Брокколі у вершковому соусі: тушкована, запечена в духовці

Як приготувати капусту брокколі у вершковому соусі

Варена брокколі відрізняється своєю м’якістю, а в поєднанні з ніжним вершковим соусом просто тане у роті. Це блюдо – відмінне додаток до ситного обіду і відмінна альтернатива вечірньому перекусу.

Брокколі у вершковому соусі: тушкована, запечена в духовці » журнал здоров'я iHealth

Рецепт приготування брокколі у вершковому соусі

  • майонез – 3 ст. л.;
  • улюблена зелень;
  • вершки – 250 мл;
  • часник – 3 зуб.;
  • брокколі – 800 г;
  • спеції.

Час: 25 хвилин.

Калорії: 82,4.

  1. Спаржеву капусту промиваємо водою і, обрізаючи качан, розрізаємо на суцвіття; Брокколі у вершковому соусі: тушкована, запечена в духовці » журнал здоров'я iHealth 1

  2. Тим часом в каструлі вже повинна закипати вода;
  3. У киплячу рідину занурюємо частини овоча і 5 хвилин проварюємо;
  4. Обрану зелень вимиваємо і шаткуємо;
  5. З’єднуємо вершки з майонезом, притрушиваем зеленню і тиском часником; Брокколі у вершковому соусі: тушкована, запечена в духовці » журнал здоров'я iHealth 2

  6. Присмачую спеціями і взбивающими рухами вимішуємо; Брокколі у вершковому соусі: тушкована, запечена в духовці » журнал здоров'я iHealth 3

  7. У вогнетривку ємність перекладаємо готову капусту заливаємо вершково-часниковим соусом;
  8. 10 хвилин протушиваем. Брокколі у вершковому соусі: тушкована, запечена в духовці » журнал здоров'я iHealth 4

Брюссельська капуста у вершках

  • густі вершки – 150 г;
  • бринза – 200 г;
  • паприка – 4 г;
  • сіль;
  • куркума – 2 г;
  • брокколі – 400 г;
  • мускатний горіх – 2 р.

Час: 35 хвилин.

Калорії: 162,5.

  1. Поділяємо На суцвіття промиту капусту;
  2. Підсолюємо воду в каструлю, доводимо до кипіння і 7 хвилин відварюємо підготовлений овоч;
  3. Відкидаємо на друшляк і укладаємо в зручну форму для запікання;
  4. Щедро присмачую приготованими спеціями;
  5. Пряну брокколі заливаємо вершками;
  6. Зверху укладаємо шар тертої бринзи;
  7. Накаливаем духовий шафа на 220°С;
  8. Випікаємо сире блюдо 20 хвилин.

Брокколі з куркою у вершковому соусі

  • голландський сир – 50 г;
  • олія – 4 ст. л.;
  • брокколі – 350 г;
  • сіль – 10 г;
  • перець – 2 г;
  • вершки – 250 мл;
  • цибулина;
  • куряча грудка – 350 р.

Час: 30 хвилин.

За темою:  Торт «Їжа богів»: калорійність, рецепт з фото покроково

Калорії: 120,6.

  1. Промиту і висушену курятину рубаємо середніми шматочками;
  2. Присмачую перцем і присаливаем, вымешав, на 5 хвилин відставляємо;
  3. Розпечену сковороду поливаємо олією;
  4. Обсмажуємо курячі шматочки на невеликому вогні, домагаючись їх побіління;
  5. Хвилин 7 вистачить. Потім викладаємо їх в окрему ємність;
  6. У цю ж сковорідку відправляємо нашаткований півкільцями цибулину. Не забуваємо її перед цим очистити і промити;
  7. До подрумянившемуся луку повертаємо курятину і злегка їх разом обсмажуємо;
  8. Разом з цим поділяємо на шматочки брокколі, обрізаючи максимально товсті ніжки;
  9. До цибульно-м’ясної суміші приєднуємо відокремлені суцвіття, заправляємо вершками і протушиваем 15 хвилин. Регулярно помішуємо;
  10. Перед вимиканням усыпаем сиром, подрібненим теркою.

Брокколі з печерицями під соусом

  • молоко – ½ ст.;
  • шампіньйони – 5 шт;
  • брокколі – 1 невеликий качан;
  • вершки – 150 мл;
  • часник – 3 зуб.;
  • сіль, прянощі;
  • 50 г сиру.

Час: 35 хвилин.

Калорії: 79,3.

  1. Відокремлюємо суцвіття від цілого качана, попередньо його обмивши;
  2. Відправляємо в киплячу воду, присмачивши сіллю;
  3. 3 хвилини проварюємо і шумівкою перекладаємо капусту в миску;
  4. Знімаємо з капелюшків грибів верхній шар і кришимо їх дрібним кубиком;
  5. Розміщуємо на сухій сковороді печериці і добиваємося випаровування з них вологи;
  6. Потім поливаємо вершками і вмішуємо молоко;
  7. Туди ж видавлюємо часникові зубці;
  8. Трохи присаливаем і помішуємо;
  9. Почав соус густіти – готовий;
  10. Проварені брокколі укладаємо в глибоке деко і заливаємо вершково-грибним соусом;
  11. Зверху присипаємо тертим сиром;
  12. На 15 хвилин поміщаємо в прогріту духовку при 190°С.

Вершкове брокколі в мультиварці

  • вершки – 150 г;
  • борошно – 1 ст. л.;
  • сир – 120 г;
  • зелень;
  • спеції;
  • броколі – 500 р.

Час: 40 хвилин.

Калорії: 106,9.

  1. У містко мисці до вершків вмішуємо борошно;
  2. Присмачивши спеціями і додавши тертий сир, замішуємо до однорідності;
  3. Розрізаємо Капусту на суцвіття, промивши її;
  4. Відокремлені частини занурюємо в вершкову субстанцію;
  5. Акуратно перемішуємо і розподіляємо суміш у чашу мультиварки;
  6. Півгодини відзначаємо на таймері;
  7. Встановлюємо програму «Випічка»;
  8. Готову страву присипаємо посіченою зеленню.
За темою:  Ікра з моркви (з буряком, фальшива з оселедця): рецепти

Брюссельська капуста з рибою

  • лимон – 2 шт.;
  • рибне філе (хека) – 2 кг;
  • часник – 6 зуб.;
  • вершки – 1,5 ст.;
  • цибулина;
  • кріп – 5 г;
  • чилі – 3 г;
  • брокколі – 750 г;
  • сіль.

Час: 30 хвилин.

Калорії: 74,6.

  1. Промиті лимони шаткуємо кружечками;
  2. М’якоть риби розрізаємо на середні шматочки;
  3. Чистимо цибулину і кришимо соломкою;
  4. Промиваємо брокколі і відокремлюємо суцвіття;
  5. Деко заливаємо вершками, злегка приправляємо і присмачую подрібненим часником;
  6. Зверху укладіть рибні шматки;
  7. Устелите порубаним луком;
  8. Притрусіть спеціями і розкладіть лимонні дольки;
  9. Розділену капусту викладаємо зверху;
  10. 190°С виставляємо на регуляторі духовки і запікаємо 20 хвилин.

Кулінарні хитрості

  • якщо броколі під вершковим соусом залишити в духовій шафі приблизно на 50 хвилин при 180°С, то страва перетвориться на овочеву запіканку;
  • заливальна суміш вийшла занадто рідкою? Її можна загущатися крохмалем або борошном. Рівномірно посипте рідина якимось з цих загусників і вимішуйте, позбавляючись від грудок;
  • не заборонено вносити зміни до прянощі і спеції, які додаємо в вершковий соус. Керуйтеся своїми смаковими уподобаннями;
  • також дане блюдо можна змінити, збивши його заглибним блендером. Так вийде дивовижний соус;
  • доповнювати страви в процесі готування можна практично будь-якими продуктами, починаючи з потертої моркви і закінчуючи копченими ковбасками.

Приємного апетиту!