Як запекти подчеревок в духовці (у фользі, рукаві): рецепти

Як швидко і смачно запекти подчеревок в духовці

Методів приготування підчеревина в духовці досить багато. Тим не менше, кожен рецепт зводиться до одного і того ж результату – бездоганно дуже смачне блюдо, яке ідеально виглядає на святковому і буденному столі у вигляді нарізки.

Як запекти подчеревок в духовці (у фользі, рукаві): рецепти » журнал здоров'я iHealth

Простий рецепт

Ця істинно українська закуска припаде до душі кожному гостю у вашому домі. Тим більш вона є вельми чудовою альтернативою покупної ковбасі.

Необхідні продукти для страви:

  1. Сало (подчеревок) – 1 кг;
  2. Часник – 4 зубчики;
  3. Лаврове листя – 4 шт.;
  4. Чорний перець – 0.5 ч. л.;
  5. Запашний перець – 0.5 ч. л.;
  6. Коріандр – 0.5 ч. л.;
  7. Паприка – 0.5 ч. л.;
  8. Хмелі-сунелі – 0.5 ч. л.;
  9. Сіль – 2 ч. л..

Витрачений час: 160 хвилин.

Калорійність: 620 ккал.

Як запекти подчеревок в духовці:

  1. Обробити подчеревок. Вимити, очистити і висушити;
  2. Очистити часник і порізати на дуже дрібні шматочки або використовувати землянку;
  3. Лавровий лист розділити на менші шматочки;
  4. В окремій тарілці змішати всі спеції і сіль. Повинна вийти кашка. Краще використовувати свіжомелені спеції;
  5. Отриману суміш нанести на сало. Добре розподілити і втерти;
  6. Підготувати шматок фольги. Розмір фольги повинен дозволити обернути сало в два шари;
  7. Покласти подчеревок шкіркою вниз і обернути фольгою;
  8. Перекласти отриманий конверт на деко;
  9. Шкірка повинна бути внизу;
  10. Час виготовлення залежить від обраного шматка, точніше від його структури, віку і товщини;
  11. Запікати при температурі 200 градусів протягом однієї години;
  12. По закінченню часу розгорнути фольгу і трохи зменшити вогонь (до 180 градусів);
  13. Продовжувати готувати протягом півгодини;
  14. Отримане блюдо остудити, після перекласти в холодильник;
  15. Коли остаточно охолоне – розрізати і подавати до столу.

Запечений подчеревок у фользі

Ця страва добре підходить практично до кожного гарніру. А також з них виходять смачні і ситні бутерброди, які можна взяти на обід на роботу або пікнік.

За темою:  Салат «Мімоза» з картоплею і без: покрокові рецепти з фото

Необхідні продукти:

  1. Підчеревок – 1 кг;
  2. Часник – 5 зубчиків;
  3. Базилік – 1 ч. л.;
  4. Чебрець — 1 ч. л.;
  5. Чорний перець – 1.5 ч. л.;
  6. Паприка – 0.5 ч. л.;
  7. Сіль – за смаком;
  8. Лаврове листя – 2 шт.

Витрачений час: 120 хвилин.

Калорійність: 598 ккал.

Як смачно запекти подчеревок в духовці у фользі:

  1. Вимити шматок сала;
  2. Очистити шкірку ножем, вона повинна стати одного кольору;
  3. Висушити, для цього краще використовувати серветки;
  4. Всі спеції крім лаврушки і часнику змішати в окремій тарілці; Як запекти подчеревок в духовці (у фользі, рукаві): рецепти » журнал здоров'я iHealth 1

  5. Часник порізати пластинками і обкачати в спеціях; Як запекти подчеревок в духовці (у фользі, рукаві): рецепти » журнал здоров'я iHealth 2

  6. Рівномірно зробити дірки в подчеревке з допомогою ножа;
  7. Отримані дірки помістити пластинки часнику;
  8. Натерти сумішшю спецій і солі весь шматок сала;
  9. Його необхідно не просто обваляти, але і добре втерти; Як запекти подчеревок в духовці (у фользі, рукаві): рецепти » журнал здоров'я iHealth 3

  10. Для поліпшення смакових якостей подчеревок можна помістити в холодильник на кілька годин;
  11. Якщо немає вільного часу, то на шматок викласти лаврушку, обгорнути фольгою і помістити в духовку;
  12. Лавровий лист краще розтерти в порошок, або хоча б подрібнити;
  13. Поставити конверт в духовку; Як запекти подчеревок в духовці (у фользі, рукаві): рецепти » журнал здоров'я iHealth 4

  14. Нагріти до 180 градусів;
  15. Запікати півтора години;
  16. Після закінчення необхідного часу, фольгу розрізати і залишити ще натерти години в духовці;
  17. Остудити і подавати до столу. У холодному вигляді смакові якості страви краще. Як запекти подчеревок в духовці (у фользі, рукаві): рецепти » журнал здоров'я iHealth 5

Подчеревок, запечена з картоплею в духовці в рукаві

Як запекти подчеревок в духовці (у фользі, рукаві): рецепти » журнал здоров'я iHealth 6

Сам по собі подчеревок дуже смачна закуска, але спільно з салом можна приготувати гарнір – картоплю. Така картопля виходить дуже соковитою, ароматною і ніжною.

Необхідні продукти для страви:

  1. Підчеревок – 400 г;
  2. Картопля – 4 шт.;
  3. Сіль – за смаком;
  4. Приправа для м’яса – за смаком;
  5. Масло рослинне – 2 ст. л..

Витрачений час: 140 хвилин.

Калорійність: 540 ккал.

Послідовність:

  1. З картоплі зняти шкірку і порізати шматками;
  2. З’єднати її зі спеціями для картоплі, сіллю;
  3. Добре перемішати;
  4. Сало вимити і висушити;
  5. Окремо з’єднати всі спеції і натерти ними сало;
  6. Залишити маринуватися мінімум на півгодини;
  7. Відрізати необхідну кількість рукави і зав’язати з одного боку;
  8. Перекласти в нього картоплю і розподілити рівномірно;
  9. Зверху покласти сало і зав’язати другу сторону рукава;
  10. Помістити в непрогрітому духовку;
  11. Довести температуру до 180 градусів;
  12. Запікати годину. Після розрізати рукав і 10 хвилин залишити запікатися;
  13. До столу страву подають у холодному і гарячому вигляді.
За темою:  Пиріг з ананасами (свіжими, консервованими): рецепти

Як приготувати куряче філе в сметані — м’ясо вийде ще більш соковитим, якщо ви прислухаєтеся до наших порад.

Рулет з підчеревина

Іноді повсякденні страви просто набридають і здаються зовсім звичайними, але і улюбленими в той же час. У такій ситуації врятує фантазія. Адже всіма улюблений подчеревок можна видозмінити, зробити цікавішим подачу, але смак при цьому зовсім не зміниться.

Необхідні продукти для страви:

  1. Сало – 1 кг;
  2. Сіль – за смаком;
  3. Чорний перець – 1 ч. л.;
  4. Хмелі-сунелі – 2 ст. л.;
  5. Лаврове листя – 4 шт.;
  6. Часник – 2 голівки.

Витрачений час: 350 хвилин.

Калорійність: 662 ккал.

Покроковий рецепт:

  1. З’єднати в окремій ємності спеції і половину необхідної кількості часнику;
  2. Часник необхідно пропустити через часникодавку;
  3. Посолити;
  4. В салі зробити невеликі, але глибокі надрізи ножем, у них так само покласти спеції і часник;
  5. Сало скрутити в рулет, зв’язати ниткою, так щоб рулет не розпався;
  6. Залишити маринуватися в холодильнику протягом 4-х годин;
  7. Підготувати необхідної довжини рукав;
  8. Помістити в нього рулет і зав’язати кінці;
  9. Помістити рукав на деко і відправити в духовку на годину;
  10. При цьому повинна зберігатися температура – 200 градусів;
  11. Через 50 хвилин розрізати рукав;
  12. Після приготування прибрати нитки;
  13. Дати час, щоб страва повністю охололо, після чого закуску можна різати і подавати до столу.

Кулінарні підказки

  1. Щоб перевірити готовність закуски, необхідно проткнути її шпажкою, якщо сік світлий – сало готове. Другий варіант: відрізати невеликий шматочок і подивитися на м’ясо в розрізі;
  2. Можна використовувати будь-які прянощі, поєднувати їх. Смак майбутнього сала залежить від ваших смакових уподобань;
  3. При покупці вибирайте не старий і свіжий шматок сала;
  4. Подчеревок не повинен бути дуже товстий, але з великою кількістю м’яса;
  5. Фольга зробить закуску дуже соковитою;
  6. Щоб блюдо вийшло м’яким, його слід запікати при мінімальній температурі;
  7. Перед запіканням сало можна відварити в цибулинні. Таким чином, закуска вийти дуже ароматною;
  8. Блюдо вийти з скоринкою, якщо відкрити рукав або фольгу і продовжувати готувати з більшою температурою. Це необхідно зробити перед закінченням готування. А якщо через деякий час перевернути, то утвориться хрустка скоринка;
  9. Можна використовувати будь-які маринади, але добре себе зарекомендував маринад з гірчицею і медом;
  10. Сало краще замаринувати. Це краще зробити на ніч, перед приготуванням. Таким чином, сало вийти дуже ароматним;
  11. Якщо ви використовуєте фольгу, то зверніть увагу на цілісність конверта. Краї і кутики краще піднімати вгору. Таким чином, сік ніколи не витече на деко;
  12. Кількість солі необхідно регулювати самостійно;
  13. Шматок сала необхідно не просто посипати спеціями і сіллю, а добре їх втерти. Можна робити дірки і засовувати туди спеції і часник;
  14. Шкіру з сала можна знімати, це ніяким чином не впливає на смак страви;
  15. Необхідно суворо дотримуватися температури, інакше сало не вийде соковитим.
За темою:  Діжонська гірчиця: чим відрізняється від звичайної, домашній рецепт

Приємного апетиту!