Сирники з родзинками (з сиру, з сирної маси): рецепти

Як приготувати ніжні сирники з родзинками

Знамените слов’янське блюдо завжди асоціювалося зі спогадами з дитинства, коли недільний ранок починався з аромату сирників. Але багатьох цікавить питання, чому вони називаються сирники, адже готують їх з сиру.

Справа в тому, що на Русі кисломолочний продукт називали не сиром, а «сир» від слова сирої. Звідси і назва. Але після виникнення терміна сир, багато стали називати їх «творожниками».

Сирники з родзинками (з сиру, з сирної маси): рецепти » журнал здоров'я iHealth

Сирники з сиру з родзинками в духовці

Рецепт сирників можна вважати одним з простих і швидких, а мінімальна кількість масла робить їх ще й корисними.

Рецептурні компоненти:

  • щіпка солі;
  • дрібнокристалічний цукор – 50 г;
  • есенція ванільна – кілька крапель;
  • яйця великі – 2 шт.;
  • сир з середнім % жирності – 0.5 кг;
  • пшенична просеянная борошно – 4 ст. л.;
  • темні родзинки без паличок – 50 г;
  • велика щіпка розпушувача для тіста.

Час приготування: підготовка 10 хвилин + 40 хвилин випікання.

Калорійність 100 г: 208 ккал.

Технологія:

  1. На 15 хвилин родзинки залити теплою водою;
  2. Ванільну есенцію, цукор і ванілін збити;
  3. Ввести по черзі сир, борошно, сіль і розпушувач. Перемішати особливо ретельної, щоб тісто було однорідним;
  4. Ввести набряклий родзинки і перемішати;
  5. Форми для випікання мафін змастити маслом, наповнити сирним тестом і випікати 40 хвилин при 180С.

Сирники з сирної маси з родзинками і манкою

Незважаючи на хрустку скоринку, всередині вироби виходять дуже м’якими. В якості підсолоджувача можна використовувати мед, згущене молоко, сметану, варення, а також будь-ягідний сироп.

Рецептурні компоненти:

  • дрібнокристалічний цукор – 50 г;
  • темні родзинки без паличок – 50 г;
  • манка – 200 г;
  • олія – 100 мл
  • сирна маса – 600 г;
  • сіль – маленька щіпка;
  • середнього розміру яйця – 3 шт.
За темою:  Тапіока - що це таке, чим замінити, користь, рецепти страв

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність в 100 г: 253 ккал.

Технологія:

  1. В розім’яту виделкою сир вбити яйця і змішати; Сирники з родзинками (з сиру, з сирної маси): рецепти » журнал здоров'я iHealth 1

  2. Всипати цукор-пісок, 5 ст. л. манки і щіпку солі. Перемішати інгредієнти і залишити буквально на чверть години не більше;
  3. Родзинки промити, висушити і відправити в сирну масу; Сирники з родзинками (з сиру, з сирної маси): рецепти » журнал здоров'я iHealth 2

  4. На плоску тарілку висипати решту манку; Сирники з родзинками (з сиру, з сирної маси): рецепти » журнал здоров'я iHealth 3

  5. За допомогою ложки взяти потрібну кількість тіста, обваляти в манній крупі і сформувати сирники; Сирники з родзинками (з сиру, з сирної маси): рецепти » журнал здоров'я iHealth 4

  6. На середньому вогні обсмажити з кожної сторони сирники до утворення золотистої скоринки. Сирники з родзинками (з сиру, з сирної маси): рецепти » журнал здоров'я iHealth 5

Рецепт сирників з вівсяними пластівцями та родзинками

Рецептурні компоненти:

  • сир – 1 кг (вибрати середню жирність);
  • олія для смаження;
  • маленька пучку солі;
  • вівсянка – 8 ст. л.
  • родзинки – 50-100 г (за бажанням);
  • яйця великі – 2 шт.;
  • просеянная борошно – 150 г;
  • цукор-пісок – 200 р.

Час готування: 1 год.

Калорійність 100 г: 217 ккал.

Технологія:

  1. В гарячій воді родзинки промити, рідина злити, а інгредієнт обсушити;
  2. У сир додати пластівці, вбити яйця, засипати цукор з сіллю і підготовлений родзинки;
  3. Перемішати і залишити для набухання приблизно на півгодини;
  4. У плоску тарілку всипати борошно;
  5. Взяти невелику кількість сирного тіста, обваляти в борошняної суміші і сформувати сирник;
  6. Обробну дошку застелити клейонкою, розкласти вироби і прибрати на 10 хвилин в морозильну камеру;
  7. Заморожені сирника обсмажити до рум’яного кольору з кожної сторони.

Як приготувати дієтичний сніданок на пару

Особливою популярністю вироби з сиру користуються у людей, що стежать за своїм харчуванням і фігурою. Не дивно, адже продукт швидко насичує шлунок і приносить організму легкозасвоювані білки. Пропонуємо ознайомитися з найбільш відомими і перевіреними рецептами дієтичних сирників.

Рецептурні компоненти:

  • сир з найнижчим % жирності – 400 г;
  • жменя темного ізюму;
  • ложка борошна з гіркою;
  • яйце.
За темою:  Закуска з крабових паличок: на чіпсах, з сиром, в клярі

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність в 100 г: 188 ккал.

Технологія:

  1. Після розтирання яєць з цукром ввести сир;
  2. Додати борошно і вимісити тісто;
  3. Сформувати невеликі сирники;
  4. До нижньої позначки, наповнити мультиварочный апарат рідиною;
  5. Розкласти в чашу сирники і готувати 20 хвилин при встановленому режимі «На пару»;
  6. Після сигнального оповіщення про готовність відкрити кришку і залишити вироби на 3 хвилини для остигання.

Курка маринована в соєвому соусі — читайте як приготувати цю страву правильно.

Низькокалорійні творожики з ягідним соусом

При приготуванні соусу використовувати заморожений йогурт і ягоди.

Рецептурні компоненти:

  • яйця – 2 шт.;
  • сир з низьким % жирності – 500 г;
  • упаковка заморожених ягід;
  • фруктоза за смаком;
  • борошно вівсяна – 1 ст. л. з гіркою;
  • йогурт знежирений – 300 мл

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність в 100 г: 130 ккал.

Технологія:

  1. До протертого сиру з яйцями, всипати борошно і ложкою замісити тісто;
  2. Сумішшю заповнити підготовлені формочки, в яких випікаються мафіни;
  3. Встановити на самий нижній рівень пароварки і готувати сирника не більше 20 хвилин;
  4. За цей час приготувати соус: змішати в глибокій посуді розморожені ягоди, йогурт і фруктозу;
  5. Після приготування сирників, розкласти їх на порційну тарілку і зверху полити ягідним соусом.

В якості додаткових компонентів можна використовувати фруктову начинку з груш чи яблук.

Корисні поради

  1. Якісний сир – запорука смачних і ідеальних сирників;
  2. Для дієтичного харчування сирник з родзинками не смажать, а випікають в духовці, або готують на пару, при цьому максимально зберегти всі корисні властивості;
  3. Бажано використовувати трохи сухий сир, ніж жирний. Але якщо продукт дуже сухий, то його змішують з невеликою кількістю молока, кефіру або сметани;
  4. Під час смаження не економте масло. Тоді вони будуть не тільки рум’яними, але і повітряними;
  5. При відсутності борошна можна використовувати манну крупу. Як стверджують досвідчені кулінари, оскільки вони виходять ще смачнішими;
  6. Якщо сім’я любить їсти на сніданок сирники, а у вас немає часу вранці або лінь прокидатися рано, то підготуйте заготовки. Досить з вечора зліпити з сирної маси биточки і прибрати їх у холодильник. А вранці, поки всі вмиваються, посмажити і подати до столу.
За темою:  Глінтвейн - прості рецепти приготування в домашніх умовах

Приємного апетиту!