Роли з млинців з начинкою (солодкі, закусочні): рецепти

Як готувати десертні і закусочні роли з млинців

Дивно, як вітчизняна кухня швидко адаптується і звикає до всього нового. Італійські і французькі страви вже давно нами перероблені, тепер прийшла черга японських. Роли з млинців – смачна і оригінальна закуска, а часом це цілий десерт!

Рецепт покроково по-русски

  • пучок зеленої цибулі;
  • млинці;
  • 180 г малосольною червоної риби;
  • 5 картоплин;
  • 80 г червоної ікри;
  • 15 г сметани;
  • 15 р масла;
  • 180 г оселедця в олії.

Час приготування – 15 хв.

Калорії – 149.

Збірка ролів з млинців по-російськи:

  1. Зняти шкірку з картоплі, поставити варитися. Після цього злити воду, додати сюди сметану і масло, перебити товкачиком в пюре, присолити;
  2. Покласти один млинець, бажано щільний, на тарілку. Нанести на нього трохи пюре;
  3. На один край смужкою викласти два шматочки риби і ікру, згорнути в рулет;
  4. Взяти інший млинець і теж змастити його картопляним пюре, після чого покласти на край трохи оселедця і дрібно посічену зелену цибулю, загорнути;
  5. Гострим ножем рулети розрізати на кілька частин, отримані роли поставити вертикально щільно один до одного. Подавати зі сметаною в соуснику.

Роли з млинців з сьомгою

  • 340 г авокадо;
  • 10 шт млинців;
  • 30 р сметани;
  • 380 г вершкового сиру;
  • 270 г слабосоленої сьомги;
  • кріп.

Час готування – 1 год 20 хв.

Калорії – 214.

Як зібрати роли:

  1. Вершковий сир необхідно змішати зі сметаною;
  2. Сьомгу необхідно нарізати на довгі смуги, можна різати по діагоналі, якщо невеликий шматочок;
  3. Авокадо вимити і розділити його навпіл, вирізати кісточку. Якщо потрібно нарізати уздовж на смужки;
  4. Кріп, бажано свіжий, дрібно порубати;
  5. Взяти млинець і змащуємо його вершковою масою, після чого присипати кропом;
  6. На край покласти шматочок риби і авокадо, загорнути їх в рулет. Так слід проробити з усіма млинцями;
  7. Охолодити в холодильнику протягом години, після чого порізати на порційні роли.

Роли з млинців з куркою і овочами

  • 6 млинців на молоці;
  • 160 г вершкового сиру;
  • 2 огірка;
  • 180 г копченої курки;
  • 2 помідори;
  • 4 листи салату.

Час приготування – 20 хв.

Калорії – 84.

Збірка ролів:

  1. Зняти з огірків шкірку, розрізати їх уздовж на кілька частин;
  2. Помідори помити, видалити плодоніжки, порізати на скибочки;
  3. Грудку нарізати такими ж шматочками, а можна розібрати її вручну на волокна. Можна брати не копчену, а відварену в різних спеціях. Хтось навіть смажить її;
  4. На млинець нанести трохи вершкового сиру і розподілити його;
  5. Далі викласти на один край курку, а поруч викласти огірки і помідори, по дві скибочки приблизно;
  6. Згорнути рулетом, а потім розрізати його на кілька частин;
  7. Листя салату вимити і на них подавати готові роли.

Роли з яєчних млинців з начинкою

  • 30 г борошна;
  • 2 огірка;
  • 190 мл молока;
  • 4 яйця;
  • 1 куряче стегно;
  • оливкова олія;
  • 2 пера зеленої цибулі;
  • 0,5 капусти.

Час на приготування – 45 хв.

За темою:  Торт з кукурудзяних паличок (зі згущеним молоком, з ірисок): рецепти

Калорії – 70.

Принцип складання:

  1. Спочатку віночком збити яйця, після чого їх потрібно змішати з борошном;
  2. Далі влити молоко, перешкодити, а потім додати одну-дві ложки оливкової олії, знову розмішати;
  3. Посмажити млинці. Вони повинні добре схопитися, стати коричневими, перш ніж їх можна буде перевертати. Вийде дуже тонкий омлет;
  4. Капусту вимити і тонко нашаткувати, можна злегка пом’яти руками;
  5. Огірки порізати тонкими смужками, попередньо вимивши їх;
  6. Зелений лук слід дрібно порубати;
  7. До овочів влити трохи олії, після чого їх можна посолити і додати різні приправи, перемішати;
  8. Куряче стегно відварити у воді зі спеціями, а коли воно охолоне, розібрати на волокна;
  9. У остиглий млинець покласти трохи начинки з овочів, а потім – шматочок-два курки, загорнути і розрізати на кілька частин. Готово!

Запечені роли з млинців з шинкою і сиром

  • 4 плавлених сирка;
  • 4 яйця;
  • 90 мл майонезу;
  • 420 мл молока;
  • 20 г кропу;
  • 270 г шинки;
  • 60 мл олії;
  • 160 г борошна;
  • 20 г пармезану.

Час готування – 55 хв.

Калорії – 212.

Етапи складання:

  1. В одній мисці з’єднати яйця, щіпку солі і борошно, все перемішати віночком;
  2. Далі влити молоко – і вийде тісто для млинців, як рідка сметана;
  3. Посмажити не занадто тонкі млинці на шматочку вершкового масла;
  4. Дрібно порубати вимитий кріп;
  5. Блін, вже захололий, змастити майонезом і зверху присипати кропом;
  6. Далі по всій поверхні викласти тонкі слайсы плавленого сиру;
  7. Так само тонко нарізати шинку і покласти її на млинці, приблизно чотири шматочки знадобиться на один млинець;
  8. Згорнути в рулет, розрізати його приблизно на п’ять частин, перевернути вертикально і покласти у форму для випічки;
  9. Пармезан натерти і посипати його зверху на роли;
  10. Потримати в розігрітій духовці буквально десять хвилин – і подавати.

Роли з млинців з грибами

  • 1 цибуля;
  • 125 г борошна;
  • 320 г печериць;
  • 3 яйця;
  • 1 зубець часнику;
  • 90 мл молока;
  • 12 маслин;
  • 260 г помідор;
  • зелень;
  • 60 мл олії.

Час готування – 1 год 20 хв.

Калорії – 127.

Етапи складання:

  1. Молоко трохи підігріти, змішати з вже збитими яйцями, злегка присолити і додати борошно. Віночком вимісити тісто, не повинно бути ніяких грудочок;
  2. Дати настоятися при кімнатній температурі приблизно півгодини;
  3. За цей час очищений від лушпиння цибулю слід дрібно нашаткувати;
  4. Часник теж почистити і порізати;
  5. Гриби почистити від сміття, потім дрібно порізати, майже так само, як цибуля;
  6. Помідори теж дрібно порізати, обов’язково прибравши плодоніжку;
  7. Якщо у маслин є кісточка, її необхідно видалити. Далі розрізати на кілька частин, змішати з помідорами і пару хвилин потримати на сковороді з маслом, потрібно лише трохи обсмажити продукти;
  8. В цей час зелень опустити на дві хвилини в окріп, а потім прибрати вологу і дрібно порубати. Вода, до речі, повинна бути солоною;
  9. До маслинам і помідорів слід додати цибулю з грибами і зеленню, перемішати, додати часник, знову перешкодити і пасерувати близько чотирьох хвилин все разом на середньому вогні, дати охолонути;
  10. Спекти млинці, а коли вони перестануть бути гарячими, покласти по одному на тарілку. На край викласти начинку зі сковороди, буквально дві-три ложки, загорнути в рулет, який потім розрізати на роли. Подавати ще теплими. Якщо хочеться, можна подати до страви вершковий, грибний або часниковий соус, а можна просто домашній майонез.
За темою:  Печиво з корицею (пісочне, яблучне): рецепти з фото

Солодкі роли з млинців на десерт з полуницею

  • 7 млинців;
  • 5 шт полуниці;
  • 30 г цукрової пудри;
  • 160 г вершкового сиру;
  • 2 ківі.

Час готування – 25 хв.

Калорії – 197.

Етапи готування:

  1. У невеликій ємності змішати вершковий сир з цукровою пудрою. Можна використовувати і цукор, але потрібно домогтися, щоб він розчинився, інакше буде неприємно хрумтіти на зубах;
  2. Млинці обрізати до квадратної форми;
  3. Полуницю помити і розрізати на чотири або більше частин, це залежить від її розміру;
  4. З ківі зняти шкірку і порізати його брусочками;
  5. Млинці змастити зверху солодким сиром, а потім на один край покласти кілька скибочок полуниці і ківі, все загорнути, а потім розрізати на кілька частин. Перевернути вертикально і зверху прикрасити залишками сиру або вершками. Для кращого смаку можна поставити роли на п’ятнадцять хвилин у морозилку.

Солодкі роли з млинців з сиром і фруктами

  • 220 г борошна;
  • 1 апельсин;
  • 45 г какао;
  • 480 мл молока;
  • 340 г сиру;
  • 2 яйця;
  • 230 г цукру;
  • ваніль.

Час приготування – 2 год 30 хв.

Калорії – 186.

Процес складання ролів:

  1. Взяти приблизно третину цукру, змішати його з яйцями і щіпка ванілі. В ідеалі, якщо це буде м’якоть з стручка ванілі;
  2. Коли яйця взобьются, слід влити молоко;
  3. З вимитої апельсина зняти цедру, дрібно покришити і додати до решти продуктів. Всипати какао і перешкодити. Вийде тісто шоколадного кольору, з нього і треба спекти млинці. Вийде близько двадцяти млинців, при цьому на кожен йде чотири хвилини;
  4. Решту цукру слід перебити з сиром. Слід віддати перевагу пастообразному сиру. Якщо такого немає, його потрібно або перетерти за допомогою сита, або дуже добре перебити блендером. Додати ваніль і знову перешкодити;
  5. Апельсин далі очистити від білих волокон, а м’якоть розділити на часточки;
  6. На остиглий млинець нанести трохи сиру по всій поверхні;
  7. Викласти смужку з апельсина на край і скрутити в рулет. Так слід проробити з усіма млинцями. Використовувати можна не тільки апельсин, але і ягоди, і банани, і яблука – все, що подобається;
  8. Рулети загорнути в плівку і прибрати в холодильник хоча б на дві години;
  9. Розгорнути плівку, а самі рулети розрізати на кілька частин, перевернути зрізом вгору – і подавати.

Шоколадні роли з млинців

  • 60 г цукру;
  • 470 мл молока;
  • 2 банана;
  • 2 яйця;
  • 70 г какао;
  • 45 р масла;
  • борошно;
  • 90 г шоколаду.

Час на приготування – 50 хв.

Калорії – 188.

Процес складання:

  1. Налити трохи молока і вбити сюди яйця, перемішати віночком;
  2. Далі додати цукор і трохи масла, знову перемішати;
  3. Всипати близько склянки борошна і какао, замісити тісто. Кількість борошна слід регулювати, так як борошно буває різна;
  4. Влити залишки молока, знову все перемішати, врегулювати консистенцію борошном;
  5. Посмажити млинці, як звичайно;
  6. Розтопити на водяній бані шоколад, а потім ложкою полити його на млинці у вигляді сітки або тонких смужок. Всі змащувати їм не потрібно;
  7. Банан очистити від шкірки і покласти на один край, а потім замотати його в млинець і порізати на кілька шматочків. Скільки хочеться ролів, стільки потрібно і бананів, а можна використовувати й інші фрукти;
  8. Зверху знову полити шоколад. Можна поставити в холодильник.
За темою:  Каймак - що це таке, користь і шкоду продукту, рецепти

Рецепт солодкі роли з млинців з маскарпоне

  • 2 банана;
  • 45 г цукру;
  • 2 персика;
  • 960 мл молока;
  • 15 мл олії;
  • 480 г маскарпоне;
  • 2 груші;
  • 70 г цукрової пудри;
  • 2 яйця;
  • 3 г соди;
  • 320 г борошна.

Час готування – 1 год 25 хв.

Калорії – 180.

Як зібрати роли:

  1. Спершу слід перетерти яйця з невеликою кількістю цукру, його можна регулювати за смаком;

  2. Підігріти злегка молоко і влити його до попередніх інгредієнтів;
  3. Потім додати соду і сюди ж всипати борошно, все перемішати і приготувати млинці, як звичайно;
  4. Далі дати їм охолонути;

  5. Змішати цукрову пудру з маскарпоне. За бажанням, можна замість пудри використовувати згущене молоко;
  6. Отриманим кремом змастити один млинець;

  7. Фрукти слід помити й нарізати невеликими скибочками, в довільному порядку викласти їх на край млинця і загорнути;

  8. Прибрати в морозилку на двадцять хвилин, після чого витягнути і порізати на порційні роли. Можна їсти китайськими паличками, додатково умочуючи в крем.

Корисні поради

Цікаво, що навіть у іменитих кухарів не завжди виходять самі прості млинці. А тому, якщо не вийшло з першого разу, а то і з десятого – засмучуватися не варто. Потрібно лише потренуватися і слідувати деяким правилам.

По-перше, сковорода повинна бути справді дуже гарячою. Її потрібно прожарити. Тільки тоді тісто буде швидко хапатися. По-друге, не потрібно вливати багато масла в сковороду. Млинці не смажаться у фритюрі. Краще додати масло в тісто – і на сковороді воно майже не знадобиться, а можна і зовсім смажити на жирі

По-третє, раніше часу перевертати млинець не потрібно. Він повинен гарненько схопитися, а тільки потім за допомогою ножа або лопатки швидко перевернеться. Багато господинь повертають їх руками, а кухарі, як відомо, підкидають їх у повітря.

Що стосується начинки для ролів з млинців, то, як показує практика, вона може бути будь-якою. Так що не варто слідувати рецептами японських страв – краще експериментувати. Винаходьте свої рецепти, пробуйте додавати спеції прямо в тісто, використовуйте абсолютно різні і екзотичні продукти. Це набагато цікавіше і далеко не завжди дорого. А ось оригінальності такої закуски або десерту точно не позичати.