Омлет з кабачками (простий, для дитини): покрокові рецепти

Як готувати омлет з кабачками на сковороді в духовці і мультиварці

Омлет можна запікати в духовці або готувати на сковорідці, але в будь-якому випадку він повинен бути однорідним, не схожим на кашу.

Рецепт омлету з кабачками на сковороді

Взагалі з кабачками можна зробити багато різних варіантів омлету. Але для початку ми радимо зробити це блюдо в класичному виконанні.

Знадобиться:

  • 7 дрібних яєць;
  • 300 г кабачків;
  • 35 г рафінованої олії;
  • 75 г цибулі;
  • 15 г борошна;
  • 250 мл молока;
  • за смаком посолити.

Час для готування становитиме: 30 хв. Калорійність порції 100 г складе: 120 ккал.

Як готувати:

  1. Цибулю і кабачок дрібно порізати, потім обсмажити на рафінованій олії, достатньо 10 хв.;

  2. Яйця розтерти з борошном і сіллю, акуратно помішуючи, влити молоко;

  3. Отриману масу вилити на підготовлені овочі, смажити омлет на мінімальному вогні від 8 до 10 хв. При цьому, прикривши сковорідку кришкою;

Порада: Під час готування струшувати сковорідку, щоб яєчна суміш рівномірно прогрівалася.

Омлет з овочами на сковороді

Омлети поважають усі. Це ситно, корисно, просто і дуже швидко. У складі білки, трохи жирів і майже ніяких вуглеводів.

Знадобиться для омлету:

  • 200 г молока;
  • 1 кабачок;
  • 100 г помідорів;
  • 5-6 яєць;
  • 40 р олії рафінованої;
  • небагато (2-3 г) солі.

На весь процес знадобиться: 20 хв. Цінність порції 100 г: 125 ккал.

Приготування:

  1. Якщо кабачок молоденький, його можна навіть не чистити. Досить помити і нарізати кубиком;
  2. Помідори нашаткувати кубиками або часточками;
  3. У великій сковороді нагріти масло без запаху. Спочатку обсмажити кабачки, а коли вони придбають золотистий колір додати помідори. Згасити всі разом 2 хвилини;
  4. Поки овочі обсмажуються, збити яйця віночком або вилкою, потім змішати їх із сіллю і молоком;
  5. Додати в яєчну суміш овочі (а не навпаки), добре перемішати;
  6. Вилити масу на розігріту сковорідку. Через хвилинку зменшити вогонь, прикрити кришкою, готувати 6-7 хвилин на мінімальній температурі.
За темою:  Салат з болгарського перцю на зиму: рецепти заготовок з фото

Пишний омлет з кабачків з сиром в духовці

Щоб блюдо вийшло дуже пишним, треба відокремити половину білків, збити їх в піну, потім акуратно змішати з рештою сумішшю перед тим, як відправити в духовку.

Знадобиться:

  • 6-7 невеликих яєць;
  • 50 г сиру;
  • 250 мл свіжого молока;
  • 20 г масла без запаху;
  • 300 г подрібненого кубиками кабачки.

Знадобиться для приготування: 25 хв. Порція омлету на 100 г: 136 ккал.

Як готувати:

  1. Нарізати кубиками кабачок. На сковорідку налити рафіновану олію, додати овочі, посолити, смажити до м’якості;
  2. Поки овоч смажиться, натерти сир і збити яйця. Омлет буде пишним, якщо окремо збивати яєчні білки, а потім акуратно з’єднати їх з жовтками, сиром і молоком;
  3. У змащену форму перекласти обсмажені овочеві кубики, вилити на них масу для омлету;
  4. Духовку розігріти до 180 градусів, відправити в неї форму з омлетом. Готувати 15-20 хв.

Омлет з беконом і кабачками з зеленню в духовці

Секрет це страви в тому, що воно повинно бути ніжним, трохи рідкуватим всередині, але зовні обов’язково з золотистою скоринкою. Такий ефект дасть духовка. Цей омлет підійде не тільки для сніданку, але і може використовуватися в якості закуски.

Що вам знадобиться:

  • 200 г бекону;
  • 200 г кабачків (свіжих або заморожених кубиками);
  • 8 яєць;
  • 200 г нежирного кефіру;
  • на кінчику ножа сода;
  • 15 г рафінованої олії для обсмажування;
  • за смаком додати зелень і сіль.

Знадобиться час: 25 хв. В готовому блюді на одну порцію 100 г: 165 ккал.

Як приготувати:

  1. Порізати бекон тонкими смужками, кабачок очистити, потім подрібнити кубиком;
  2. На сковорідці, яку можна поставити в духовку підрум’янити з одного боку шматочки бекону, покласти овоч, все разом обсмажити;
  3. Поки інгредієнти смажаться, в чашці збити яйця з нежирним кефіром, додавши соду. Причому кефір треба використовувати холодний. Трохи підсолити, враховуючи, що страва буде солоним за рахунок бекону;
  4. До бекону і кабачків додати частину подрібненої зелені, перемішати і відразу ж залити яєчно-кефірної сумішшю;
  5. Знявши ручку зі сковороди відправити її в розігріту духовку, приблизно на 15 хв. Присипати готову страву залишилася зеленню, нарізати трикутниками.
За темою:  Компот із замороженої вишні: прості рецепти і на зиму

Порада: Що робити, якщо немає сковороди зі знімною ручкою? Перекласти готову начинку в форму, потім залити сумішшю.

Готуємо для дітей в мультиварці

Для здоров’я дитини важливо, щоб їжа була корисною і поживною. При цьому умовити його з’їсти корисний кабачок буває непросто. Що робити? Готувати за нашими рецептами.

Омлет з тушкованих кабачків

Багато дітей не люблять овочі, в тому числі кабачок і відмовляються їсти. Справі можна допомогти, якщо приготувати омлет інакше. Спочатку гарненько загасити подрібнений овоч.

Для цього вам буде потрібно:

  • яйце куряче – 4 штуки;
  • кабачок невеликий – 1 штука;
  • молоко свіже – 150 мл;
  • кухонна сіль – 1 щіпка.

На приготування знадобиться: 30 хв. В одній порції 100 г: 112 ккал.

Як готувати омлет з кабачком для дитини в мультиварці:

  1. Очищений кабачок нашаткувати скибочками, скласти в змащену маслом чашу мультиварки, на програмі «Гасіння» приготувати до готовності;
  2. Яйце куряче збити з 150 мл молока. Вилити цю суміш зверху на готовий продукт;
  3. Готувати на пару, приблизно 20 хв.

Омлет з тертим овочем

Можна вчинити по-іншому: додати натертий кабачок. Вийде блюдо абсолютно нового смаку, що напевно сподобається вашій доньці чи сину.

Вам знадобиться:

  • яйця відбірної категорії – 4 штуки;
  • молоко коров’яче – 180 мл;
  • кабачок молодий – 1 штука;
  • тертий сир – 50 грам;
  • за смаком посолити.

Приготування займе: 25 хв. Калорійність складе: 115 ккал на 100 грам.

Як робити:

  1. Очищений кабачок натерти на тертці;
  2. У глибокій мисці змішати міксером молоко з яйцями, додавши трохи солі;
  3. В отриману суміш покласти натертий сир і кабачок, акуратно змішати;
  4. Чашу мультиварки обробити олією і влити в неї яєчну масу з овочем;
  5. Вибрати режим «Пароварка», встановивши час 20 хв.
За темою:  Булочки з ковбасою в духовці: листкові, дріжджові, "Собачки"

Класичний європейський омлет

Європейський омлет, завжди грунтовний, але не важкий. Його готують з різними начинками. У нашому рецепті – кабачки і зелень.

Для його приготування знадобиться:

  • 40 мл рафінованої олії;
  • 350 -400 г кабачків;
  • 8 звичайних яєць;
  • 4-5 г солі;
  • трохи зелені за смаком.

Необхідний час: 20-30 хв. Калорійність на 100 г: 129 ккал.

Як приготувати:

  1. Дрібно нарізати очищений кабачок шматочками. Обсмажити в розігрітій олії до м’якості і золотистого кольору;
  2. Розбити яйця, добре розмішати. Увага, збивати не потрібно;
  3. Додати в яєчну масу нарізаний овоч, сіль за смаком зелень;
  4. Сковорідку змастити оливковою олією, розжарити і вилити яєчну суміш з овочем. Через хвилинку зменшити вогонь, деякий час помішувати виделкою. Потім присипати сиром (натертим), згорнути навпіл (півмісяцем), викласти на тарілку.

На замітку! Ще можна зробити так: коли нижня частина омлету просмажиться, можна перевернути його на другий бік і теж підсмажити. Потім згорнути і покласти на тарілку.

Омлет – всім знайоме блюдо, має приголомшливу кількість версій і дуже популярне у багатьох країнах. Готуйте його з задоволенням!