Деруни з ковбасою: покрокові рецепти з фото, калорійність

Як приготувати картопляні деруни з ковбасою

Як зробити звичні деруни ситніше? Додати до них ковбасу! Це досить дешево, незвично і просто. Можна приготувати навіть на сніданок, так як часу займе небагато. Втім, таке блюдо можна назвати холостяцьким: максимально легке і ситне, так що навіть недосвідчений кулінар впорається.

Покроковий рецепт

  • 0,7 кг картоплі;
  • 70 г копченої ковбаси;
  • масло;
  • 45 г борошна;
  • 1 яйце;
  • 90 г вареної ковбаси.

Час приготування: 30 хв.

Калорії: 123.

Як посмажити деруни з картоплею та ковбасою:

  1. Зняти з вимитого картоплі шкірку, після чого його слід натерти. Деякі просто перебивають його в пюре блендером;
  2. Вбити сюди яйце, посолити, додати улюблені приправи і борошно, перемішати ложкою або вручну;

  3. Обидва види ковбаси слід витягнути з упаковки, а потім нарізати однаковими дрібними кубиками. Вмішати в картопляну масу;

  4. Розігріти на сковороді трохи олії, а потім ложкою викласти деруни. Вони можуть бути як великими, так і менше, це кому як подобається;
  5. Обсмажувати з обох сторін, повинна з’явитися коричнева скоринка;

  6. Витягувати на серветку, після чого подавати зі сметаною.

Картопляні деруни з ковбасою і зеленню

  • 120 г сардельки;
  • 60 г борошна;
  • 70 мл олії;
  • 1 яйце;
  • 470 г картоплі;
  • 60 г копченої сосиски;
  • 15 г кропу;
  • 1 цибуля;
  • 15 р петрушки.

Час приготування: 50 хв.

Калорії: 165.

За темою:  Тушковані курячі стегенця з картоплею в сметані, томатному соусі

Принцип готування:

  1. Щільну картоплю, яскраво-жовту або рожеву, слід вимити. Зняти з неї шкірку, вирізати всі чорні точки, а потім натерти. Потрібна терка з середніми отворами. Так деруни будуть виглядати акуратніше;
  2. А ось цибулину, звільнену від лушпиння, слід натерти дуже дрібно. Вона додасть соковитості. Її можна перебити і блендером, щоб довго не мучитися і не плакати. Вмішати в картоплю;
  3. Додати яйце, а потім і борошно, трохи присолити і перемішати все разом;
  4. Зняти з обох ковбасок плівку і дрібно їх порізати, плоскими квадратиками. Краще використовувати копчені вироби, щоб аромат був цікавішим. Замість сосиски можна взяти мисливську ковбаску для пікантності;
  5. Перемішати картопляну масу з м’ясною;
  6. Дрібно порубати вимиту петрушку і кріп. Можна використовувати й інші види зелені, приміром, базилік або кинзу;
  7. Додати зелень до решти інгредієнтів і ще раз перемішати;
  8. Влити в сковороду масло, розігріти його і ложкою викладати акуратні деруни. Обсмажувати з обох сторін, а потім викласти на серветку;
  9. Подавати зі сметаною, а краще – з часниковим соусом. Їсти краще гарячими.

Картопляні деруни з ковбасою і сиром

  • 30 г борошна;
  • 90 г докторської ковбаси;
  • 1 яйце;
  • 6 картоплин;
  • 90 г сиру;
  • 10 г зелені.

Час приготування: 25 хв.

Калорії: 137.

Приготування дерунів:

  1. Сир крупно натерти. Підійде практично будь-який сир, як м’яких, так і твердих сортів. Приміром, моцарелла, пармезан, російський, грюєр, голландський і т. д. Можна навіть використовувати плавлений сирок або з різними добавками у вигляді горіхів, спецій, овочів і т. д. Головне, щоб продукт був якісним в будь-якому випадку;
  2. Витягнутий з упаковки ковбасу слід порізати на дрібні кубики;
  3. Очищену картоплю необхідно натерти і, якщо вийшло занадто багато рідини, потрібно віджати його руками;
  4. Перемішати всі перераховані інгредієнти і вбити до них яйце, перешкодити знову;
  5. Далі присипати борошно і трохи приправити, вимішати ложкою тісто;
  6. Зелень дрібно порубати, бажано використовувати кріп, додати до решти маси;
  7. У сотейнику розігріти ложку будь-якого рослинного масла і обсмажувати в ньому деруни з обох сторін. Подавати можна зі сметаною, так і з майонезом або кетчупом.
За темою:  Кекс в чашці за 5 хвилин: покрокові рецепти, калорійність

Деруни з картоплі з ковбасою і овочами

  • 1 морква;
  • 1 цибуля;
  • 1 яйце;
  • 60 мл кефіру;
  • 180 г ковбаси;
  • 0,5 шт. болгарського перцю;
  • 40 р борошна;
  • 7 середніх картоплин.

Час приготування: 40 хв.

Калорії: 105.

Як посмажити:

  1. Всі овочі вимити, а потім очистити від шкірки. Перець ж потрібно звільнити від насіннєвої коробочки, плодоніжку прибрати;
  2. Картоплю слід крупно натерти. На цій же тертці, рухаючись тільки в одному напрямку, натерти перець і витягнутий з упаковки ковбасу;
  3. Моркву необхідно натерти як можна дрібніше;
  4. Якщо хочеться більше фарб, можна додати ще і рубану зелень;
  5. Цибуля бажано пропустити через м’ясорубку або блендер, але можна теж натерти;
  6. Всі перераховані вище інгредієнти потрібно змішати в одній мисці;
  7. Додати сюди яйце, влити трохи кефіру, а потім вмішати муку, щоб вийшла в’язка маса;
  8. За смаком додати різні спеції і сіль;
  9. Розігріти олію і столовою ложкою викладати в нього майбутні деруни, обсмажуючи їх з обох сторін. Зазвичай виходить близько 26 штук. Готувати під закритою кришці. Подавати теплими, можна з томатним соусом.

Поради кулінарів

Щоб приготувати світлі деруни, необхідно робити все швидко. Картопля починає темніти, якщо він не покритий водою, тому важливо різати і натирати все швидко, а потім смажити. Деякі господині доповнюють чарку молока в тісто, зберігаючи його світлий колір.

Як варіант приготування з ковбасою, можна приготувати класичне тісто для дерунів, викласти їх ложкою на сковороду. Ковбасу ж порізати довгими і тонкими скибочками. Покласти скибочку на недожаренный драник і злегка втиснути його. Далі смажити, як зазвичай.

За темою:  Свинина, запечена в мультиварці: рецепти з фото покроково

Навіть таке просте блюдо, як деруни, можна легко урізноманітнити за допомогою яскравих овочів, ароматного сиру або пікантних ковбасок. Вперед, пробувати!