Млинці з курячої печінки, яловичої: рецепти з покроковим фото
Як приготувати смачні млинці з печінки
Далеко не кожна людина оцінює по достоїнству багатий вітамінами продукт, печінка, який для підтримання здоров’я рекомендують якомога частіше включати в щоденний раціон. Але соковиті млинці, приготовані з печінки, зазвичай подобаються багатьом.
З яловичої печінки млинці виходять дуже ароматними, але вони будуть менш поживними і більше пісними, ніж млинці, приготовані зі свинячих субпродуктів. З курячої печінки оладки виходять незвичайно ніжними, вони буквально тануть у роті при першому укусі.
Такі оладки дуже подобаються дітям, але і дорослим часом не відірвати від такого частування. З печінкових млинців досвідчені господині готують дуже смачні торти.
Для цього кожен млинець промащується тонким шаром спеціально зробленого соусу, а іноді між млинцями прокладають шар дрібно нарізаних овочів. Кажуть, що печінка є досить специфічною на смак, але справжні гурмани заперечують цю думку.
Якщо серед близьких людей є людина, яка не любить цей корисний продукт, можна спробувати нагодувати його млинцями з печінки, в який печінковий смак злегка завуальований.
Простий рецепт
Інгредієнти:
- печінка яловича – 0.5 кг;
- борошно просеянная – 60 г;
- манка – 50 г;
- цибулина – 1 шт;
- 2 яйця кури;
- розпушувач для тіста – 1 ч. л;
- сіль – за своїм смаком;
- олія для смажіння соняшникова – 60 мл
Час замішування і випічки: 45 хв.
Калорійність в одній штуці (100 г): 70 ккал.
Рум’яні оладки з печінки добре подавати вранці до сніданку. Цей корисний продукт обов’язково сподобається домочадцям, варто лише раз їх їм побалувати. Для його приготування необхідно замочити свіжу печінку в прохолодній підсоленій воді і витримати її в ній не менше півгодини.
Є думка, що приготовані страви з печінки іноді містять специфічну гіркоту. Якщо перед приготуванням страви залити печінку водою, то люди, які будуть ласувати стравою, цю гіркоту не відчують – її просто не буде.
Коли пройдуть півгодини, печінка виймають і обполіскують під струменем чистої води. За допомогою м’ясорубки печінка подрібнити. Разом з нею пропустити через м’ясорубку очищену цибулину.
У готову масу вбивають яйця, кладуть борошно і манку, додають розпушувач. Витримати тісто на столі протягом чверті години, цього часу буде достатньо, щоб крупинки манки стали злегка набряклими.
Перед початком випічки тісто радять посолити за смаком. Чавунну сковороду розігріти на варильної поверхні, налити в неї масло і розкласти невеликими порціями. Випікаються оладки швидко.
На прожарювання кожної сторони потрібно не більше 1,5 хвилини. Подається страва до столу відразу після приготування.
Млинці з курячою печінкою, морквою і цибулею
Інгредієнти для млинцевого тесту:
- просеянная борошно – 0,3 кг;
- 3 свіжих яйця;
- олія з насіння соняшнику для смаження – 90 мл;
- охолоджене молоко – 480 мл;
- холодна вода – 480 мл;
- сіль – щіпка.
Інгредієнти для начинки з печінки:
- куряча печінка – 500 г;
- ріпчаста цибуля – 180 г;
- морква – 1 шт;
- олія для смаження – 30 мл;
- сіль – щіпка.
Час випічки: 55 хв.
Калорійність в одній штуці (100 г): 80 ккал.
Акуратні конвертики з начинкою з курячої печінки виходять дуже соковитими і смачними. Над ними варто трохи попрацювати, результат витраченого часу сподобається всім присутнім за обіднім столом.
Для початку досвідчені господині готують начинку для млинців. Цибуля кришиться на маленькі брусочки і викладається на заздалегідь підігріту сковороду. Печінка куряча добре промивається і нарізають на шматочки, які додаються в сковороду до цибулі.
Різати печінку потрібно обов’язково: чим дрібніше вона буде нарізана, тим швидше просмажиться на сковороді.
Моркву нарізати і додається до смачно пахне масі. Тушкується печінка з овочами не довго: через 20 хвилин вміст сковороди буде готово. Дати печінки добре охолонути і пропустити її разом з овочами через м’ясорубку.
Начинка для млинців готова, можна починати замішувати тісто. В скляній мисці з великим діаметром з’єднати яйця з цукровим піском. Поступово додати масло і ретельно розмішати інгредієнти виделкою, тим самим поєднуючи їх один з одним.
Потім всипати борошно невеликими порціями, постійно помішуючи млинцеву масу. Молоко вливається останнім. Компоненти перемішуються до утворення гомогенного стану.
На гарячу сковороду середнього діаметра наливається масло і ополоник тесту. Напекти стопку запашних млинців. Коли вони будуть готові, потрібно загорнути конвертики з печінковою начинкою. Для цього покласти столову ложку начинки на блін, розрівняти її.
Підігніть з двох боків краї млинця і згорнути їх у конвертики. Смачне і корисне ласощі для всієї родини готово.
Покроковий печінковий торт з грибами
Інгредієнти для млинцевого тесту:
- просеянная борошно – 240 г;
- цукор – 80 г;
- 3 яйця;
- олія з оливок – 90 мл;
- молоко – 250 мл;
- сіль – за смаком.
Інгредієнти для начинки з печінки:
- сира куряча печінка – 450 г;
- лісові гриби – 250 г;
- 2 цибулини;
- 2 яйце;
- олія з насіння соняшнику – 30 мл;
- сіль – щіпка.
Час випічки: 1 ч. 10 хв.
Калорійність в одній штуці (100 г): 85 ккал.
Млинці з печінкою, обсмаженим грибами і вареним яйцем завжди вважалися відмінною прикрасою будь-якого званого обіду. Це споконвічно російська страва давно підкорило чимало сердець. Для його приготування спочатку готується ситна начинка. Будь сорт грибів, який є в наявності, нарізати невеликими брусочками. Гриби нудяться на сковороді разом з дрібно порізаною цибулею.
Куряча печінка ріжеться на шматки і гаситься на сковороді. Яйця відварюють до готовності. Потім печінку подрібнюється на м’ясорубці, і всі інгредієнти з’єднуються один з одним.
Після того, як начинка приготовлена, потрібно зайнятися тестом для млинців. Для цього з’єднати яйця з цукром, влити половину порції молока і ретельно перемішати компоненти.
Невеликими порціями всипати борошно і змішати тісто так, щоб не було згустків. В кінці влити молоко, що залишилося. Випікати тонкі ажурні млинці на гарячій сковороді.
Коли буде готова рівна красива стопка, класти на кожен млинець начинку і згорнути у конвертики. Млинці подаються до столу зі свіжою сметаною.
Млинці з печінки, з начинкою з помідорів і зелені
Інгредієнти для млинцевого тесту:
- куряча печінка – 250 г;
- просеянная борошно – 80 г;
- 2 яйця кури;
- оливкова олія для смаження – 90 мл;
- молоко – 180 мл;
- сіль – на кінчику ножа.
Інгредієнти для начинки з печінки:
- томати – 200 г;
- сир – 100 г;
- майонез – 30 г;
- кінза кріп – за смаком.
Час випічки: 60 хв.
Калорійність в одній штуці (100 г): 75 ккал.
Млинці з печінкою і томатами пікантні на смак і незвичайні зовні. Їх тісто робиться на основі курячої печінки. Щоб печінкова маса вийшла потрібної консистенції, свіжу печінку потрібно подрібнити, використовуючи блендер.
Потім до вийшло масі додати молоко і всипати борошно з дрібкою солі. Випікати млинцю потрібно на заздалегідь розігрітій сковороді середнього діаметру. В окремій ємності готується начинка.
Помідори нарізати невеликими брусочками і змішуються з накришеною зеленню. Потім до маси додається тертий сир і трохи майонезу.
Начинка викладається на млинець, який акуратно згортають в трубочку. Подають страву, щедро прикрашене зеленню, з нарізаними овочами.
Рулетики з печінкових млинчиків з корейською морквою
Інгредієнти:
- печінка будь за смаком – 450 г;
- просеянная борошно – 85 м;
- цибуля – 150 г;
- 2 яйця кури;
- сода питна – 0,5 ч. л;
- масло із запахом для смаження – 90 мл;
- молоко – 450 мл;
- морква по-корейськи – 250 г;
- майонез «Слобода» – 45 г;
- щіпка солі.
Час випічки: 50 хв.
Калорійність в одній штуці (100 г): 75 ккал.
Тісто печінкових млинців робиться на основі добре перемеленої в блендері печінки. У спеціальній ємності повинна утворитися однорідна маса без жодної грудочки. Окремо потрібно натерти цибулину і з’єднати її з печінковою масою.
Потім в ємність влити молоко, додати яйце і всипають невеликими порціями борошно. Все збити і трохи посолити. Випікати млинці на розігрітій сковороді.
Коли стопка млинців охолоне, кожну штуку потрібно промазати тонким майонезним шаром, покласти в середину млинця морквину і згорнути красивим рулетиком.
Чудова корисна закуска, яка підійде як до святкового столу, так і щоденного домашнього обіду, готова.
Рецепт запечених млинців
Інгредієнти:
- печінка куряча – 450 г;
- просеянная борошно – 480 м;
- цибуля – 220 г;
- 2 яйця кури;
- дрібного помелу цукор – 60 г;
- вершки нежирні – 120 мл;
- олія для смаження – 90 мл;
- коров’яче молоко – 900 мл;
- сир російський – 100 г;
- щіпка солі.
Час випічки: 50 хв.
Калорійність в одній штуці (100 г): 75 ккал.
Дуже апетитними виходять млинці з печінкою, приготовані під хрусткою скоринкою трохи солонуватого сиру і ніжних вершків. У великій каструлі змішати молоко з яйцями, додати сипучі компоненти.
Замісити млинцеве тісто, з якого спекти стопку млинців. Після цього зайнятися начинкою. Печінка протомитися на невеликій кількості олії з дрібно посіченою цибулею. Дати інгредієнтів охолонути і пропустити їх через м’ясорубку.
Рівномірно розподілити начинку і згорнути частування в акуратний рулетик. Рулети викласти на деко, щедро змащений маслом і полити вершками, перемішаними з сиром.
Запікається страва недовго: хрустка ароматна кірочка утворюється на млинцях протягом 9-12 хвилин. Приємного апетиту!
Якщо ще не доводилося готувати смачні млинці з печінкою, потрібно обов’язково витратити час на це блюдо. Цілком можливо, що воно настільки сподобається близьким і рідним, що стане улюбленим частуванням сім’ї на довгі роки.