Бутерброди з помідорами (холодні, гарячі): рецепти з фото

Як приготувати смачні бутерброди з помідорами

Бутерброди – незамінна і поживна закуска для будь-якого столу. Дуже смачні виходять бутерброди з помідорами. Існує безліч кулінарних рецептів, як їх приготувати для повсякденного і святкового столу.

Бутерброди з помідорами (холодні, гарячі): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth

Простий рецепт

На приготування цих бутербродів буде потрібно мінімум часу, адже зробити їх дуже просто. Крім того, вони дуже смачні і соковиті.

Інгредієнти:

  • 6 скибочок батона;
  • 80 г вершкового масла;
  • 2 помідори;
  • зелень.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 100 Ккал на 100 р.

Покрокове приготування:

  1. Батон змастити маслом, товщиною 0,3 див.
  2. Помідори нарізати на кружки і викласти на хліб.
  3. Зелень необхідно подрібнити і посипати нею зверху на бутерброд.

Щоб естетично оформити бутерброди, їх бажано викласти на листя салату.

Додамо сир і часник

Такі бутерброди відмінно підійдуть до будь-якого столу, як повсякденного, так і святкового. Вони не потребують багато часу для приготування і не будуть витратними. З хрусткою скоринкою бутерброди з сиром, часником і помідорами припадуть до смаку кожному гурману.

Необхідні продукти:

  • 60 г напівтвердого сиру (можна і твердого сорту);
  • 2 томата;
  • 75 г майонезу;
  • 2 зубки часнику;
  • 4 шматочка нарізної батона (найкраще взяти хліб для тостів);
  • 0,5 пучка зелені (кропу або петрушки).

Час приготування: примерно15 хвилин.

Калорійність: 114 Ккал на 100 р.

Як приготувати бутерброди

  1. Шматочки хліба або батона необхідно підрум’янити – вони повинні трохи підсушитися, а скориночка придбати золотистий відтінок. Для цього слід витримати хліб в розігрітій духовці близько десяти хвилин. Можна використовувати з цією метою тостер або мікрохвильовку.
  2. Натерти сир за допомогою терки середнього подрібнення, а часник видавити чесночницей. У ці інгредієнти влити майонез і ретельно розмішати.
  3. Помідори нарізати кружечками.
  4. На хліб намазати сумішшю з сиру, майонезу і часнику шаром близько трьох міліметрів. Потім покласти скибочку помідора і посолити.
За темою:  Тарталетки з червоною рибою: смачні начинки, рецепти з фото

Прикрасити рекомендується гілочками зелені – кропом, петрушкою або зелений цибулею.

Закуска з помідорами і огірками

Рецепт 1

Ці бутерброди є не тільки смачними, але і корисними. Їх люблять як дорослі, так і діти.

Продукти для приготування:

  • 1 огірок;
  • 1 томат;
  • 25 г твердого сиру;
  • 1 яйце варене;
  • 2 ст. ложки будь-якого соусу;
  • 6 шматочків багета;
  • 0,5 пучка зеленого салату (листя);
  • сіль.

Час приготування: 20 хвилин.

Калорійність: 114 Ккал.

  1. Змастити скибочки багета невеликим шаром улюбленого соусу.
  2. Огірок, яйце і помідор нарізати кружечками. Їх красиво викласти на шматочок багета.
  3. Натертий сир посипати зверху бутерброда.

Для прикраси підійде базилік або петрушка. Викласти закуску можна на салатні листя.

Рецепт 2

Бутерброди з помідорами (холодні, гарячі): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 1

Підійдуть до дитячого святкового столу. Гарно оформлені та смачні бутерброди швидко і з задоволенням з’їдять маленькі гості.

Інгредієнти:

  • 2 томати;
  • 2 огірки;
  • 4 редиски;
  • 50 г майонезу;
  • 0,5 батона або хліба нарізної;
  • 100 г вершкового масла

Час приготування: 15 хвилин.

Калорійність: 121 Ккал.

Приготування:

  1. Нарізати хліб або батон на шматки, підсмажити в духовій шафі. Потім з підсушених скибочок вирізати різні фігури (півмісяць, квадрат, зірочки, кола, ромбики).
  2. Овочі (помідори, редис, огірки) нарізати тонкими кружками.
  3. Отримані фігурки з батона намазати маслом і викласти зверху нарізані кружечками овочі в такій послідовності: томат, огірок, редис.
  4. На редис нанести краплю майонезу.

Подати таке ласощі можна на листовому салаті. Для прикраси можна використовувати зелень.

«Божа корівка»

Відмінним варіантом для дитячого столу будуть бутерброди, які називаються «Божа корівка». Вони неодмінно сподобаються малюкам, оскільки схожі на мультяшний комаха.

Інгредієнти:

  • 12 скибочок батона нарізної або крекерів для бутербродів;
  • 100 г риби малосоленой (червоної);
  • 6 помідорів (сорт черрі);
  • 100 г вершкового сиру;
  • 5 маслин;
  • 50 г кропу;
  • 20 г майонезу.

Час приготування: близько 25 хвилин.

Калорійність: 126 Ккал на 100 р.

За темою:  Котлети по-французьки з курячого філе: рецепти покроково

Покроковий рецепт:

  1. Сир подрібнити, а кріп дрібно нарізати. Їх необхідно добре перемішати. За бажанням в суміш можна додати трішки тертого часнику.
  2. Помідори розрізати вздовж на дві однакові частини.
  3. Маслини без кісточки розрізати вздовж, а потім поперек. Чверть маслини буде «головою комахи».
  4. Сирної сумішшю змастити крекер або хлібний скибочку. Зверху на нього викласти листочок зелені і частину помідора, різаною стороною до низу. Можна на овоче зробити невеликий надріз, що нагадує крила комахи.
  5. Біля черрі покласти чверть маслини, на якій за допомогою майонезу і сірники зробити очі.
  6. Решту маслини дрібно нарізати і викласти на помідори, щоб вийшли «точки» на спинці божої корівки.

Біля кожної сонечка в якості прикраси і смачною добавки рекомендується покласти тонкий шматок червоної риби. Подати на широкому блюді, на дні якого викладено листовий салат, нагадує траву.

Бутерброди на основі шпрот і помідорів

Бутерброди з помідорами (холодні, гарячі): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 2

Цей рецепт знадобиться, коли необхідно приготувати смачну закуску на швидку руку. Доречним буде при несподіваний прихід гостей.

Інгредієнти:

  • 12 скибочок батона;
  • 100 г майонезу;
  • 1 банка шпротів;
  • 2 зубки часнику;
  • 3 помідори;
  • ч. ложка подрібненої петрушки.

Час приготування: 10 хвилин.

Калорійність: 130 Ккал на 100 р.

Як готувати бутерброди зі шпротами і помідорами:

  1. Видавити часник з допомогою чесночницы, змішати його з майонезом.
  2. Суміш намазати на батон і притрусити січеною петрушкою.
  3. Вимиті помідори нарізати часточками. Один шматок покласти на скибочку, збоку помістити шпроти.

Зверху бутербродів також можна посипати подрібненою петрушкою.

Бутерброди з баклажанами і часником

Ці бутерброди оригінальні, поживні і пікантні. Така закуска буде прийнятна до будь-якого столу.

Необхідні продукти:

  • 4 скибочки хліба (краще бородінської);
  • 1 помідор;
  • 1 баклажан;
  • 2 зубки часнику;
  • 60 р майонезу;
  • кріп.

Час приготування: приблизно 20 хвилин.

Калорійність: 120 Ккал.

Приготування:

  1. Баклажан нарізати на кружечки і помістити в посудину з солоною водою на деякий час, потім обсмажити. Бутерброди з помідорами (холодні, гарячі): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 3

  2. На хліб викласти посмажені баклажани, змащені зверху натертим часником. Бутерброди з помідорами (холодні, гарячі): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 4

  3. Помідор нарізати кружальцями і покласти зверху один скибочку. Крапельку майонезу видавити на нарізаний помідор. Бутерброди з помідорами (холодні, гарячі): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 5

  4. Подрібнити кріп і посипати зверху на бутерброд. Бутерброди з помідорами (холодні, гарячі): рецепти з фото » журнал здоров'я iHealth 6

За темою:  Желе з вишні з желатином і без: рецепти з фото покроково

Прикрасити можна гілочками петрушки або базиліка.

Гарячі бутерброди з сиром і помідором

Така закуска буде відмінною ідеєю для фуршету.

Необхідні продукти:

  • 4 шматка білого хліба;
  • 150 г сиру;
  • 30 г вершкового масла;
  • 1 помідор;
  • 1 зубок часнику.

Покроковий рецепт:

  1. На хліб намазати масло і на кілька хвилин поставити в духовку.
  2. Помідор нарізати часточками, часник видавити за допомогою землянки
  3. Натерти сир і додати до нього вичавлений часник. Цю суміш намазати на скибочку хліба.
  4. Викласти зверху частина томату і трохи присолити.
  5. Поставити бутерброди на п’ятнадцять хвилин в духову шафу.

Прикрасити можна кропом або петрушкою.

Корисні рекомендації

Щоб приготувати смачні бутерброди з помідорами, кулінари дають наступні рекомендації:

  1. Хліб можна брати будь. Однак смачніше буде закуска з багета або бутербродного крекеру.
  2. Зверху на хліб можна намазувати масло вершкове. Якщо використовується майонез, то його краще приготувати самостійно.
  3. Щоб сік з томатів не закінчився, важливо нарізати помідори за кілька хвилин до подачі на стіл.

Бутерброди краще викладати на салат. Зверху зазвичай прикрашають зеленню.