Що можна спекти з кефіру (свіжого, кислого): рецепти

Що смачного можна спекти з кефіру в духовці і мультиварці

Випічка є відмінним доповненням до будь-якого перекусу. Завжди приємно з’їсти трохи солодкого, а якщо робити випічку на кефірі, то вийде незабутнє і дуже смачне блюдо.

Що можна спекти з кефіру (свіжого, кислого): рецепти » журнал здоров'я iHealth

Ніжний бісквітний торт «Кефір»

Для початку розглянемо, що можна спекти на кефірі і яйцях в духовці. Вибір припав на торт.

Продукти для приготування:

  • нежирний кефір – 1 пакет;
  • середні яйця – 3 штуки;
  • рафінад – 1 стакан з гіркою;
  • сода харчова – 10 г;
  • оцет – 15 мл;
  • пшеничне борошно – 500 г;
  • сіль – за смаком;
  • какао – половина столової ложки;
  • сметана (15%) – 400 г;
  • цукрова пудра – за бажанням.

На приготування такого смачного торта знадобиться 1,5 години.

Енергетична цінність продукту на 100 г буде становити 338 ккал.

Процес приготування:

  1. Поділяємо всі яйця на білки і жовтки;
  2. У жовтки насипаємо цукор і перемішуємо;
  3. До жовтків додаємо кефір і ретельно перемішуємо;
  4. Гасимо соду оцтом і домішують в суміш з жовтками;
  5. Просіваємо борошно і поступово додаємо в масу;
  6. Збиваємо білки з сіллю до стійких піків;
  7. Змішуємо суміші білків і жовтків, добре перемішуємо їх;
  8. Поділяємо готову масу на 2 частини різних розмірів;
  9. Форму для випічки застеляємо пергаментним папером, піч ставимо розігріватися до температури 180°C;
  10. Більшу частину тіста виливаємо у форму і ставимо випікатися протягом 25-30 хвилин;
  11. Меншу частину тіста змішуємо з какао і ставимо в піч на 30 хвилин з температурним режимом 180°C;
  12. Розрізаємо на різноманітні фігурки готову шоколадну частину;
  13. З білої частини робимо 2 однакових коржа;
  14. Для приготування крему змішуємо сметану з цукровою пудрою;
  15. Кожну зроблену фігурку занурюємо в крем;
  16. На один білий корж складаємо фігурки і заливаємо залишилася сметаною;
  17. Зверху накриваємо іншим білим коржем.

В середину можна додавати різноманітну начинку: варення, джем, горіхи, родзинки, шоколадну пасту. Зверху можна зробити красиве прикраса з фруктів. Смачний і простий тортик готовий.

Цікаве печиво «Фігурки»

Що можна спекти з кефіру (свіжого, кислого): рецепти » журнал здоров'я iHealth 1

Іноді господині запитують — що можна спекти з кефіру без яєць? На це питання можна відповісти по-різному, адже рецептів випічки без яєць багато. Пропонуємо спекти печиво до чаю.

Необхідні продукти:

  • кефір знежирений – 250 мл;
  • вівсяне борошно – 400 г;
  • рафінад – половина склянки;
  • олія для смаження – за бажанням;
  • сода харчова – 1 чайна ложка;
  • оцет – 10 мл;
  • молоко – 100 мл;
  • ваніль – за бажанням.

Час приготування такої незвичайної випічки складе 40 хвилин.

Калорійність печива на 100 г готового продукту становить 231 ккал.

Спосіб готування:

  1. Змішуємо в мисці кефір з цукром, збиваємо до однорідної консистенції і повного розчинення цукру;
  2. Наливаємо трохи олії і ванілі;
  3. Гасимо соду в оцті і домішують в масу;
  4. Просіваємо борошно і поступово додаємо до суміші;
  5. Замішуємо тісто спочатку ложкою або лопаткою, потім домішують руками до дуже еластичного стану;
  6. Розкачуємо готове тісто шаром, щоб вийшло 0,5 см;
  7. Вирізаємо фігурне печиво;
  8. Деко покриваємо спеціальним папером для випічки;
  9. Зверху викладаємо печиво;
  10. Розігріваємо духовку до температури 200°C і ставимо туди деко;
  11. Випікати смакоту слід протягом 10 хвилин;
  12. По закінченню цього часу дістаємо печиво, мочаємо його в молоко і посипаємо присипкою;
  13. Ставимо в духову шафу до утворення невеликої рум’яної скоринки.
За темою:  Хашлама з яловичини (по-вірменськи, з картоплею): рецепти

Не слід дуже довго залишати випічку в духовці, тому що вона може стати дуже сухою і грубою. Як присипку можна використовувати корицю, шоколадну стружку або какао. Дуже смачне печиво готове для вживання після охолодження.

Улюблені булочки з сиром «Трояндочка»

Кефір – продукт, який часто присутній у випічці. Зараз розглянемо рецепт смачних булочок з кефіру та сиру.

Необхідні інгредієнти:

  • нежирний кефір – 1 пакет;
  • борошно пшеничне – 700 г;
  • розм’якшене масло – 3 столові ложки;
  • великі яйця – 2 штуки;
  • цукровий пісок – 150 г;
  • сіль – за бажанням;
  • сода харчова – 5 м;
  • домашній сир – 500 г;
  • чиста вода – 300 мл;
  • ізюм – за смаком;
  • ванілін або ванільний цукор – за бажанням.

На приготування такої смачної випічки знадобиться 50-60 хвилин.

Таке блюдо в 100 г містить у собі 187 ккал.

Процес приготування:

  1. Кип’ятимо воду і заливаємо весь ізюм на 5 хвилин;
  2. Зливаємо воду і просушуємо начинку;
  3. 1 яйце збиваємо з цукром;
  4. Додаємо в цю суміш кефір і ретельно перемішуємо;
  5. Насипаємо в масу сіль, соду і 2 столові ложки розтопленого масла;
  6. Поступово домішують просіяне борошно і добре вимішуємо тісто до дуже еластичного стану;
  7. Скачуємо готове тісто в кульку і даємо настоятися 15 хвилин в теплі;
  8. Перетираємо сир разом з цукром;
  9. Додаємо родзинки і ванілін, ретельно перемішуємо;
  10. Дуже тонко розкачуємо тісто і викладаємо зверху начинку; Що можна спекти з кефіру (свіжого, кислого): рецепти » журнал здоров'я iHealth 2

  11. Звертаємо пласт в рулет і розрізаємо на частини, щоб вийшли трояндочки; Що можна спекти з кефіру (свіжого, кислого): рецепти » журнал здоров'я iHealth 3

  12. Викладаємо булочки на деко і мажемо збитим яйцем;
  13. Духовку розігріваємо до температури 200°C і випікаємо солодкість протягом 15 хвилин;
  14. Гарячі булочки обмазуємо вершковим маслом. Що можна спекти з кефіру (свіжого, кислого): рецепти » журнал здоров'я iHealth 4

Таке смачне блюдо можна прикрасити зверху цукровою пудрою. Подавати на стіл булочки необхідно теплими.

Рецепт капустяного пирога «Лінивець»

Тепер спробуємо приготувати пиріг з кислого кефіру. Так що не треба засмучуватися, якщо кисломолочний продукт раптом зажурився, йому теж знайдеться застосування.

Необхідні продукти:

  • кислий кефір – 250 мл;
  • середні яйця – 3 штуки;
  • підсолоджувач – 1 столова ложка;
  • пшенична мука – 300-400 г;
  • розпушувач для тіста – 2 чайні ложки;
  • сода харчова – 1 чайна ложка;
  • капуста – 500 г;
  • масло розтоплене – 100 г;
  • сіль – за бажанням;
  • оцет – половина чайної ложки.
За темою:  Ріжки з фаршем (по-флотськи, фаршировані): рецепти з фото

Приготування такого надзвичайно смачного пирога становитиме 1 год.

Це дуже смачна страва у 100 г буде містити 228 ккал.

Процес приготування:

  1. Сіль змішуємо з яйцями;
  2. Додаємо в суміш кислий кефір, цукор і старанно перемішуємо;
  3. Поступово втручається борошно, щоб вийшло густо-ллється тісто;
  4. Насипаємо розпушувач і добре перемішуємо;
  5. Гасимо оцтом соду і насипаємо в масу;
  6. Дрібно нарізаємо капусту і викладаємо у форму для випічки;
  7. Вершкове масло розтоплюємо або нарізаємо маленькими кубиками, насипаємо в капусту;
  8. Готовою масою заливаємо капусту;
  9. Включаємо на розігрів духовку, температура 180°-200 C°C;
  10. Ставимо форму для випічки в духовку і випікаємо до появи золотої скоринки, за часом це буде 30-40 хвилин.

Інший варіант зробити пиріг — це шарами: спочатку наливаємо тісто, потім начинка і залишок тіста. Капусту можна додавати смажену з цибулею, морквою або яйцями. Такий простий пиріг готується швидко, а виходить надзвичайно смачною.

Кефірні пишечки «Ніжність»

Що можна спекти з кефіру (свіжого, кислого): рецепти » журнал здоров'я iHealth 5

Напевно, питати, що можна спекти з кефіру в мультиварці, тепер не доведеться, так як в цій диво-машині можна готувати все те, що раніше випікали в духовці. Навіть пампушки!

Необхідні інгредієнти:

  • кислий кефір – 500 мл;
  • великі яйця – 2 штуки;
  • підсолоджувач – 2 столові ложки;
  • борошно ячмінне – 400 г;
  • оцет – 1 чайна ложка;
  • харчова сода, соняшникова олія – за бажанням.

На приготування апетитних пампушок піде 40 хвилин.

В 100 г готового продукту буде міститися 263 ккал.

Процес приготування:

  1. З’єднуємо кислий кефір з цукром;
  2. Далі необхідно додати яйця, соняшникову олію і ретельно перемішуємо;
  3. Гасимо соду в оцті і наливаємо в суміш;
  4. Поступово просіваємо і додаємо борошно, щоб вийшло досить густе тісто;
  5. Залишаємо в теплі масу на 10 хвилин;
  6. Ставимо розігріватися духовку до температури 180°C;
  7. Деко змащуємо олією;
  8. З тіста формуємо пампушок і викладаємо на деко;
  9. Випікаємо протягом 20 хвилин.

Готова випічка виходить м’якою і повітряної. При бажанні можна додавати всередину пампушок начинку у вигляді сиру, варення, джему, шоколаду. Вживати краще всього теплими.

Кекс на кефірі «Полуничка»

Необхідні продукти:

  • кефір нежирний – половина склянки;
  • пшеничне борошно – 200 г;
  • олія соняшникова – 2 столові ложки;
  • середнє яйце – 1 штука;
  • підсолоджувач – 100 г;
  • розпушувач для тіста – 1 чайна ложка;
  • ізюм, сушена полуниця – за бажанням.

Приготування такого кексу займає 50 хвилин.

За темою:  Рис з кукурудзою і зеленим горошком: покроковий рецепт з фото

Калорійність смачної страви у 100 г буде становити 318 ккал.

Спосіб готування:

  1. Починаємо збивати яйце з цукром;
  2. Вливаємо трохи соняшникової олії і кефір в суміш;
  3. Поступово домішують просіяне борошно і старанно перемішуємо до однорідності;
  4. Насипаємо в масу сушену полуницю і родзинки, добре перемішуємо ще раз до однорідної маси;
  5. Готове тісто виливаємо в чашу мультиварки, рівномірно розподіляючи по всій мисці;
  6. Випікаємо смачний кекс в режимі «Випічка» протягом 35 хвилин.

Готова випічка виходить соковитою, в міру вологою і солодкою. Подавати до столу рекомендується з зеленим чаєм, гарячою кавою або з фруктовим киселем.

Заливний пиріг з м’ясом «Вкуснятинка»

Необхідні продукти:

  • кефір будь-якої жирності – половина склянки;
  • борошно пшеничне – 200 г;
  • великі яйця – 2 штуки;
  • сода – пів чайної ложки;
  • олія соняшникова – за бажанням;
  • сіль – за смаком;
  • домашній майонез – за смаком;
  • нежирна свинина – 300 г;
  • цибуля ріпчаста – 1 цибулина;
  • томатна паста – 2 столові ложки;
  • спеції – за бажанням.

Час приготування такого незвичайного пирога становить 1 годину.

Готовий продукт буде містити 163 ккал в 100 р.

Процес приготування:

  1. Нарізаємо невеликими шматочками свинину;
  2. За допомогою блендера подрібнюємо м’ясо до однорідного стану;
  3. Очищаємо цибулю та нарізаємо маленькими кубиками;
  4. Ставимо на плиту сковороду з олією і обсмажуємо на ній цибулю;
  5. Додаємо до цибулі готовий фарш зі свинини і обсмажуємо протягом 5 хвилин;
  6. По закінченню цього часу висипаємо томатну пасту, сіль, трохи спецій;
  7. Тушкуємо все це 5-7 хвилин;
  8. У кефір домішують соду і залишаємо настоятися 10 хвилин;
  9. Збиваємо яйця з сіллю, додаємо майонез і ретельно перемішуємо;
  10. Домішують поступово в масу борошно, тісто має бути рідким;
  11. Дно чаші мультиварки змащуємо олією і насипаємо трохи панірувальних сухарів;
  12. Виливаємо половину тіста в чашу;
  13. Викладаємо всю начинку і заливаємо зверху рештою тестом;
  14. Випікаємо на режимі «Випічка» 40 хвилин.

Начинка для пирога може бути різноманітною. Таку кількість продуктів підходить для діаметра чаші 15 см, якщо миска більше, то слід збільшувати кількість інгредієнтів. Випічка з кефіру виходить дуже ніжною і смачною.