Салат з копченою рибою гарячого та холодного копчення: рецепти

Покрокові рецепти салатів з копченою рибою

Смачну, ніжну копчену рибу можна подавати до столу просто так, або ж використовувати для приготування різних салатів, бутербродів та інших страв. Особливо незвичайними виходять салати, в яких цей продукт розкривається по-новому.

Салат з копченою рибою гарячого та холодного копчення: рецепти » журнал здоров'я iHealth

Рецепт салату з копченою рибою гарячого копчення

Риба гарячого копчення надзвичайно смачна, з неї легко видаляються кістки, які легко відділяються від філе, але при цьому потрібно не забувати знімати і шкірку, в якій міститься дуже багато небезпечних канцерогенів.

Інгредієнти:

  • 0,3 кілограма риби;
  • 1 грейпфрут;
  • 200 грам помідорів чері;
  • 40 мілілітрів оливкової олії;
  • листя салату – 200 грам;
  • 1 столова ложка оцту бальзамічного.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 215 ккал.

  1. Риба обробляється, з неї знімається шкірка, видаляють кістки, потім вона нарізати невеликими шматочками;
  2. Помитий грейпфрут порізати часточками, викласти у ємність;
  3. Черрі розрізати на дві частини;
  4. Салат порвати руками, викласти всі інгредієнти в миску, полити олією, оцтом, посипати спеціями.

Таке блюдо дуже корисне і смачне. У ньому міститься багато поживних речовин, крім того, воно поживне і добре втамовує голод.

Рецепт салату з рибою і макаронами

Салат з копченою рибою гарячого та холодного копчення: рецепти » журнал здоров'я iHealth 1

Якщо в холодильнику залишився шматочок копченої риби, то її можна не просто з’їсти, а приготувати з неї смачний і незвичайний салат для всієї родини, доповнивши простими продуктами.

Інгредієнти:

  • яйця – 3 штуки;
  • сіль;
  • сьомга копчена – 200 грам;
  • цибуля – 1 штука;
  • макарони – 150 грам;
  • гірчиця – 15 мілілітрів;
  • оцет – 2 столові ложки;
  • олія оливкова – 40 мілілітрів.

Час приготування: 25 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 276 ккал.

  1. Відварити в підсоленій воді макарони до напівготовності, щоб вони залишалися трохи твердими, але при цьому не були сирими;
  2. Відварені яйця почистити, нарізати кружальцями, цибулю — півкільцями;
  3. З риби видалити кісточки, порізати її кубиками середнього розміру;
  4. У глибокій мисці з’єднати сьомгу, цибулю, теплі макарони, яйця, додати трохи приправ і солі;
  5. Гірчицю, олію і оцет змішати в мисці, полити цією заправкою салат.
За темою:  Що можна приготувати з яловичини: рецепти смачних страв

Подавати такий салат краще всього відразу ж, щоб його смак повністю розкрився.

Салат з рисом і копченою рибою холодного копчення

З копченої риби і рису можна завжди приготувати смачний, ситний салат. Всі продукти досить прості, доступні, а таке блюдо можна поставити не тільки на повсякденний, але і святковий стіл.

Інгредієнти:

  • риба – 350 грам;
  • цукор;
  • рис відварний – 1 склянка;
  • сметана – 1 склянка;
  • приправи;
  • буряковий сік – 2 столові ложки;
  • зелень;
  • корінь хрону – 0,1 кілограм;
  • 2 столові ложки оцту.

Час приготування: 30 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 208 ккал.

  1. Рис відварити, дати йому трохи часу охолонути;
  2. Хрін почистити, натерти його на дрібній тертці, з’єднати зі сметаною, цукром, сіллю, оцтом, буряковим соком і перемішати;
  3. Рибу нарізати кубиками, викласти її шарами, разом з рисом, поливаючи кожен шар соусом;
  4. Зелень помити, просушити, нарізати якомога дрібніше і посипати готовий салат.

Незважаючи на трохи незвичайне поєднання продуктів, смак готової страви здивує і порадує. У ньому є все, що можна тільки побажати – легкість, пікантність, ніжність.

Салат з камбалою та овочами

Салат з копченою рибою гарячого та холодного копчення: рецепти » журнал здоров'я iHealth 2

Для приготування салату з риби копченої, можна використовувати різні овочі, які зберігаються в холодильнику. Вони обов’язково повинні бути свіжими, смачними і якісними.

Інгредієнти:

  • 0,2 кілограма копченої камбали;
  • морква;
  • перець болгарський – 2 штуки;
  • зелений горошок консервований – 200 грам;
  • цибуля – 1 штука;
  • капуста – 200 грам;
  • 200 мл сметани;
  • сіль;
  • оцет.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 178 ккал.

  1. Капусту, перець і моркву нарізати тоненькою соломкою;
  2. Викласти на гарячу сковороду капусту, полити невеликою кількістю оцту і прогріти до м’якості;
  3. Порізати кубиками цибулю, залити окропом на 10 хвилин, дістати із води;
  4. Камбалу нарізати кубиками, з’єднати з іншими продуктами, горошком, полити сметаною, перемішати.
За темою:  Сирне печиво «Поцілунки»: покроковий рецепт з фото

Для такої страви можна використовувати не тільки камбалу, але і інші різновиди риб – сьомгу, лосося, форель, горбушу.

Салат з червоної риби з картоплею

Картопля – один з найпоширеніших продуктів, з якого можна приготувати безліч повсякденних і незвичайних страв. Він дуже калорійний, але ідеально поєднується з рибою, тому приготувати закуску з цих продуктів повинна навчитися кожна господиня.

Інгредієнти:

  • 0,5 кілограма сьомги;
  • 1 склянка сметани;
  • 2 яйця;
  • 5 маринованих огірків;
  • картопля – 5 штук;
  • цибуля зелена;
  • кріп.

Час приготування: 45 хвилин.

Калорійність на 100 грам: 218 ккал.

  1. Сьомгу почистити, видалити кістки, нарізати кубиками;
  2. Картоплю відварити, порізати брусочками; Салат з копченою рибою гарячого та холодного копчення: рецепти » журнал здоров'я iHealth 3

  3. Огірки та цибулю нарізати півкільцями;
  4. Яйця відварити, видалити шкаралупу, натерти на самій дрібній тертці, з’єднати з подрібненим кропом, сметаною й перемішати; Салат з копченою рибою гарячого та холодного копчення: рецепти » журнал здоров'я iHealth 4

  5. Викласти в миску шар картоплі, огірків, риби, цибулі зеленої, змащуючи при цьому соусом. Салат з копченою рибою гарячого та холодного копчення: рецепти » журнал здоров'я iHealth 5

Щоб страва виглядало більш святково, його можна прикрасити гілочками свіжої зелені.

Кулінарні хитрості

Для приготування салатів можна використовувати рибу гарячого і холодного копчення. Це може бути сьомга, форель, сайра, скумбрія, головне, щоб всі кістки були ретельно видалені, як і шкірка, яка вбирає в себе всі шкідливі речовини. Видалити кістки можна за допомогою спеціального пристосування чи пінцета.

Перед приготуванням салатів необхідно обов’язково звернути увагу на якість і свіжість копченої риби. Вона повинна мати привабливий зовнішній вигляд, рівномірне забарвлення, гарний запах, без ноток хімії. Риба, яка перетворювались в дим у цій коптильні, завжди пахне деревним димом і цей аромат неможливо порівняти з іншими.

Для святкового застілля, страви краще викладати шарами, тому їх зовнішній вигляд стане більш привабливим.

Якщо свіжість продуктів під питанням, найкраще відкласти їх убік і приготувати що-то інше. Риба – той інгредієнт, який обов’язково повинен бути свіжим, оскільки через неї можна отримати серйозні проблеми зі здоров’ям і різні захворювання.