борошно і дріжджі (їх краще змішувати заздалегідь), після чого додати молоко і масло. Тісто замішуємо, потім кладемо в глибоку миску, накриваємо чим-небудь і відставляємо в сторону, щоб він настоявся.

Осетинський пиріг з м'ясом: легкий рецепт з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 2

Тим часом, поки тісто настоюється, беремося за начинку. Якщо ви взяли просто яловиче м’ясо, то його треба для початку прокрутити на м’ясорубці.

Осетинський пиріг з м'ясом: легкий рецепт з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 3

Отриманий фарш потрібно покласти в глибоку миску, посипати сіллю, перцем і залити водою. Далі потрібно дрібно нарізати цибулю(можна також просто прокрутити на м’ясорубці) і додати до фаршу. Після, перемішуємо фарш і ставимо в сторону, щоб він настоявся.

Осетинський пиріг з м'ясом: легкий рецепт з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 4

Далі береться деко і посипається борошном. Потім треба поділити тісто на дві частини і розкачати їх у дві тонкі коржі.

Осетинський пиріг з м'ясом: легкий рецепт з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 5

Перша кладеться на деко.

Осетинський пиріг з м'ясом: легкий рецепт з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 6

А зверху викласти фарш, який треба рівномірно розподілити по всій поверхні.

Осетинський пиріг з м'ясом: легкий рецепт з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 7

Друга складається вчетверо і на ній робиться кілька надрізів у центрі – скільки їх робити вибирайте самі, адже це дуже схоже не вирізати сніжинки з паперу, але пам’ятайте – не можна робити занадто більше дірки в тесті, інакше Фыдчин вийде не таким, яким повинен бути.

За темою:  Як варити язик яловичий смачно в каструлі, в мультиварці

Осетинський пиріг з м'ясом: легкий рецепт з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 8

Після цього друга коржик укладається поверх першої та скріплюється по краях. Далі можна ставити пиріг в розігріту до 200 градусів духовку. Приблизний час приготування – 30 хвилин, але краще спиратися на готовність пирога і його начинки.

Осетинський пиріг з м'ясом: легкий рецепт з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 9

Як приготувати осетинський пиріг з м’ясом і сиром

Осетинський пиріг з м'ясом: легкий рецепт з фото, калорійність » журнал здоров'я iHealth 10

Час приготування – 30 хв. Калорійність – 220 ккал.

Для початку треба зробити тісто. Для цього ми змішуємо дріжджі з теплим молоком і додаємо до них сіль, цукор і борошно. Отримане тісто потрібно замісити і відставити убік, щоб воно відстоялося і піднялося. Після того, як воно підніметься, потрібно буде знову замісити і поставити його підніматися другий раз.

Далі треба взяти бринзу і ретельно розім’яти її виделкою. Замість бринзи краще використовувати осетинський або адигейський сир, але оскільки ці сорти в магазині зустрінеш не часто, то підійде і бринза.

Після того, як розім’яли бринзу, додаємо до неї фарш. При цьому немає різниці, з якого м’яса зроблений фарш, хоч свинина, хоч яловичина. Далі додається зелень – кріп і петрушка. Традиційно в пиріг додають мангольд – листова буряк, але якщо її немає – не страшно. В отриману начинку додається сметана і все ретельно перемішується.

Тісто ділимо на дві частини або три частини – в залежності від того, якого виду пиріг ви хочете отримати.

Якщо поділили на дві, то потрібен великий деко. Обидві частини тесту треба розкачати в тонкі коржі і покласти одну на змащений і посипану борошном деко. Зверху-начинку і розподіляється по всій поверхні. Після цього береться другий корж і кладуть зверху, після чого їх скріплюють обидві по краях, а у верхній робиться невеликий отвір.

За темою:  Конвертики з лаваша (з сиром і зеленню, з грибами): рецепти

Якщо ж ви поділили на три частини, то можна все зробити тим способом, який описаний вище, поділивши кожну з частин ще на дві. А можна отримати три пирога. Для цього потрібно кожен шматок тіста розкачати до стану не особливо тонкої коржі. Зверху-начинку і розподіляється по центру коржі. Далі краї коржа збираються до центру і там скріплюються. Після цього, вийшов пиріг треба прим’яти долонею, щоб він став тоншим, а потім розкатати до тонкого стану, але не перестаратися.

Далі, незалежно від того, як ви зробили пиріг, його на деко треба поставити в духовку, розігріту до 200 градусів. Приблизний час приготування – 30 хвилин, але маленькі коржі можуть приготуватися швидше, тому краще буде стежити за готовністю.

Кулінарні підказки

  • така випічка підходить як для свят, так і для буденних обідів і вечерь, так як вона дуже смачна і ситна;
  • головна відмінна риса цього пирога від інших – тонке тісто, якщо воно у нього виходить товстим, то це вважається показником невмілість господині;
  • начинки завжди повинно бути багато – це друга відмінна риса;
  • чим дрібніше будуть інгредієнти в начинці, тим краще;
  • щоб блюдо вийшло соковитіші, в нього, під час готування, можна підливати м’ясний бульйон через дірочки.

Приємного апетиту!