Спагетті з печерицями: з куркою, під грибним соусом

Як смачно приготувати спагетті з печерицями

Спагетті з печерицями — досить просте і бюджетне блюдо, з яким впорається кожен, хто приступить до рецепту. Спагетті, соус, гриби – хіба не ситно? Хіба не смачно? Швидше приступайте до готування.

Класичний рецепт

  • 7 грибів;
  • 2 шматочки часнику;
  • 250 г відповідних макаронів;
  • 60 мл оливкової олії;
  • 1 цибуля;
  • спеції.

Час – 30 хвилин.

Калорії – 295.

Як приготувати популярні спагетті з печерицями:

  1. Гриби зачистити лезом ножа, нарізати пластинками або соломкою;
  2. Цибулю почистити, помити і нарізати пір’ям;
  3. Часник почистити і розчавити його ручкою ножа;
  4. Влити масло в сковороду і помістити в нього часник;
  5. Смажити до рум’яності, потім витягти часточки з сковороди;
  6. У сковороду всипати подрібнену цибулю, тушкувати до рум’яного кольору;
  7. Далі додати гриби, приправити за смаком і готувати десять хвилин;
  8. У великий сотейник влити води і довести її до закипання;
  9. Посолити воду і всипати спагеті;
  10. Варити пасту, помішуючи, до стану аль денте, потім злити на друшляк;
  11. Змішати вже готові печериці зі спагеті і подавати до столу.

Спагетті з печерицями та куркою

  • 1 головка цибулі;
  • 5 г сухого базиліка;
  • 400 г спагеті;
  • 350 г печериць;
  • 230 мл вершків;
  • 150 г улюбленого сиру;
  • 2 філе курки;
  • 35 мл олії.

Час – 1 годину і 15 хвилин.

Калорії – 182.

Спосіб готування:

  1. Курку промити, зрізати всі жирові нитки, обсушити сухими серветками;
  2. Закип’ятити велику каструлю з водою для пасти;
  3. Всипати спагетті, додати половину масла і варити, помішуючи, до готовності;
  4. Цибулю очистити і промити, подрібнити півкільцями;
  5. Гриби очистити, подрібнити їх на пластинки;
  6. Глибоку сковороду прожарити, влити олію і додати пластини;
  7. Тушкувати протягом семи хвилин, помішуючи;
  8. Потім додати цибулю і готувати ще три хвилини;
  9. Спагетті злити на сито, пересипати в каструлю;
  10. Курку нарізати скибочками і викласти в сковороду;
  11. Обсмажити і приправити їх по смаку;
  12. Влити вершки і готувати м’ясо близько двадцяти хвилин до готовності;
  13. За цей час натерти сир і додати його по закінченню часу;
  14. Помішуючи, готувати ще близько п’яти хвилин, поки сир не розійдеться;
  15. Потім додати базилік, перемішати і зняти сковороду з вогню;
  16. Всипати спагетті в сковороду, перемішати їх з соусом і подавати.

Рецепт спагетті з печерицями, беконом і сиром

  • 120 г бекону;
  • 350 р спагеті;
  • 60 мл олії оливи;
  • 320 мл вершків;
  • 10 р свіжого базиліка;
  • 1 цибуля;
  • 8 перепелиних яєць;
  • 3 шматочки часнику;
  • 10 печериць;
  • 70 г пармезану;
  • італійські трави.
За темою:  Тісто для піци на майонезі: швидке, без дріжджів, рідке

Час – 1 година.

Калорії – 198.

Приготування страви:

  1. У великий сотейник набрати води і помістити його на плиту;
  2. Дочекатися, поки вода закипить і акуратно зсипати в неї пасту;
  3. Посолити і зварити макарони до повної готовності;
  4. За цей час позбавити від обгортки бекон і подрібнити його;
  5. Гриби зачистити ножем, порізати їх четвертинками;
  6. Зняти лушпиння цибулі, обполоснути його і дрібно покришити;
  7. Часник почистити і залишити його цілими зубками;
  8. Сир подрібнити з допомогою терки, базилік сполоснути і зняти листя гілки;
  9. Розігріти сковороду з маслом і всипати бекон;
  10. Смажити його на великому вогні, потім викласти на тарілку;
  11. Далі в масло, всипати цибулю і тушкувати до рум’яного кольору;
  12. Коли рум’янець є, всипати печериці, смажити їх до готовності;
  13. В кінці приготування видавити часточки часнику і швидко обсмажити його;
  14. Влити вершки і дати їм закипіти, приправити і готувати, помішуючи, до густини;
  15. Залити отриманим соусом готові спагетті, посипати беконом;
  16. Яйця розбити і додати до них половину сиру, перемішати;
  17. Вилити в ще гарячу страву, швидко розмішати, щоб обробити яйця;
  18. При подачі порції посипати залишками сиру і прикрасити листочками свіжого базиліка.

Як приготувати спагетті з печерицями та томатами

  • 350 г томатів;
  • 250 г спагетті;
  • 1 цибулина;
  • 280 г грибів.

Час – 50 хвилин.

Калорії – 112.

Спосіб готування:

  1. Цибулю почистити, вимити його і дрібно покришити;
  2. Гриби почистити, нарізати їх невеликими кубиками;
  3. Помідори вимити, видалити серцевини і нарізати на кубики;
  4. Налити трохи олії в глибоку сковороду, всипати цибулю і почати його гасити;
  5. В м’який цибулю, додати гриби, готувати чверть години;
  6. Додати спеції, томати і готувати ще десять хвилин;
  7. У сотейник налити воду і довести її до кипіння на плиті;
  8. Посолити киплячу воду, всипати макарони і варити їх до готовності;
  9. Злити на друшляк і додати в сковороду;
  10. Перемішати і можна розкладати по тарілках.

Грибний соус з печериць для спагетті

  • 130 г сухих грибів;
  • 40 г кропу;
  • 2 цибулини;
  • 80 мл олії;
  • 30 г борошна.

Час – 1 годину і 45 хвилин.

Калорії – 269.

Принципи приготування:

  1. В першу чергу гриби ретельно промити проточною водою, скласти в каструлю;
  2. Залити одним літром води і дати час на розбухання;
  3. Кріп вимити і дрібно нарубати його;
  4. Через годину ємність з печерицями прибрати на плиту і довести до кипіння;
  5. Відварити печериці до повної готовності, потім злити і охолодити, зберігши бульйон;
  6. Остиглі гриби довільно подрібнити;
  7. Трохи масла налити в сковороду, дати йому час на прогрівання;
  8. Цибулю за цей час очистити, дрібно покришити;
  9. Всипати його в розігріту олію і тушкувати до м’якості;
  10. Потім додати до нього гриби і з’єднати компоненти;

  11. На сусідній конфорці розігріти сковороду, всипати борошно і смажити її до рум’яного кольору;
  12. Після цього влити трохи олії, швидко розбити грудочки віночком і поступово почати вливати грибний бульйон, який залишився з печериць;

  13. Готувати, помішуючи, до густої текстури;
  14. Коли маса загусла, додати цибулю з грибами, спеції і кріп;
  15. Перемішати лопаткою і соус можна подавати до гарніру.

За темою:  Брауні в мультиварці: класичний рецепт, з сиром

Вершковий соус з печерицями для спагетті

  • 450 г грибів;
  • 5 г солі;
  • 30 мл вершків;
  • 10 г базиліка;
  • 2 цибулини.

Час – 40 хвилин.

Калорії – 41.

Порядок дій:

  1. Цибулю почистити, дрібно покришити його і обсмажити до м’якості;
  2. Гриби за цей час почистити, подрібнити;
  3. Потім додати їх до цибулі, перемішати і тушкувати до випаровування рідини;
  4. Приправити спеціями, влити вершки;
  5. Накрити кришкою і готувати до густої консистенції, періодично помішуючи.

Рецепт томатного соусу з грибами для пасти

  • 30 г вершкового масла;
  • 70 мл червоного сухого вина;
  • 250 г печериць;
  • 90 г томатної пасти;
  • 1 цибулина.

Час – 50 хвилин.

Калорії – 93.

Кулінарна обробка продуктів:

  1. Цибулю почистити, помити його і дрібно нарізати;
  2. У сковороду покласти шматочок масла, помістити посуд на вогонь;
  3. Почекати, поки масло розтане і всипати цибулю;
  4. Розподілити його на сковороді лопаткою і тушкувати до повної готовності;
  5. За цей час можна зайнятися очищенням грибів;
  6. Очищені печериці нарізати пластинками, додати до готового луку;
  7. Готувати, помішуючи, протягом десяти хвилин;
  8. Потім влити вино і дочекатися, поки воно випарується хоча б наполовину;
  9. Після цього додати пасту томатів, трохи води і спеції;
  10. Уварити до стану соусу і готово.

Рецепт приготування пасти з печериць і горіхів до спагетті

  • 70 г кедрових горіхів;
  • 30 мл олії оливи;
  • 370 г печериць;
  • 5 г свіжого розмарину;
  • 5 г гірчиці;
  • 2 шматочки часнику;
  • 10 г свіжого листя базиліка;
  • 5 г свіжого чебрецю.

Час – 30 хвилин.

Калорії – 175.

Як правильно приготувати:

  1. Всипати горішки на сковороду, підігріти їх, прогріти до рум’яного кольору;
  2. Коли вони готові, зсипати їх в піалу, щоб гаряча сковорода їх не спалила;
  3. Гриби почистити, нарізати їх тоненькими пластинками;
  4. У сковороду налити олію і всипати гриби, чебрець, розмарин;
  5. Смажити протягом десяти хвилин, помішуючи;
  6. Гриби після цього перекласти в блендер, всипати горіхи;
  7. Перебити масу в однорідну консистенцію і поки ще гарячу пасту можна подавати до спагетті.
За темою:  Овочеве рагу в духовці (у горщику, з м'ясом): рецепти з фото

Поради кулінарів

Якщо для страви з беконом ви нарежете бекон тонкими слайсами, то у вас вийде підсмажити чіпси, і вони просто чудово будуть виглядати на готових спагетті. А як апетитно вони будуть хрустіти! Це варто спробувати.

Гриби для приготування соусу краще не промивати, так як вони і без цього на 95% складаються з води. Уявіть, що буде, якщо це гриби ще й промити. У готовому блюді вони просто перетворяться на кашу.

В рецепті знову ж таки з беконом, ми використовували перепелині яйця. Ви можете їх не використовувати взагалі або використовувати замість них курячі яйця. В останньому випадку кількість продукту потрібно скоротити в два, а то і три рази.

Ви можете використовувати будь-вершки для ваших соусів. Починаючи з 10% і закінчуючи самими жирними. Тут головне не переплутати кулінарні вершки з кондитерськими, так що другі найчастіше солодкі.

Ви вже готові спробувати страви, які ми для вас підготували? Всі вони смачні, всі ситні і ароматні. Швидше сходіть за продуктами, щоб приготувати такі спагетті з печерицями для себе, своїх рідних, друзів, навіть сусідів. Вам обов’язково сподобається, а від «дегустаторів» стільки похвали ви ще точно не чули!