Бісквіт на швидку руку в духовці: домашні рецепти з фото

Як спекти простий бісквіт до чаю на швидку руку

Серед кондитерських напівфабрикатів перше місце можна сміливо віддати бісквіту. Він може стати основою для торта, тістечка (наприклад, «картопля»), рулету або просто розрізаний на шматочки і присипаний цукровою пудрою чудово доповнить домашнє чаювання.

Серед переваг цього напівфабрикату можна назвати те, що бісквітні коржі можна спекти заздалегідь, обернути харчовою плівкою і зберігати деякий час в холодильнику. До речі, щоб розрізати товстий бісквітний корж на більш тонкі для торта, його радять витримати в холодильнику не менше доби. Так бісквіт буде менше кришитися і буде більш поступливим.

Простий рецепт

Існують різні рецепти бісквітів. У деяких для більшої пишності і пористості коржів збивають окремо білки і жовтки, але в цьому рецепті все набагато простіше: не буде мороки, ні з поділом білків і жовтків, ні з їх окремим збиванням і наступним змішуванням. В результаті з простого набору інгредієнтів вийде смачний і легкий бісквіт до чаю або корж для торта.

Перелік необхідних інгредієнтів для «швидкого» бісквіта:

  • 4 курячі яйця (добірні або першої категорії);
  • 200 г кристалічного цукру;
  • 240 г пшеничного борошна;
  • 7 г розпушувача;
  • 3-5 г ваніліну або замінити 20 г звичайного цукру, ванільним.

Час приготування буде залежати від спритності пекаря і характеристик конкретної духовки. У середньому воно складає від 20 хвилин.

Енергетична цінність випічки – 286,6 ккал/100 р.

Випічка бісквіта на швидку руку покроково:

  1. Оскільки тісто вийде пишним, а після збивання яйця збільшаться в кілька разів у обсязі, то ємність для замішування потрібно вибрати побільше. Спочатку треба вбити яйця і збивати їх не менше трьох хвилин (залежно від потужності міксера);
  2. Змішати цукор і ванілін (або ванільний цукор) і невеликими порціями ввести до яйця, продовжуючи збивати все міксером. Після того, як останні крупинки цукру будуть пересипані в ємність для замішування тіста, збивати все ще хвилини три;
  3. Борошно і розпушувач просіяти разом в яєчно-цукрової суміші. Вмішують сухі інгредієнти вже без допомоги міксера, а столовою ложкою або силіконової лопаткою, круговими рухами за годинниковою стрілкою;
  4. Бісквіт випікають на застеленому пергаментом деко або в рознімної формі. Оптимальна температура випічки 180-220 градусів. Час, який корж проведе в духовці, складе близько 15 хвилин, залежно від товщини коржа;

Бісквіт зі згущеним молоком до чаю в духовці

Згущене молоко в складі бісквітного тіста надає йому ніжний молочний смак і аромат. Особливість даного рецепта полягає у використанні перепелиних яєць замість курячих, але якщо перше не опиниться в холодильнику, то можна замінити їх. Курячих знадобиться приблизно 5 штук.

За темою:  Шашлик в тандирі: час приготування, рецепти з фото, відео

Пропорції продуктів для бісквіта на згущеному молоці:

  • 380 мл згущеного молока з цукром;
  • 15 перепелиних яєць;
  • 75 г розтопленого вершкового масла;
  • 10 г соди;
  • 140 г борошна.

На замішування тіста і випічку його в духовці буде витрачено не більше 40 хвилин.

Калорійність стограммового шматочки бісквіта на згущеному молоці складе 301,0 кілокалорій.

Порядок роботи:

  1. Знадобляться дві ємності (миски чи каструлі). В одну з них просіяти борошно, додати до неї соду і все гарненько розмішати. Сода має рівномірно розподілитися в загальній масі. Це буде запорукою пишноти коржа;
  2. В іншу посудину вбити яйця, розбовтати їх віночком до однорідності. Потім відправити до них згущене молоко і масло, перемішати, щоб вийшла однорідна рідка суміш;
  3. Тепер частинами можна вводити борошно з содою. Повинно вийти негусте, гладке і однорідне тісто без грудочок. Перекласти його у форму для випічки або на деко. Випікати до сухої дерев’яної шпажки при 180 градусах. Щоб бісквіт не пригорів зверху, форму можна прикрити зверху пергаментом.

Рецепт бісквіта з фруктами

Соковиті бісквіти з фруктами не вимагають ніякого додаткового декору або прикраси. Їх досить розрізати на порційні шматочки і припорошити солодкої цукрової пудрою, але якщо душа кондитера потребує додаткових прикрас – кольорова або шоколадна глазур на допомогу.

Щоб спекти бісквіт з ягідним або фруктовим наповненням, будуть потрібні:

  • 4 яйця;
  • 150 г цукру;
  • 150 г підготовлених ягід або фруктів;
  • 150 г борошна;
  • 50 г крохмалю;
  • 5-7 г розпушувача.

Тривалість усіх процесів під час приготування буде становити від 40 до 60 хвилин.

На калорійність готового десерту багато в чому буде впливати калорійність використовуваних фруктів або ягід, так для випічки з полуницею вона буде дорівнює 226,4 ккал на 100 р.

Як спекти:

  1. Насамперед потрібно підготувати фрукти або ягоди. Вони повинні бути невеликими, без кісточок і грубої шкірки, тому малину, ожину, чорницю та суницю просто помити, у вишні та черешні видалити кісточки, яблука і груші очистити від шкірки. Великі плоди порізати невеликими шматочками;
  2. У велику миску всипати весь цукор і вбити яйця. Включити міксер на середню потужність і збивати всі до пишноти не менше п’яти хвилин;
  3. Після цього вимкнути міксер і акуратно лопаткою, з мінімальною втратою бульбашок повітря, вмішати муку з розпушувачем;
  4. Шматочки фруктів або ягоди обваляти в крохмалі і вмішати в тісто, яке потім перекласти у форму для наступної випічки;
  5. Але можна поступити і трохи інакше. Тісто без фруктів перекласти у форму, а потім зверху на нього викласти рівномірно фрукти. В процесі випічки тісто підніметься і повністю ховає їх;
  6. Щоб корж рівномірно пропікся, температура в духовці повинна бути не більше 170-180 градусів. При таких умовах бісквіту знадобиться приблизно півгодини до готовності.
За темою:  Молоки лососевих риб: рецепти приготування з фото покроково

Медовий бісквіт на швидку руку

Часто господині не люблять піч медівники з-за того, що на один торт доводиться спекти від 8 до 12 коржів, на що витрачається значна кількість часу. Виходом для любителів медової випічки в цій ситуації може стати медовий бісквіт, з якого вийде достатню кількість тонких коржів для торта.

Що знадобиться для випічки:

  • 4 яйця;
  • 30 г бджолиного меду;
  • 200 г цукру;
  • 5 г соди;
  • 5 мл лимонного соку;
  • 240 г борошна.

Тривалість приготування медового бісквіта – 50 хвилин.

Калорійність (або енергетична цінність) – 288,7 ккал на кожних 100 грамах.

Поетапність випічки:

  1. Білки і жовтки окремо збити, додавши до них по половині рецептурного кількості цукру;
  2. На паровій бані мед нагріти, додати до нього гашену соду і уварити до світло-коричневого кольору;
  3. У збиті з цукром жовтки викласти половину білків, перемішати, просіяти туди ж борошно і знову перемішати. Після цього необхідно ввести бджолиний мед та іншу половину білків;
  4. Добре перемішане тісто перекласти у форму, яку обов’язково потрібно застелити пергаментом. Випікати при температурі 180 градусів приблизно півгодини.

Домашній бісквіт з какао в мультиварці

Чим гарний бісквіт, спечений в мультиварці? Він завжди виходить ідеально рівною, без горбка в центрі, який часто доводиться зрізати, нарізаючи його на окремі коржі. Якщо в програмному меню мультиварки немає опцій для випічки, можна скористатися функцією «Пароварка».

Необхідні продукти:

  • 6 яєць;
  • 180 г цукру;
  • 130 г борошна;
  • 120 г какао-порошку;
  • 1 ванільного порошку.

Приблизно 15 хвилин доведеться затратити на замішування тіста, а процес випічки триватиме близько 65 хвилин (залежно від потужності конкретної мультиварки).

Калорійність шоколадного бісквіта – 271,1 ккал на 100 р.

Черговість кондитерських процесів:

  1. У великій чистій мисці збивати охолоджені яйця з цукром десять хвилин до стану пишної піни;

  2. Окремо змішати борошно, ванілін і какао. Цю суміш невеликими порціями за допомогою ложки або лопатки вмішати до яєць;

  3. Мультикастрюлю змастити маслом, перекласти в неї тісто і обережно розрівняти лопаткою. Ще можна просто поставити чашу на стіл і прокрутити її, щоб тісто разровнялось;

  4. Випікати в режимі «Кекс/Випічка» або подібному не менше 65 хвилин. Якщо корж буде влажноватым, довести до готовності на підігріві. Готовий бісквіт перекласти на грати пароварки і остудити.

Кавовий бісквіт в мікрохвильовці — швидкий рецепт

В мікрохвильовці бісквіт до чаю можна спекти швидше, ніж закипить чайник, всього за три хвилини. До того ж по цьому рецепту десерт вийде ідеально чорного кольору. Для випічки слід використовувати неметалічну посуд, призначену для СВЧ-печей. Можна запекти його в чашці, зробивши подачу порційній.

За темою:  Хумус в домашніх умовах: рецепти приготування з фото

Перелік і кількість продуктів у складі кавового бісквіта:

  • 7 г чорного меленого кави;
  • 30 г какао-порошку;
  • 125 мл крутого окропу;
  • 80 г цукру;
  • 1 яйце;
  • 90 г вершкового масла;
  • 90 г борошна;
  • 3 г розпушувача.

Загальний час приготування – 10 хвилин.

Калорійність випічки з мікрохвильовки дорівнює 296,5 ккал/100 р.

Спосіб випічки:

  1. Каву змішати з какао-порошком і залити крутим окропом. Дати суміші настоятися кілька хвилиночок;
  2. Змішати разом цукор, яйце і масло, щоб вийшла максимально однорідна суміш, яку влити заварену каву з молоком, знову перемішати до однорідності;
  3. На заключному етапі додати ваніль, борошно і розпушувач. У результаті повинно вийти тісто трохи густіше, ніж сметана;
  4. Перекласти масу в жароміцний посуд і запікати 3 хвилини при потужності 700 Вт, не використовуючи спеціальні режими. Якщо при пробі на суху зубочистку на ній виявиться тісто, до додатково готувати ще 30 секунд.

Корисні поради

Якщо жовтки дуже важко розтерти з цукром і у них залишаються крупинки цукру, то потрібно на кілька хвилин поставити посуд з ними на парову баню, і тоді все вийде.

Ні в якому разі не можна ставити тісто в холодну духовку. Крім того, що тісто може просто впасти, так ще білки з жовтками можуть відшаруватися. Тоді зверху утворюється скориночка, що нагадує безе, а знизу буде важкий і щільний корж.

Якщо після того, як бісквіт дістали з духовки, виявилося, що корж сируватий всередині, його можна довести до готовності в мікрохвильовій печі. А ось ставити його в духовку не можна, інакше він просто висохне і перетвориться на сухар.

Часто бісквіт для торта просочують різними сиропами. Просочувати можна тільки повністю остиглий корж, оскільки гарячий швидко насититься вологою і перетвориться на кашу.