Пюре з тушонкою (картопляне, горохове): рецепти з фото

Як швидко і смачно приготувати пюре з тушонкою

З тушонки і пюре можна приготувати велику кількість смачних і оригінальних страв, які оцінять навіть гурмани. Далі розглянемо кілька рецептів на основі цих інгредієнтів.

Пюре з тушонкою (картопляне, горохове): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth

Простий рецепт

З даним рецептом впорається навіть починаючий кухар, адже для цього не потрібно спеціальних знань, навичок або великої кількості витраченого часу. Картопляне пюре з тушонкою — це просто, швидко і смачно!

Необхідні інгредієнти:

  • 5 шт. картоплі середньої величини;
  • 200 грамів тушонки;
  • 3 столових ложки вершкового масла;
  • пучок зелені;
  • трохи перцю і солі.

Час, витрачений на приготування – 35 хвилин.

Калорійність – 320 ккал /100 г.

Отже, почнемо!

Картоплю необхідно очистити, добре промити і нарізати на кілька частин. У каструлю наливаємо воду, кладемо підготовлену картоплю і ставимо на плиту. Після того як вода закипить, її необхідно підсолити. Готовність картоплі перевіряємо за допомогою вилки, вона повинна трохи розваритися.

Пюре з тушонкою (картопляне, горохове): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 1

Свіжу зелень дрібно шаткуємо. Тушковане м’ясо обробляємо на шматочки (якщо це необхідно). Для цього рецепта краще брати м’ясо з яловичини.

Як тільки картопля буде готовий – зливаємо воду. Якщо хочете, щоб готове блюдо вийшло ніжніше, то залиште трохи води в каструлі і використовуйте її при приготуванні пюре.

Пюре з тушонкою (картопляне, горохове): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 2

Додаємо вершкове масло і тиснемо картоплю. При приготуванні пюре можна використовувати блендер.

Пюре з тушонкою (картопляне, горохове): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 3

В кінці додаємо тушковане м’ясо і зелень і ретельно перемішуємо.

Пюре з тушонкою (картопляне, горохове): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 4

Картопля пюре з тушонкою в мультиварці

Це рецепт простий у приготуванні. Його подужає будь-кухар.

Необхідні інгредієнти:

  • 4 шт. картоплі;
  • 2 столових ложки вершкового масла;
  • 200 грамів тушонки;
  • 1 головка ріпчастої цибулі;
  • 1 морква;
  • 1 столова ложка соняшникової олії;
  • 2 щіпки солі і перцю;
  • 1 пучок зелені.
За темою:  Рис з куркою і овочами (свіжими, замороженими): рецепти

Час, витрачений на приготування – 1 годину 15 хвилин.

Калорійність – 290 ккал /100 г.

Картоплю необхідно очистити від шкірки, промити під водою. Далі ріжемо її квадратиками і поміщаємо в мультиварку на півгодини, попередньо перевівши прилад на режим «варити». Після закінчення цього часу картоплю виймаємо і робимо з нього однорідну масу, додавши в неї вершкове масло.

Промиваємо під проточною водою зелень і дрібно нарубати. Цибулю ріжемо квадратиками, моркву краще натерти на тертці. Тушковане м’ясо розрізаємо на порційні шматочки. У каструлю вливаємо олію, додаємо шматочки тушкованого м’яса і овочі, ставимо на режим «гасити» на 10 хвилин. Далі до отриманої масі приєднуємо картоплю, все добре перемішуємо. Перед подаванням страву необхідно посипати зеленню.

Горохове пюре з тушонкою

Цей рецепт добре знайомий тим, хто любить влаштовувати пікніки на природі. Приготувати горохове пюре з тушонкою можна і вдома, адже готується швидко і просто.

Необхідні інгредієнти:

  • 500 грамів гороху;
  • 2 моркви;
  • ¼ Чайної ложки солі і перцю;
  • 300 грамів тушонки;
  • 2 головки цибулі;
  • спеції;
  • 3 столових ложки соняшникової олії.

Час, витрачений на приготування – 45 хвилин.

Калорійність – 155 ккал /100 г.

Горох необхідно попередньо промити і замочити в теплій воді на 3-4 години. У глибоку каструлю наливаємо воду, додаємо горох, варимо до готовності. Перець кладемо за бажанням.

Цибулю шаткуємо кільцями або півкільцями, моркву натираємо на тертці. Соняшникову олію і підготовлені овочі кладемо в сковороду. Обсмажуємо 5 хвилин.

Тушковане м’ясо (домашнє або куплене в магазині) нарізаємо порційними шматочками і кладемо до моркви і цибулі. Час гасіння на слабкому вогні близько восьми хвилин.

З каструлі виливаємо зайву рідину, додаємо до гороху спеції, тиснемо, використовуючи толкушку. На сковороду з овочами і м’ясом додаємо горохову масу і перемішуємо. Можна подавати на стіл!

За темою:  Рагу з курки з картоплею в каструлі, духовці і мультиварці

Корисні поради

  1. Всі складові повинні бути хорошої якості. Дуже ретельно поставтеся до вибору м’ясних інгредієнтів;
  2. Якщо хочете отримати повітряне пюре – використовуйте толкушку;
  3. Горох при варінні слід солити в кінці приготування.

Представлені рецепти пюре з тушонкою – відмінний варіант для домашнього вечері в колі родини або похідного страви. Головне, що страви на основі, здавалося б, звичайних інгредієнтів виходять завжди ситними і смачними. Спробуйте!