Картопля з кабачками в духовці — покрокові рецепти з фото

Як приготувати картоплю з кабачками в духовці

З безлічі рецептів з такими компонентами, як картопля і кабачок, найбільш вдалими і нескладні у приготуванні є запіканки. Приготування овочів в духовці зберігає їх корисні властивості і забезпечує чудовий смак.

Картопля з кабачками в духовці - покрокові рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth

Картоплю і кабачки – продукти, які часто є в наявності в кожної господині. Крім їх доступності, у них є маса корисних елементів.

Картопляний бульбу включає в свій склад вітаміни групи B – B2, B3, B6 — і C (аскорбінова кислота). Овоч, крім високого рівня збагачення організму вітамінами, ще насичений мінералами, солями, а також такими елементами, як йод, магній, кальцій, фосфор.

Кабачок – овоч, який є ріднею для гарбуза. Цей продукт добре підходить для людей, що дотримують дієту, так як показник калорійності на 100 гр продукту становить близько 20-30 одиниць.

Склад «родича гарбуза» включає вітаміни груп А, B, C, H, PP, E. не Можна не помітити, що крім вітамінів, в ньому містяться натрій, магній, фосфор, калій, залізо. Наявність у продукті даних речовин допомагає виводити з організму надлишки води, натрієві солі.

Покроковий рецепт запіканки

Для того щоб приготувати картоплю з кабачками в духовці, потрібні такі складники.

  • картопля – 1 кг;
  • часник – 7 зубків;
  • сухарі;
  • кабачок – 1 кг;
  • олія соняшникова – 5 столових ложок;
  • цибуля – 0,2 кг;
  • сіль, перець;
  • зелень.

Час, проведений за створенням страви – 1 годину.

Таблиця №1. Калорійність страви за інгредієнтами для рецепта «Картопля з кабачками в духовці»:

Інгредієнт Вага, кг Білок, грам Жири, грамів Вуглеводи, гр Калорійність, ккал
Картопля 1 20 4 170 720
Кабачок 1 6,61 3,3 47,62 254
Цибуля 0,2 2,81 20,83 82
Масло 0,03 29,98 269,7
Сухарі 0,03 2,91 0,57 23,28 104,1
Разом 2,260 30,31 37,84 261,68 1429,8
На 100 г 0,1 1,34 1,68 11,58 63,3
За темою:  Пончики в духовці (з начинкою і без): рецепти з фото покроково

Процес приготування:

  1. Кабачки слід вимити, відчистити від шкірки і нарізати пластинами не товщі 1 див.
  2. На гарячій сковороді з рослинним маслом необхідно обжати отримані овочеві кільця за дві хвилини з кожної зі сторін.
  3. Підготувати зелень: помити і порізати. Картопля з кабачками в духовці - покрокові рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 1

  4. Часник слід пропустити через часникодавку.
  5. Обсмажені овочі підсолити, додати перчик, зелень і часник.
  6. Підготовка картоплі: очистити, помити, зварити до повної готовності.
  7. Відварну картоплю протерти через жорстке сито.
  8. Заздалегідь обсмажений лук додати до картопляного пюре.
  9. У форму, змащену маслом і сухарями викласти по порядку картопля – кабачки. Повторити шари 2 рази. Картопля з кабачками в духовці - покрокові рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 2

  10. Поставити форму для випічки в розігріту духовку, випікати при температурі 210 градусів протягом півгодини. Картопля з кабачками в духовці - покрокові рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 3

Кабачки з картоплею і помідорами в духовці

Незважаючи на відсутність у страві м’ясних продуктів, воно виходить дуже ситним і досить привабливим. Легка в приготуванні запіканка, безсумнівно, припаде до смаку кожному з членів сім’ї і навіть самим вибагливим гостям. Страва може стати прикрасою на святковому застіллі.

Необхідні продукти:

  • борошно – 2 столові ложки;
  • кабачок – 0,4 кг;
  • томати – 0,4 кг;
  • яйце – 1 шт;
  • масло вершкове – 3 столові ложки;
  • картопля молода – 0,4 кг;
  • молоко – 2 склянки;
  • сир – 100 грам.

Час зайнятості від процесу приготування – 1 годину 20 хвилин.

Таблиця №2. Калорійність страви за інгредієнтами для рецепта «Кабачки з картоплею і помідорами в духовці»:

Інгредієнт Вага, кг Білок, грам Жири, грамів Вуглеводи, гр Калорійність, ккал
Кабачок 0,4 2,41 1,21 18,5 96
Помідор 0,4 2,4 0,9 16,82 81
Картопля 0,4 8 1,61 72,4 320
Олія слив. 0,06 0,3 49,5 0,5 448,8
Молоко 0,5 17 18 24 320
Яйце 0,05 7,1 6 0,38 86
Борошно 0,05 4,7 0,6 37,47 171
Сир 0,1 24,1 29,51 0,3 363
Разом 1,965 64,9 107,2 170,2 1884,8
На 100 г 0,1 3,3 5,5 8,66 95,9
За темою:  Листкові салати з куркою: прості рецепти з фото покроково

Процес приготування:

  1. Овочі нарізати скибочками, укласти на дно форми для випікання. Форму заздалегідь промазати маслом. Посолити, приправити.
  2. Підготовка соусу: борошно обсмажити на сковороді з вершковим маслом, додати молоко. Постійно перемішуючи, довести отриманий склад до більш густої консистенції, посолити, дати соусу охолонути. Охолоджений соус змішати зі свіжим яйцем.
  3. Соус вилити поверх овочів, зверху натерти сир.
  4. Виставити програму роботи духовки на рівні двохсот градусів. Відправити запікатися форму з овочами 40 хвилин.

Як приготувати кабачки з картоплею і фаршем

Для любителів м’ясних страв існує варіант приготування картопляно-кабачкової запіканки з фаршем.

Інгредієнти:

  • бульби картоплі – 0,8 кг;
  • кабачок – 0,4 кг;
  • сир – 0,15 кг;
  • цибуля (ріпчаста) – 1 середня цибулина;
  • м’ясний фарш – 0,3 кг;
  • перець, сіль, приправи за розсудом кухаря;
  • майонез.

Час, необхідний для приготування запіканки – 1 година 30 хвилин.

Калорійність страви з розрахунку на 100 грам – 148,7 ккал.

Процес приготування:

  1. Почищену картоплю слід нашаткувати тонкими пластинками.
  2. Цибулю слід нарізати формою півкілець.
  3. Кабачки вимити, відчистити від шкірки, нарізати аналогічно картоплі.
  4. Сир потерти на крупній стороні терки.
  5. Духовку завчасно включити і дати їй розігрітися до двохсот градусів. Обробити дно і стінки форми для випікання маслом.
  6. Викласти на форму продукти в такій послідовності: картопля, фарш, цибулю, кабачки, майонез, сир. Між шарами за розсудом кухаря додається сіль і перець.
  7. Випікати блюдо допомогою духовки протягом п’ятдесяти хвилин.

Слід зазначити, що в рецептах дані про калорійність взяті з розрахунку на свіжі продукти. Зміна цифр з-за ужарки не враховується.

Варіацій приготування картоплі і кабачка в духовці дуже багато і ці продукти не бояться експериментів. Можна додавати або відмовлятися від тих чи інших складових для отримання унікального страви.