Вермішель з фаршем (запіканка, суп): рецепти смачних страв

Як швидко і смачно приготувати макарони з фаршем

Страви з макаронних виробів з фаршем дуже ситні і смачні, при цьому готуються швидко і просто. Продукти, використані в рецептах, які описані в цій статті, доступні і недорогі, що дозволяє бюджетно урізноманітнити повсякденне меню.

Традиційний рецепт макаронів по-флотськи на сковороді

Макарони по-флотськи – прекрасне рішення для ситного обіду. А томатний соус з цибулею і часником роблять класичний рецепт унікальним і дуже смачним.

Інгредієнти Інформація
Свино-яловичий фарш – 400 г

Вермішель – 500 г

Ріпчаста цибуля – 2 штуки

Часник 8 зуб.

Томати – 400 г

Сир «Адигейський» або моцарелла – 100 г

Сіль, спеції за смаком

Час приготування страви – 45 хв

Кількість порцій – 4 шт.

Калорійність страви – 198 Ккал на 100 г

Етапи приготування вермішелі з фаршем по-флотськи:

  1. Потрібно підготувати продукти: цибуля очистити від лушпиння і нарізати тонкими смужками, помідори – великими кубиками або часточками, часник нарізати дуже дрібно ножем або видавити через прес;
  2. Налити в сковороду трохи оливкової олії, добре прогріти його, підсмажити в ньому цибулю і часник до рум’яності, постійно помішуючи;

  3. Всипати фарш в сковороду, перемішати все, смажити до готовності. Посолити, приправити;

  4. Коли фарш придбає золотавий відтінок, потрібно додати до нього подрібнені помідори і тушкувати їх в закритій сковороді близько п’яти хвилин на повільному вогні, потім все перемішати і тушкувати ще приблизно 10-15 хвилин;

  5. Вермішель відварити, висипати в каструлю з товстим дном, змащену оливковою олією. Влити туди ж отриманий соус з фаршем, акуратно все перемішати, тушкувати на тихому вогні ще хвилин п’ять;

  6. Готову вермішель потрібно перекласти на тарілки, прикрасити кінзою і базиліком, посипати сиром, який попередньо потрібно натерти на крупній тертці.

Корисні поради:

  • щоб розкрити аромат часнику краще, можна розрізати його уздовж на 2 частини і з силою притиснути плоскою стороною ножа до обробній дошці;
  • щоб цибуля стала солодше, потрібно додати трохи цукру під час його обжарювання;
  • щоб фарш залишався розсипчастим, необхідно напередодні змішати його з 75 мл молока. Це також дозволить йому залишитися соковитим;
  • томатний соус не повинен бути густим. Якщо помідори виявилися недостатньо соковитими, можна додати в соус води;
  • цибулю можна різати кубиками, під час приготування фаршу перекрутити і його на м’ясорубці.

Вермішелевий суп з фаршем

Цей суп дуже простий у приготуванні і зовсім доступний, але його смак не залишає нікого байдужим.

Інгредієнти Інформація
Фарш (будь-який) – 200 г

Вермішель – 150 г

Картопля – 5 шт.

Цибулина ріпчаста – 1 шт.

Морква – 1 шт.

Бочкові огірки – 2 шт.

Помідор – 1 шт.

Сіль, приправи на свій розсуд

Вода – 2-3 л (залежить від бажаної густоти готового страви)

Час приготування страви – 40 хв

Кількість порцій – 8-10 шт.

Калорійність страви – 112 Ккал на 100 г

Поетапне приготування супу з фаршем і вермішеллю:

  1. Овочі треба попередньо підготувати: картопля, морква та томати нарізати невеликими кубиками, моркву і мариновані огірки подрібнити, натерти на крупній тертці;
  2. В каструлі, в якій товсте дно, розігріти оливкову або соняшникову олію. Всипати туди цибулю з морквою і пасерувати 7-9 хвилин;
  3. Додати до цибулі фарш, приправити його і смажити ще хвилин 10 до готовності;
  4. Всипати в масу помідори і огірки, тушкувати ще 5 хвилин і залити її водою;
  5. Коли вода закипить, треба засипати в каструлю картоплю і відварити до напівготовності;
  6. Ввести вермішель проварити її до стану аль-денте. Вимкнути вогонь і настояти 20 хвилин;
  7. Готовий суп розлити в тарілки, притрусити дрібно нарубанной зеленню.

Корисні поради:

  • якщо в холодильнику немає помідора, можна використовувати томатну пасту;
  • фарш повинен бути розсипчастим і рівномірно прожареним, всі грудочки слід розбивати лопаткою.

Напередодні посту корисним буде випробувати пісний плов з грибами. Рецепт тут.

Запіканка з фаршем під пікантним томатним соусом

Запіканка, що складається з вермішелі, фаршу, сметани під томатним соусом і золотистої сирною скоринкою припаде до смаку навіть бувалим гурманам.

Інгредієнти Інформація
Вермішель – 500 г

Фарш свино-яловичий – 500 г

Томатний соус – 500 г

Сир твердий – 150 г

Сметана жирна – 200 г

Цибулина ріпчаста -1 шт.

Сіль і перець за смаком

Час приготування страви – 60 хв

Кількість порцій – 10 шт.

Калорійність страви – 270 Ккал на 100 г

Приготування запіканки з локшини з фаршем і томатним соусом по етапах:

  1. Спочатку потрібно зайнятися соусом: 175 г томатної пасти змішати з 450 мл води, додати цукру і солі (чайну ложку і її половину відповідно). Все ретельно перемішати;
  2. Цибулину подрібнити і відправити на сковороду з товстими стінками, в якій вже добре розігріте масло, бажано оливкова. Смажити на вогні до рум’яності, більше середнього, ввести фарш. Посолити, приправити, смажити на середньому вогні, поки він не стане темніти;
  3. Коли фарш готовий, полити його половиною томатного соусу, перемішати і тушкувати додатково близько п’яти хвилин;
  4. Тим часом потрібно натерти сир і відварити макарони до напівготовності, після чого ретельно промити її гарячою водою, щоб запобігти злипанню;
  5. Духовка повинна бути розігріта до 180оС. Форму для випікання потрібно рясно змастити олією, бажано вершковим, після чого шарами укласти запіканку: шар макаронів, половину тертого сиру, сметана, частина м’ясної начинки, потім знову вермішель, що залишився сир і м’ясна начинка. Все це залити другою склянкою соусу і посипати зверху тертим сиром. Поставити форму в духову піч на півгодини.

Корисні поради:

  • якщо під рукою немає томатної пасти, можна використовувати подрібнений в блендері помідори, але такий томат потрібно кип’ятити довше приблизно на 10-15 хвилин;
  • якщо немає вершкового масла, можна використовувати оливкову;
  • буде смачніше, якщо як присипки для запіканки використовувати пармезан.

Запіканка з вермішеллю і фаршем в духовці

Цей далекий від класичного рецепт вермишелевой запіканки здатний підкорити навіть запеклого гурмана. Вона шалено корисна і смачна.

Інгредієнти Інформація
Вермішель — 300 г

Броколі — 300 г

Фарш свино-яловичий — 150 г

Часник — 2 зубчики

Молоко (будь-який) — 1 ст.

Помідори – 3 шт.

Яйця курячі — 4 шт.

Сир — 100 г

Горіхи волоські — 4 ст. л.

Сіль, перець, приправи на свій розсуд

Час приготування страви – 45-50 хв

Кількість порцій – 8 шт.

Калорійність страви – 160 Ккал на 100 г

Приготування за етапами:

  1. Приготувати продукти: часник і горіхи очистити і подрібнити, помідори також подрібнити на блендері. Сир подрібнити, пропустивши його через крупну тертку;
  2. Воду для вермішелі закип’ятити і підсолити, відварити макарони до стану напівготовності, після чого промити їх гарячою водою;
  3. Брокколі вимити, розділити на дрібні суцвіття і відварити не більше 10 хвилин, підсолюємо воду за смаком;
  4. Фарш відправити в сковороду, де вже добре прогріте оливкову олію, розмішати і смажити на помірному вогні, як можна частіше помішуючи, до готовності. Посолити і приправити його за смаком;
  5. У маленьку каструлю влити молоко, додати подрібнені часник і помідори, довести до закипання на невеликому вогні, після чого охолодити. Вбити в суміш яйця і збити їх віночком;
  6. Духовку розігріти до 180оС, форму для випікання рівномірно змастити оливковою олією або вершковим маслом. Викладати запіканку шарами: спочатку вермішель, потім фарш, брокколі. Щільно викладені шари полити томатно-молочним соусом, посипати рясно подрібненими волоськими горіхами і притрусити зверху тертим сиром. Випікати приблизно 25-30 хвилин, орієнтуючись на колір сиру;
  7. Готову запіканку подавати гарячою, нарізаною на порційні шматки. Можна прикрасити зеленню.

Корисні поради:

  • фарш при бажанні можна замінити на варено-копчений окіст;
  • щоб шматочки брокколі залишалися яскраво зеленими, потрібно відразу по готовності залити їх холодною водою;
  • можна використовувати як вермішель, так і будь-який інший вид макаронів.

Рецепт приготування в мультиварці

Вермішель з фаршем – смачне, корисне і поживне блюдо, а приготоване в мультиварці воно стає ще і легким у приготуванні.

Інгредієнти Інформація
Вермішель – 300 г

Фарш – 400 г

Цибулина ріпчаста – 1 шт.

Масло вершкове 72,5-82% – 25 г

Сіль, спеції — за своїм розсудом

Вода – 4 ст.

Час приготування страви – 50 хв

Кількість порцій – 4 шт.

Калорійність страви – 278 Ккал на 100 г

 

Приготування за етапами:

  1. Цибуля очистити від лушпиння і нарізати або соломкою або кубиками, головне – дрібно. Обсмажити його в мультиварці на режимі «Випічка» 5-8 хвилин. По закінченню цього часу туди ж відправити фарш і смажити ще 15 хвилин, часто перемішуючи. Кришку мультиварки не закривати, щоб з фаршу вийшла зайва рідина;
  2. Додати вермішель, залити страву гарячою водою, закрити каструлю кришкою, включити режим «Підігрів» і почекати 5 хвилин (це робиться для того, щоб спагетті не подряпали чашу мультиварки, поки вони ще тверді);
  3. Відкрити кришку мультиварки, дбайливо перемішати вермішель лопаткою, додати в чашу вершкове масло. Блюдо посолити, приправити, ще раз акуратно, але ретельно перемішати;
  4. Перемкнути у режим «Плов», дочекатися сигналу. Програма розрахована на вимикання при повному випаровуванні рідини. Після відключення мультиварки розкласти вермішель по тарілках.

Корисні поради:

  • для цієї страви підійде абсолютно будь-який фарш, як і макарони;
  • вермішель слід використовувати тільки з твердих сортів пшениці, інакше вони можуть перетворитися на кашу;
  • для мультиварки краще всього використовувати силіконову лопатку, щоб не пошкодити чашу;
  • курячий фарш можна обсмажувати вдвічі менше;
  • перед тим, як подавати на стіл, страву бажано посипати подрібненим сиром або ж дрібно нарізаною зеленню.

Серед представлених рецептів нескладно знайти свій улюблений, адже вони нікого не залишать байдужими! Пробуйте!

За темою:  Салат з минтая (відвареної, з печінки) - рецепти з фото