Тушкована капуста з реберцями: чотири найкращих рецепти з фото

Як приготувати тушковану капусту з реберцями

Тушкована капуста зі свинячими реберцями — універсальне блюдо, тому що може бути подано як на обід або вечеря в будні, так і в якості частування для гостей. Все залежить від того, як і які продукти використовувалися для приготування.

Пропонуємо кілька рецептів, які прикрасять ваш стіл під час невеликого сімейного торжества або просто урізноманітнюють повсякденне меню.

Покроковий рецепт

Свинячі ребра з белокочанкой прекрасно поєднуються. При цьому смачне, соковите, ароматне блюдо не дуже калорійно, завдяки чому органічно впишеться у ваше повсякденне меню.

Що знадобиться:

  • реберця – 800 г можна більше;
  • качан білокачанної капусти – 1 кг;
  • соняшникова олія – 2 ст. л.;
  • чорний запашний перець – 0,5 ч. л.;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • паприка – 1 ч. л.;
  • «лаврове листя» – один великий або два маленьких аркуша.

Приготування: 2,5 години.

Калорійність: 234,1 Ккал.

Як готувати тушковану капусту зі свинячими реберцями:

  1. Нарізати великими шматками вздовж кістки;
  2. Підготувати реберця, промивши їх під водою;
  3. Далі обсушити м’ясо рушником або дати стекти рідини;
  4. Натерти кожен шматок сумішшю солі, перцю і паприки;
  5. Прибрати м’ясо в холодильник на годину;
  6. Тим часом нашаткувати качан. Причому можна овоч кришити як дрібною соломкою, так і невеликими квадратами;

  7. Цибулю почистити, потім нарізати тонкими півкільцями;
  8. Масло розжарити в казані або сотейнику;

  9. В розпечене масло викласти реберця обсмажити до золотистої скоринки;

  10. Викласти обсмажені ребра в окрему миску;
  11. Помістити в казан цибулю і капусту, обсмажити протягом 5 хвилин;
  12. Далі додати спеції і лавровий лист;

  13. Викласти зверху ребра;
  14. Гасити з закритою кришкою до потрібного ступеня готовності на повільному вогні.

За темою:  Крем для маффінів (шоколадний, сирний, заварний): рецепти

При необхідності, можна додати не більше половини склянки води, щоб капуста не пригоріла.

Тушкована капуста з копченими реберцями

Варіант приготування білокачанної капусти з копченими ребрами сподобається всім без винятку. Копченості укупі з приправами додадуть тушкованим овочам пікантну нотку і поліпшать смак.

Що знадобиться:

  • ребра копчені — 0,5 кг;
  • капуста – половина великого качана або один маленький;
  • цибулина – 1 велика;
  • томати – 2 середніх плода;
  • масло соняшнику – 2 ст. л;
  • кмин – невелика щіпка;
  • сіль – 2 ч. л.;
  • свіжий часник – 1 зубчик;
  • улюблена зелень – 1 пучок (можна обійтися одним кропом);
  • перець запашний – за смаком.

Приготування: 1 годину.

Калорійність: 250 Ккал.

Як готувати:

  1. Ребра розділити, щоб вийшли порційні шматки;
  2. Розжарити масло в посуді і обсмажити ребра. Досить 5 хвилин;
  3. До ребер додати цибулю, порізану кубиками;
  4. Коли цибуля підсмажиться до прозорості, додати нарізані кубиками томати. Шкірку можна зняти за бажанням;
  5. Овочі з м’ясом смажити ще 10 хвилин;
  6. Викласти шинковану капусту, додати сіль і приправи. Смажити на інтенсивному вогні хвилин п’ять;
  7. Зменшити вогонь до мінімуму і тушкувати до готовності капусти;
  8. Приблизно за п’ять хвилин до готовності додати подрібнений часник і зелень.

Щоб страва не пригоріло, його необхідно часто помішувати. Подавати можна зі сметаною.

Яловичі реберця з квашеною капустою

Смачне, бюджетне блюдо, його, до того ж, легко приготувати. А що ще потрібно господині?

За темою:  Яким має бути тісто для пасок по консистенції і густоті

Що знадобиться:

  • квашена капуста – 300 г;
  • ребра яловичі – 500 г;
  • йодована сіль – за смаком;
  • перчик запашний – за смаком;
  • картопля – 3 середніх бульби;
  • олія соняшникова – 2 ст. л.

Приготування: 1,5 години.

Калорійність: 133 Ккал.

Як готувати тушковану квашену капусту з говяжьими реберцями:

  1. Нарізані ребра промити і підсушити;
  2. Розжарити масло і обсмажити ребра до золотистого кольору. Полум’я інтенсивне;
  3. Картоплю порізати скибочками;
  4. До м’яса викласти капусту разом з соком і картоплю;
  5. Овочі трохи обсмажити;
  6. Додати приправи;
  7. Якщо соку недостатньо і продукти можуть пригоріти, то можна долити третю частину склянки води;
  8. Все тушкувати на повільному вогні в закритому посуді 40 хвилин.

Якщо хочете урізноманітнити смак, можна додати кетчуп і сметану за пару хвилин до завершення готування. Така заправка додасть страві цікаву нотку.

Тушкована капуста з реберцями в мультиварці

Ще однією варіацією тушкованої капусти з ребрами стане приготування страви в мультиварці. Тут овочі з м’ясом вийдуть м’якими, ароматними.

Що знадобиться (чаша 4 літри):

  • будь-які реберця – 600 — 800 г;
  • вилок капусти – 0,5 кг;
  • середня морква – 1 штука;
  • ріпчаста цибуля – 1 цибулина;
  • томат – 1 ст. л.;
  • кмин – половина чайної ложки;
  • сіль – 2 ч. л;
  • вода – 1/3 склянки;
  • паприка – щіпка.

Приготування: 1,5 години.

Калорійність: 153,4 Ккал.

Як готувати:

  1. М’ясо порубати, промити і підсушити;
  2. Овочі очистити і порізати соломкою;
  3. У чашу мультиварки вилити масло, зверху викласти м’ясо, цибулю з морквою;
  4. Залишити в режимі «випічка» на 30 хвилин, не забуваючи перемішувати;
  5. По закінченні програми, в чашу додати суміш прянощів;
  6. Розвести томатну пасту у воді і вилити в чашу з продуктами;
  7. Викласти капусту, виставити програму гасіння на 1 годину;
  8. Після сповіщення про завершення приготування, додати подрібнений часник, все перемішати.
За темою:  Салат «Королівський» - класичний рецепт, з сухариками

Кухарські хитрощі

Варіантів приготування, а також складів страв з капустою і реберцями велике безліч. Включайте фантазію і підбирайте поєднання, способи приготування, які будуть до смаку вам, вашим близьким. Однак не забувайте про деякі дрібниці, які допоможуть не зіпсувати їжу:

  • якщо готується м’ясо з квашеною капустою, спробуйте, чи не занадто вона кисла. Якщо капуста дуже солона, то перед приготуванням її краще вимочити у воді 10 або 20 хвилин. Час вимочування залежить від того наскільки солона заготівля;
  • приготування зрілої білокачанної також вимагає невеликої підготовки. Щоб овоч був м’яким і соковитим, пам’ятаєте його з сіллю пару хвилин;
  • ребра з салом, особливо свинячі, можна смажити без масла, щоб блюдо не вийшло занадто жирним.

Отже, тепер у вашу колекцію додалася ще парочка цікавих рецептів. Знайдіть для себе найбільш смачні сполучення і поспішіть побалувати рідних нової «смакотою». Готуйте з нами, готуйте із задоволенням!