Млинці з курячої печінки, яловичої: рецепти з покроковим фото

Як приготувати смачні млинці з печінки

Далеко не кожна людина оцінює по достоїнству багатий вітамінами продукт, печінка, який для підтримання здоров’я рекомендують якомога частіше включати в щоденний раціон. Але соковиті млинці, приготовані з печінки, зазвичай подобаються багатьом.

З яловичої печінки млинці виходять дуже ароматними, але вони будуть менш поживними і більше пісними, ніж млинці, приготовані зі свинячих субпродуктів. З курячої печінки оладки виходять незвичайно ніжними, вони буквально тануть у роті при першому укусі.

Млинці з курячої печінки, яловичої: рецепти з покроковим фото » журнал здоров'я iHealth

Такі оладки дуже подобаються дітям, але і дорослим часом не відірвати від такого частування. З печінкових млинців досвідчені господині готують дуже смачні торти.

Для цього кожен млинець промащується тонким шаром спеціально зробленого соусу, а іноді між млинцями прокладають шар дрібно нарізаних овочів. Кажуть, що печінка є досить специфічною на смак, але справжні гурмани заперечують цю думку.

Якщо серед близьких людей є людина, яка не любить цей корисний продукт, можна спробувати нагодувати його млинцями з печінки, в який печінковий смак злегка завуальований.

Простий рецепт

Інгредієнти:

  • печінка яловича – 0.5 кг;
  • борошно просеянная – 60 г;
  • манка – 50 г;
  • цибулина – 1 шт;
  • 2 яйця кури;
  • розпушувач для тіста – 1 ч. л;
  • сіль – за своїм смаком;
  • олія для смажіння соняшникова – 60 мл

Час замішування і випічки: 45 хв.

Калорійність в одній штуці (100 г): 70 ккал.

Рум’яні оладки з печінки добре подавати вранці до сніданку. Цей корисний продукт обов’язково сподобається домочадцям, варто лише раз їх їм побалувати. Для його приготування необхідно замочити свіжу печінку в прохолодній підсоленій воді і витримати її в ній не менше півгодини.

Млинці з курячої печінки, яловичої: рецепти з покроковим фото » журнал здоров'я iHealth 1

Є думка, що приготовані страви з печінки іноді містять специфічну гіркоту. Якщо перед приготуванням страви залити печінку водою, то люди, які будуть ласувати стравою, цю гіркоту не відчують – її просто не буде.

Коли пройдуть півгодини, печінка виймають і обполіскують під струменем чистої води. За допомогою м’ясорубки печінка подрібнити. Разом з нею пропустити через м’ясорубку очищену цибулину.

Млинці з курячої печінки, яловичої: рецепти з покроковим фото » журнал здоров'я iHealth 2

У готову масу вбивають яйця, кладуть борошно і манку, додають розпушувач. Витримати тісто на столі протягом чверті години, цього часу буде достатньо, щоб крупинки манки стали злегка набряклими.

Млинці з курячої печінки, яловичої: рецепти з покроковим фото » журнал здоров'я iHealth 3

Перед початком випічки тісто радять посолити за смаком. Чавунну сковороду розігріти на варильної поверхні, налити в неї масло і розкласти невеликими порціями. Випікаються оладки швидко.

Млинці з курячої печінки, яловичої: рецепти з покроковим фото » журнал здоров'я iHealth 4

На прожарювання кожної сторони потрібно не більше 1,5 хвилини. Подається страва до столу відразу після приготування.

За темою:  Морозиво з йогурту (з ягодами, фруктами): рецепти з фото

Млинці з курячої печінки, яловичої: рецепти з покроковим фото » журнал здоров'я iHealth 5

Млинці з курячою печінкою, морквою і цибулею

Інгредієнти для млинцевого тесту:

  • просеянная борошно – 0,3 кг;
  • 3 свіжих яйця;
  • олія з насіння соняшнику для смаження – 90 мл;
  • охолоджене молоко – 480 мл;
  • холодна вода – 480 мл;
  • сіль – щіпка.

Інгредієнти для начинки з печінки:

  • куряча печінка – 500 г;
  • ріпчаста цибуля – 180 г;
  • морква – 1 шт;
  • олія для смаження – 30 мл;
  • сіль – щіпка.

Час випічки: 55 хв.

Калорійність в одній штуці (100 г): 80 ккал.

Акуратні конвертики з начинкою з курячої печінки виходять дуже соковитими і смачними. Над ними варто трохи попрацювати, результат витраченого часу сподобається всім присутнім за обіднім столом.

Для початку досвідчені господині готують начинку для млинців. Цибуля кришиться на маленькі брусочки і викладається на заздалегідь підігріту сковороду. Печінка куряча добре промивається і нарізають на шматочки, які додаються в сковороду до цибулі.

Різати печінку потрібно обов’язково: чим дрібніше вона буде нарізана, тим швидше просмажиться на сковороді.

Моркву нарізати і додається до смачно пахне масі. Тушкується печінка з овочами не довго: через 20 хвилин вміст сковороди буде готово. Дати печінки добре охолонути і пропустити її разом з овочами через м’ясорубку.

Начинка для млинців готова, можна починати замішувати тісто. В скляній мисці з великим діаметром з’єднати яйця з цукровим піском. Поступово додати масло і ретельно розмішати інгредієнти виделкою, тим самим поєднуючи їх один з одним.

Потім всипати борошно невеликими порціями, постійно помішуючи млинцеву масу. Молоко вливається останнім. Компоненти перемішуються до утворення гомогенного стану.

На гарячу сковороду середнього діаметра наливається масло і ополоник тесту. Напекти стопку запашних млинців. Коли вони будуть готові, потрібно загорнути конвертики з печінковою начинкою. Для цього покласти столову ложку начинки на блін, розрівняти її.

Підігніть з двох боків краї млинця і згорнути їх у конвертики. Смачне і корисне ласощі для всієї родини готово.

Покроковий печінковий торт з грибами

Інгредієнти для млинцевого тесту:

  • просеянная борошно – 240 г;
  • цукор – 80 г;
  • 3 яйця;
  • олія з оливок – 90 мл;
  • молоко – 250 мл;
  • сіль – за смаком.

Інгредієнти для начинки з печінки:

  • сира куряча печінка – 450 г;
  • лісові гриби – 250 г;
  • 2 цибулини;
  • 2 яйце;
  • олія з насіння соняшнику – 30 мл;
  • сіль – щіпка.

Час випічки: 1 ч. 10 хв.

Калорійність в одній штуці (100 г): 85 ккал.

За темою:  Паска на кефірі «Незрівнянний»: покроковий рецепт, відгуки

Млинці з печінкою, обсмаженим грибами і вареним яйцем завжди вважалися відмінною прикрасою будь-якого званого обіду. Це споконвічно російська страва давно підкорило чимало сердець. Для його приготування спочатку готується ситна начинка. Будь сорт грибів, який є в наявності, нарізати невеликими брусочками. Гриби нудяться на сковороді разом з дрібно порізаною цибулею.

Куряча печінка ріжеться на шматки і гаситься на сковороді. Яйця відварюють до готовності. Потім печінку подрібнюється на м’ясорубці, і всі інгредієнти з’єднуються один з одним.

Після того, як начинка приготовлена, потрібно зайнятися тестом для млинців. Для цього з’єднати яйця з цукром, влити половину порції молока і ретельно перемішати компоненти.

Невеликими порціями всипати борошно і змішати тісто так, щоб не було згустків. В кінці влити молоко, що залишилося. Випікати тонкі ажурні млинці на гарячій сковороді.

Коли буде готова рівна красива стопка, класти на кожен млинець начинку і згорнути у конвертики. Млинці подаються до столу зі свіжою сметаною.

Млинці з печінки, з начинкою з помідорів і зелені

Млинці з курячої печінки, яловичої: рецепти з покроковим фото » журнал здоров'я iHealth 6

Інгредієнти для млинцевого тесту:

  • куряча печінка – 250 г;
  • просеянная борошно – 80 г;
  • 2 яйця кури;
  • оливкова олія для смаження – 90 мл;
  • молоко – 180 мл;
  • сіль – на кінчику ножа.

Інгредієнти для начинки з печінки:

  • томати – 200 г;
  • сир – 100 г;
  • майонез – 30 г;
  • кінза кріп – за смаком.

Час випічки: 60 хв.

Калорійність в одній штуці (100 г): 75 ккал.
Млинці з печінкою і томатами пікантні на смак і незвичайні зовні. Їх тісто робиться на основі курячої печінки. Щоб печінкова маса вийшла потрібної консистенції, свіжу печінку потрібно подрібнити, використовуючи блендер.

Потім до вийшло масі додати молоко і всипати борошно з дрібкою солі. Випікати млинцю потрібно на заздалегідь розігрітій сковороді середнього діаметру. В окремій ємності готується начинка.

Помідори нарізати невеликими брусочками і змішуються з накришеною зеленню. Потім до маси додається тертий сир і трохи майонезу.

Начинка викладається на млинець, який акуратно згортають в трубочку. Подають страву, щедро прикрашене зеленню, з нарізаними овочами.

Рулетики з печінкових млинчиків з корейською морквою

Інгредієнти:

  • печінка будь за смаком – 450 г;
  • просеянная борошно – 85 м;
  • цибуля – 150 г;
  • 2 яйця кури;
  • сода питна – 0,5 ч. л;
  • масло із запахом для смаження – 90 мл;
  • молоко – 450 мл;
  • морква по-корейськи – 250 г;
  • майонез «Слобода» – 45 г;
  • щіпка солі.
За темою:  Варення з агрусу (просте, «Царський»): рецепти покроково

Час випічки: 50 хв.

Калорійність в одній штуці (100 г): 75 ккал.

Тісто печінкових млинців робиться на основі добре перемеленої в блендері печінки. У спеціальній ємності повинна утворитися однорідна маса без жодної грудочки. Окремо потрібно натерти цибулину і з’єднати її з печінковою масою.

Потім в ємність влити молоко, додати яйце і всипають невеликими порціями борошно. Все збити і трохи посолити. Випікати млинці на розігрітій сковороді.

Коли стопка млинців охолоне, кожну штуку потрібно промазати тонким майонезним шаром, покласти в середину млинця морквину і згорнути красивим рулетиком.

Чудова корисна закуска, яка підійде як до святкового столу, так і щоденного домашнього обіду, готова.

Рецепт запечених млинців

Інгредієнти:

  • печінка куряча – 450 г;
  • просеянная борошно – 480 м;
  • цибуля – 220 г;
  • 2 яйця кури;
  • дрібного помелу цукор – 60 г;
  • вершки нежирні – 120 мл;
  • олія для смаження – 90 мл;
  • коров’яче молоко – 900 мл;
  • сир російський – 100 г;
  • щіпка солі.

Час випічки: 50 хв.

Калорійність в одній штуці (100 г): 75 ккал.

Дуже апетитними виходять млинці з печінкою, приготовані під хрусткою скоринкою трохи солонуватого сиру і ніжних вершків. У великій каструлі змішати молоко з яйцями, додати сипучі компоненти.

Замісити млинцеве тісто, з якого спекти стопку млинців. Після цього зайнятися начинкою. Печінка протомитися на невеликій кількості олії з дрібно посіченою цибулею. Дати інгредієнтів охолонути і пропустити їх через м’ясорубку.

Рівномірно розподілити начинку і згорнути частування в акуратний рулетик. Рулети викласти на деко, щедро змащений маслом і полити вершками, перемішаними з сиром.

Запікається страва недовго: хрустка ароматна кірочка утворюється на млинцях протягом 9-12 хвилин. Приємного апетиту!

Якщо ще не доводилося готувати смачні млинці з печінкою, потрібно обов’язково витратити час на це блюдо. Цілком можливо, що воно настільки сподобається близьким і рідним, що стане улюбленим частуванням сім’ї на довгі роки.