Борщ з квасолею консервованої: покрокові рецепти з фото

Рецепти російської кухні: ситні борщ з квасолею і капустою

Якщо додати в борщ квасолю, то страва виходить більш ситним і поживним. Підійде як стручкова свіжа, так і консервована квасоля. Щі ідеальні для тих, хто намагається уникати висококалорійної їжі. Практично всі розглянуті далі рецепти цієї страви пісні, але можна додати за бажанням м’ясо, а замість води використовувати зварений заздалегідь бульйон.

Щі з квашеної капусти з квасолею

Це просте у приготуванні перше блюдо виходить дуже смачним. Квашена капуста надає кислуватий смак, а квасоля робить суп більш ситним.

Продукти:

  • 200 г капусти (квашеної, без добавок);
  • 250 г квасолі (для швидкості процесу можна взяти консервовану, але в сезон смачніше використовувати тільки що зібрані стручки);
  • по 150 г цибулі і моркви;
  • 1 ст. л. томатної пасти або перетертого пюре з свіжих томатів;
  • 440 г картоплі;
  • 2 л відфільтрованої води;
  • 30 г раст. масла;
  • перець, сіль.

Щі готують 1 ч.

Калорійність 100 г: 31,5 ккал.

Покроковий рецепт приготування страви:

  1. Картоплю очищають від шкірки, промивають і нарізають на кубики. В каструлю, наповнену водою, кладуть картоплю і залишають її варитися при середньому температурному режимі;

  2. Цибулю порізати і підсмажити в маслі 2 хвилини, потім засипати до нього натерту моркву і продовжувати смажити, завершивши її в момент досягнення овочами м’якості;

  3. Додати до піджарки пасту з томатів і, перемішавши, смажити ще 3 хвилини;
  4. До картоплі додати квашену капусту (при бажанні її можна порізати, якщо магазинна нарізка здається занадто великою);

  5. Через 10 хвилин висипати в щі піджарку;
  6. Ще через 10 хвилин всипати квасолю, спеції. Перемішавши продукти, продовжити варити і через 10 хвилин відставити з конфорки. Перед подачею борщ настоюють 15-20 хвилин.

За темою:  Пиріжки на кефірі в духовці: з яблуками, з капустою, з м'ясом

Пісні щі з свіжої капусти з квасолею, консервована в томатному соусі

Цей пісний рецепт готується досить швидко. Якщо взяти квасоля, законсервовану в соусі з томатів, то додавати окремо пасту або кетчуп необов’язково.

Продукти:

  • 1 ст. консервованої квасолі в томатному соусі;
  • 200 г капусти (потрібно білокачанна свіжа);
  • по 1 шт. цибулі, перцю (ґрунтового) і моркви;
  • 3 картоплини;
  • по 2 шт. круглого перцю і лавр. листа;
  • 2 ст. л. раст. олії (в ньому готується піджарка);
  • перець, сіль.

Процес варіння кулешу займе 40 хв.

Калорійність в 100 г: 37 ккал.

У каструлю, заливають чисту відфільтровану або питну воду (2 л, в залежності від того, наскільки густий потрібен суп). Трохи солять і ставлять на конфорку. Картоплю очищають, ріжуть на невеликі шматочки.

Після закипання картоплю відправляють у воду, а температуру встановлюють на середній рівень. Капусту миють, видаляють верхні листя, шаткують соломкою, цибулю і перець ріжуть на кубики. Моркву натирають, використовуючи велику бік терки.

Цибулю, перець і моркву смажать, поки не отримають в результаті м’які, поширюють сильний приємний запах, овочі. Капусту висипають у каструлю. Через 5 хвилин туди ж відправляють квасоля.

Ще через 5 хвилин висипають обжарку і спеції, варять 5 хвилин і вимикають конфорку. 15 хвилин щі повинні постояти при закритій кришці.

Борщ з капустою, грибами та квасолею

Ще один смачний варіант щей з квасолею можна приготувати, додавши в суп гриби.

За темою:  Плов з качки будинку і на багатті - рецепти з фото покроково

Продукти:

  • 1,3 л води;
  • 200 г капусти (потрібна свіжа білокачанна);
  • 2 шт. лавр. листа;
  • 50 мл раст. масла;
  • 100 г грибів (підходять сушені, свіжі або консервовані);
  • по 1 шт. моркви, цибулі;
  • 80 г твердої квасолі;
  • 2 картоплини;
  • сіль, перець.

Тривалість процесу: 1 год 40 хв.

Калорійність на 100 г: 47,5 ккал.

Якщо використовуються сухі гриби, то їх вимочують 2-3 години перед тим як засипати в щі. Вид грибів не важливий. В щі можна додати лисички, білі гриби, печериці або будь-які інші, які більше подобаються. Квасоля замочується на ніч.

Квасоля і гриби варять в окремих посудах, поки вони не досягнуть готовності. Для варіння щей можна потім використовувати воду, що залишилася після приготування грибів, тоді суп буде більш ароматним. Консервовані гриби попередньо варити не треба.

У каструлю ставлять на конфорку воду з порізаним квадратиками картоплею і лавровим листом. Моркву і цибулю ріжуть досить дрібно і відправляють на сковороду для обсмажування в маслі. Піджарка готується 10-15 хвилин.

Потім її висипають у каструлю до картоплі. Гриби ріжуть на шматочки і разом з квасолею кладуть в борщі. Ріжуть соломкою капусту і разом ср спеціями відправляють в каструлю. Щі перемішують і варять 10-15 хвилин. Якщо картопля зварився, то можна вимкнути конфорку. Перед подачею борщ настоюються при закритій кришці 15-20 хвилин.

Як правильно готувати борщ в мультиварці?

Щоб зробити щі за допомогою мультиварки, потрібно використовувати режими «Смаження», «Гасіння» або спеціальний режим для варіння супу (зазвичай він так і називається – «Суп»). Спочатку в ємність мультиварки складають продукти для піджарки і наливають масло.

За темою:  Смажена картопля з салом: калорійність, покрокові рецепти

Включають режим «Смаження» на 10 хвилин, домішують томатну пасту і смажать ще 5 хвилин на тому ж режимі. Засипають картоплю, капусту (квашену або свіжу залежно від рецепту) та включають режим «Варіння», «Гасіння» або «Суп» на 30 хвилин.

Додають квасолю (заздалегідь відварену тверду або стручки) і готують ще 30 хвилин. Якщо використовується консервована квасоля, то її додають не за 30, а за 15 хвилин до завершення процесу. Після виключення мультиварки суп настоюють при закритій кришці 15 хвилин.

Корисні поради

При подачі до столу можна додати в тарілку з щами сметану, посічену зелень, варене яйце. Ті, кому подобаються страви погостріше, можуть як добавки використовувати хрін, гірчицю.

Квашену капусту слід вибирати без додаткових інгредієнтів і добавок. Перед тим, як покласти її в щі, потрібно трохи віджати рідину.

Перевага щей з квасолею полягає в їх універсальності – при бажанні можна приготувати їх на рибному, м’ясному бульйоні, додати сало, грінки з часником. Але і в пісному вигляді ця страва може стати основою ситного обіду, якщо зробити щі погустіше, зменшивши кількість води або додавши більше картоплі, капусти, квасолі.