Сирно-манна запіканка в духовці, мультиварці: рецепти

Як приготувати сирно-манну запіканку

Сирно-манна запіканка — це дуже корисний десерт, який в першу чергу потрібно готувати дітям. У ньому немає борошна, замість неї ми використовуємо манку, а це, як відомо, не тільки корисно, але і поживніший. В запіканку ви бонусом зможете додати абсолютно будь-які фрукти і ягоди, і дитина з радістю з’їсть. Спробуйте і ви, такий десерт сподобається всім і кожному!

Класичний рецепт

  • 550 г сиру;
  • 15 г розпушувача;
  • 75 г манної крупи;
  • 5 г ваніліну;
  • 3 яйця;
  • 40 г цукру.

Час – 1 година 35 хвилин.

Калорії – 185.

Сирно-манна запіканка в духовці готується таким чином:

  1. Духовку прогріти до 180 за Цельсієм;
  2. Яйця розбити, білки прибрати в холодильник, а жовтки злити в миску;
  3. Додати до них розпушувач, крупу, ванілін і цукор;
  4. Сир пробити блендером або скористатися ситом, додати в загальну миску;

  5. Всі компоненти перемішати і відставити на тридцять хвилин;
  6. Дістати білки і трохи присолити їх, збити віночком до м’якого піку;

  7. Вимішати масу до сиру, вимісити до гладкою текстури;
  8. Підготовлену форму змастити, вилити тісто і розподілити його;

  9. Запікати в шафі 45 хвилин до золотистого кольору, подавати теплою.

Сирна запіканка з манною крупою як у дитячому садку

  • 1 дрібку ванілі;
  • 340 г сиру;
  • 60 г цукру;
  • 120 г родзинок;
  • 2 яйця;
  • 90 мл сметани;
  • 2 дрібку солі;
  • 1 уп. розпушувача;
  • 60 г манки.

Час – 1 годину і 30 хвилин.

Калорії – 199.

Порядок дій:

  1. Родзинки промити проточною водою, скласти в піалу;
  2. Залити його окропом і прикрити тарілочкою;
  3. Залишити на двадцять хвилин, потім злити воду і промити сухофрукти;
  4. Після цього обсушити їх сухими серветками;
  5. Сметану змішати з манкою і дати постояти чверть години;
  6. Сир помістити в блендер, влити сметану з манкою, додати розпушувач, сіль і ваніль;
  7. Перебити всі інгредієнти до стану крему;
  8. Цукор зсипати в миску розбити до нього яйця і збити в пишну піну;
  9. Вмішати яйця до сиру лопаткою, обережно поддевом масу, щоб вона не опала;
  10. Додати родзинки і ще раз перемішати;
  11. Форму змастити маслом, присипати манкою і вилити масу, розгладити лопаткою;
  12. Прибрати в духовку на 40-45 хвилин при 180 за Цельсієм.

Сирна запіканка з манною кашею

  • 350 мл молока;
  • 640 г сиру;
  • 1 уп. ваніліну;
  • 2 яйця;
  • 80 г цукру;
  • манка.
За темою:  Сирно-рисова запіканка: з яблуками, як у дитячому садку

Час – 1 годину і 10 хвилин.

Калорії – 158.

Метод приготування:

  1. Молоко залити в сотейник, помістити його на плиту;
  2. Довести до кипіння, всипати цукор, ванілін і трохи солі;
  3. Перемішати і почати всипати манку, помішуючи, щоб не утворилися грудки;
  4. Приготувати кашу і остудити її;
  5. Потім вбити яйця, перемішати масу до однорідності;
  6. Сир зсипати в блендер, збити його до стану пасти;
  7. Після цього його теж вмішати в кашу, з’єднати;
  8. Форму змастити і присипати манкою, влити тісто;
  9. Запікати 35 хвилин до рум’яного кольору.

Готуємо в мультиварці

  • 3 яйця;
  • 110 р цукру;
  • 90 г манки;
  • 5 г ванільного екстракту;
  • 550 г сиру;
  • 2 г соди;
  • 3 г солі;
  • 110 мл сметани;
  • 80 г родзинок.

Час – 1 годину і 25 хвилин.

Калорії – 199.

Етапи готування:

  1. Всипати соду до сметані, перемішати і залишити на тридцять хвилин;
  2. Сир пробити блендером, додати до нього яйця і цукор, довести до однорідності;
  3. Додати до сиру, ванільний екстракт, родзинки і крупу;
  4. Влити сметану і перемішати до однорідності;
  5. Чашу мультиварки змастити, влити в неї тісто і в режимі випічки піч 50 хвилин.

Читайте як зварити суп з пельменів правильно, щоб блюдо вийшло смачним а пельмені не розварилися.

Сирно-манна запіканка з ягодами в духовці

  • 30 г цукрової пудри;
  • 650 г зернового сиру;
  • 60 г малини;
  • 40 г чорниці;
  • 80 г манки;
  • 10 г вершкового масла;
  • 80 г цукру;
  • 5 р ванільної есенції.

Час – 1 годину і 30 хвилин.

Калорії – 195.

Принцип складання:

  1. Сир скласти в блендер, пробити його в однорідну, гладку масу;
  2. Вилити сирну рідину в миску, додати яйця, манку, есенцію і цукор;
  3. Перемішати все це в гладку текстуру;
  4. Масло покласти в кухоль і відправити в мікрохвильову піч, дати йому розтопитися;
  5. Трохи остудити і залити його в сирну масу;
  6. Перемішати і вилити тісто в заздалегідь підготовлену форму;
  7. Форма не повинна бути роз’ємною, але повинна бути змащена;
  8. Залишити на двадцять хвилин, щоб крупа встигла набрякнути;
  9. Лохину сполоснути, зсипати в друшляк, щоб стекла вода;
  10. Викласти ягоди поверх майбутньої запіканки, присипати пудрою;
  11. Прибрати в духовку при 200 градусах на 40-45 хвилин.

Рецепт манної запіканки з горіхами та цукатами

  • 70 г цукатів;
  • 2 яйця;
  • 1 г ваніліну;
  • 560 г сиру;
  • 3 г солі;
  • 40 г манної крупи;
  • 80 г цукру;
  • 60 мл сметани;
  • 50 г горіхів;
  • 30 г вершкового масла.
За темою:  Котлети на грилі (на решітці, сковороді): рецепти з фото

Час – 1 годину і 10 хвилин.

Калорії – 227.

Як зробити смачний десерт:

  1. Сир зсипати в миску, додати до нього манку, яйця, сіль, ванілін і цукор;
  2. Перебити все в однорідну масу;
  3. Горіхи всипати в сковороду, підрум’янити їх і потім пересипати на тарілку, остудити;
  4. Остиглі горішки покришити гострим ножем, додати в тісто;
  5. Цукати трохи покришити і теж додати слідом за горіхами;
  6. Вилити отриману масу в змащену форму, розподілити її лопаткою;
  7. Зверху обмазати запіканку сметаною і прибрати на 55 хвилин при 200 за Цельсієм.

Як приготувати сирно-манну запіканку з бананами в духовці

  • 2 банана;
  • 40 г цукру;
  • 550 г зернистого сиру;
  • 3 яйця;
  • 70 г вершкового масла;
  • 1 дрібку ваніліну;
  • 110 мл молока.

Час – 1 годину і 25 хвилин.

Калорії – 182.

Запікання десерту:

  1. Довести до кипіння половину склянки води, залити нею манку;
  2. Залишити на двадцять хвилин, щоб встигла набрякнути;
  3. Яйця розбити в миску, додати ванілін і цукор, збити в піну;
  4. Сир всипати в блендер, щоб перебити його в кремову масу;
  5. Додати молочний продукт до яєць, добре з’єднати;
  6. Слідом за сиром додати молоко, манку і м’яке масло;
  7. Щоб масло було м’яким, його потрібно попередньо вийняти з холодильника;
  8. Перемішати до однорідності віночком або лопаткою;
  9. Банани очистити від шкірки, нарізати їх кільцями;
  10. Додати в тісто і акуратно розмішати, щоб кільця не зламалися, але рівномірно розподілилися по всьому тесту;
  11. Вилити масу в підготовлену з маслом форму, розрівняти і поставити в духовку;
  12. Запікати 50 хвилин при 190 за Цельсієм.

Рецепт приготування страви без яєць

  • 60 г крупи;
  • 430 г сиру;
  • 50 г родзинок;
  • 20 г вершкового масла;
  • 160 г цукру;
  • 30 г сухарів.

Час – 40 хвилин.

Калорії – 254.

Метод готування сирно-манної запіканки без додавання яєць:

  1. Родзинки промити, зсипати його в невелику піалу;
  2. Закип’ятити трохи води, залити нею сухофрукти;
  3. Прикрити і дати настоятися чверть години;
  4. Після цього воду злити, родзинки промити і промокнути сухими серветками;
  5. Сир помістити в блендер, додати цукор, манку і ванілін;
  6. Пробити компоненти до однорідної текстури;
  7. Вилити в миску, додати родзинки і перемішати;
  8. Форму змастити маслом і присипати сухарями;
  9. Вилити тісто, розрівняти і запікати всього двадцять хвилин при 185 градусах.

Варіант з додаванням вишні

  • 540 г сиру;
  • 80 г манної крупи;
  • 70 г цукру;
  • 3 білка;
  • 120 г вишні без кісточок;
  • 3 жовтка;
  • 20 г вершкового масла.
За темою:  Як варити червоний рис: класичний спосіб, в мультиварці

Час – 1 годину і 15 хвилин.

Калорії – 194.

Алгоритм дій:

  1. Сир викласти в миску і розтерти його з цукром і жовтками;
  2. Всипати манку, перемішати і дати настоятися двадцять хвилин;
  3. За цей час білки збити, трохи присолив їх;
  4. І по закінченню часу вмішати їх до сиру;
  5. Маслом змастити форму і вилити половину тіста;
  6. Розподілити вишні і вилити другу частину тіста;
  7. Запікати десерт 40 хвилин при 180 градусах.

Корисні поради

Чим вище якість сиру, тим ніжніше вийде десерт. Буде ідеально, якщо продукт буде домашнім і досить жирним. Те ж саме стосується і сметани.

Щоб отримати дійсно пишний пиріг, обов’язково збийте яйця до пишної консистенції, якщо того вимагає рецепт. Інакше випічка може вийти прісної, плоскою.

В якості добавок в будь-який з рецептів ви можете додати горіхи (кедрові, бразильські, лісні, мигдаль, кешью, пекан і так далі), цукати, сухофрукти або прянощі. З сухофруктів можна додати кокос, ізюм, банан, чорнослив, курагу та інше. З прянощів це може бути кориця, аніс, гвоздика, мускатний горіх, аніс і так далі. Також можна коригувати смак ваніллю, карамеллю, какао, шоколадом та іншими цікавими добавками.

Сирого тесту в обов’язковому порядку потрібно час на відпочинок. За цей час в рідких умовах розбухає манка, що робить форму вашої запіканці. Якщо не дати йому постояти, крупа буде хрустіти на зубах.

Сметану в будь-якому з рецептів можна замінити молоком, кефіром, ряжанкою та іншими молочними продуктами на зразок йогурту. Кожен з них може бути замінений іншим.

Який би ви не вибрали рецепт сирно-манної запіканки, ви зробите правильний вибір. Кожен з десертів вийде смачним, шалено ніжним, ароматним і апетитним. Тут головне втриматися, щоб не з’їсти його весь прямо з розпеченої духовки.