Авокадная дієта для схуднення, ефективні меню, відгуки

Не так давно цей плід вважався справжньою екзотикою, яку можна було побачити лише на екрані. Зараз зелений південний фрукт доступний круглий рік і присутній у переліку багатьох оздоровчих дієт. Незважаючи на те, що за ним закріпилася слава висококалорійного продукту, дієтологами була розроблена схема схуднення, заснована на його вживанні.

У складі південного фрукта не присутній фруктоза, але кількість калорій в ньому досить високо містяться жирів. Однак парадокс полягає в тому, що калорії, отримані з цих жирів, не відкладаються у вигляді складок про запас, а використовуються для активного протікання метаболічних процесів. Щоденна енергетична цінність раціону при даному курсі схуднення становить не більше 1500 ккал.

Його вартість у супермаркетах і на ринках не дуже низька, але якщо враховувати, що для тижневого курсу достатньо 5-10 плодів, то стає очевидно: великих витрат така дієта не потребує. Інші продукти також характеризуються доступністю та невисокою вартістю.

Одна з основних характеристик авокадной дієти – швидке спалювання підшкірних жирових відкладень в області живота і виведення зайвої рідини з клітин тканин, що забезпечує помітне зниження обсягів талії і стегон з самого початку схуднення. Також ця дієта допомагає попрощатися з набряком завдяки м’якому сечогінній дії цього південного екзотичного фрукта.

Тривалість курсу авокадного схуднення коливається від 3-х до 10-ти днів. За 3 дні втрата ваги наблизиться до 1,5 кг, а в разі дотримання тижневої дієти можна стати легше на 2-4 кг.

Чим корисний авокадо

Ті, хто люблять цей продукт, відзначають, наскільки легко він засвоюється. Систематичне вживання в короткі терміни покращує не тільки самопочуття, але і зовнішній вигляд людини. Все це відбувається через масу корисних речовин, що обумовлюють користь незвичайного екзотичного гостя.

  1. Головне властивість, за яке цінується цей фрукт – наявність в ньому Омега–3 і Омега-9 ненасичених жирів. Цей тип жирів зустрічається в обмеженому переліку продуктів. Його користь полягає в тому, що він сприяє схудненню на відміну від інших жирів, що надходять з їжею.
  2. Масляниста м’якоть добре засвоюється і забезпечує почуття насичення на тривалий період, а відразу після завершення засвоєння починається розщеплення внутрішнього жиру.
  3. Калорійність – 160-208 ккал в 100 р. Вона безпосередньо пов’язана зі ступенем зрілості: чим більше зрілість, тим вище калорійність. 1 плід середнього розміру важить приблизно 300 г і містить близько 500-550 ккал.
  4. У цих плодах міститься мінімальна кількість цукру.
  5. М’якоть надзвичайно багата мікроелементами. У ній присутні магній, калій, натрій, залізо, фосфор, кальцій.
  6. Вітамінний склад теж великий: вітаміни групи В, каротин, вітаміни Е, С, філохінон та нікотинова кислота надають значну дію на стан шкірних покривів, волосся, нігтьових пластин, зміцнюють нервову систему і підвищують опірність організму до різних вірусних і бактеріальних захворювань.
  7. Для жінок ці плоди особливо корисні, оскільки їх регулярне вживання здатне полегшити симптоми запалення молочної залози і нормалізувати гормональний фон. Наявність фолієвої кислоти робить вживання цього фрукта необхідним в момент планування вагітності.
  8. Перелік містяться нутрієнтів, близький у пропорційному співвідношенні до вимог здорового харчування: в 100 г м’якоті знаходиться 2 г протеїнів, 20 г корисних жирів і 7,4 г вуглеводів. 73% маси припадає на воду.
  9. Знижує ризик серцево-судинних патологій, балансує концентрацію холестерину, уповільнює динаміку розвитку атеросклерозу і покращує процеси запам’ятовування.
  10. Високий вміст біологічно активних речовин, сприяє посиленню клітинного насичення киснем, що перешкоджає старінню шкіри і підвищує витривалість під час значних навантажень.
  11. Викликає швидке поліпшення обмінних процесів і механізму виведення рідини з організму, перешкоджаючи виникненню набряків.
  12. Полегшує ПМС у жінок і допомагає відновити рівень гемоглобіну після місячних.
  13. Достатня кількість пантотенової кислоти допомагає усувати наслідки стресу для організму і нормалізувати рівень гормонів.
  14. Активізує процеси кровотворення в організмі, поліпшує стан при низькому гемоглобіні.

Як правильно їсти плоди авокадо

Цей південний плід переважно вживати у свіжому вигляді, тому що саме в такому вигляді зберігається максимальна кількість ненасичених жирних кислот, що забезпечують дієтичні властивості. При термічній обробці він темніє і набуває неприємну гіркоту на смак.

Його вживають самостійно, у вигляді компонента для салатів, супів, суші, пюре, ролів, смузі, в бутербродах. Після розрізання плід потрібно з’їдати протягом доби, тривале зберігання різко знижує його корисні властивості. Плід нормальної зрілості нагадує суміш масла та зелені з відтінком горіха.

Важливо знати, що в оболонці кісточки і в самій кісточці є токсичні речовини, що окиснюються при контакті з повітрям, тому кісточку потрібно акуратно відокремлювати відразу після розрізання і викидати, а не зберігати. Зріз необхідно скропити соком лимона, щоб уникнути потемніння м’якоті. Щільна верхня шкірка в їжу частіше всього не вживається через гіркоти, але нічого шкідливого в ній немає, тому прибирати її не обов’язково. При нормальної зрілості вона без зусиль відділяється від м’якоті. За специфічний зовнішній вигляд шкірки цей фрукт має другу назву – «алігаторова груша».

Список дозволених продуктів для дієти

Продукти, які слід використовувати під час авокадной дієти, легко купити в будь-якому супермаркеті. По можливості слід віддавати перевагу домашнім продуктів або вирощеним у своєму регіоні овочам і фруктам.

З чим можна компонувати авокадо:

  • сир з низьким відсотком жирності або приготований з молока зі знятими вершками;
  • пісне м’ясо, курка, індичка, кролик, яловичина;
  • овочі: помідори, огірки, листова зелень, імбир;
  • чорний хліб або дієтичні хлібці з цільного зерна;
  • ягоди: чорниця, шовковиця, полуниця, лохина, смородина;
  • курячі або перепелині яйця.

Список заборонених продуктів

До заборонених відносяться наступні продукти:

  • газовані напої з аспартамом та іншими підсолоджувачами;
  • копчені та ковбасні вироби;
  • випічка;
  • солодке;
  • солоне;
  • рослинні і вершкові масла;
  • алкогольні напої.

Основні правила

Для того, щоб ефективно і швидко позбутися від зайвих відкладень на тілі, важливо дотримуватися основні вимоги дієти:

  1. Запропонований раціон не можна коригувати, змінювати, так як це може зменшити темпи або повністю зупинити процес позбавлення від жирових запасів.
  2. Оскільки в цьому фрукті міститься значна кількість жирів, не можна доповнювати страви будь-якими іншими маслами.
  3. Меню складається з 3-х основних прийомів їжі з інтервалами, не більше 5-ти годин. Між ними допускаються невеликі перекуси.
  4. Триденну дієту можна застосовувати не частіше 1 разу в 10 днів, а тижневу – раз у два місяці.
  5. Для найкращих результатів потрібно супроводжувати курс схуднення фізичними навантаженнями, такими як силові вправи, кардіо тренування або будь-які інші види спорту.
  6. Купуючи плоди для схуднення, потрібно віддавати перевагу не перезрілим. Це можна визначити при натисканні: м’який плід свідчить про те, що він підходить для вживання, але занадто нещільний може виявитися гнилим всередині.
  7. Максимальна кількість авокадных плодів – 5 шт. у добу. Перевищення цієї кількості може порушити обмінні процеси організму.
  8. Всі дні дієти потрібно контролювати кількість рідини, випитої за добу: не менше 1,5 л.

Протипоказання

Незважаючи на те, що зелений південний плід є здоровим продуктом, який не викликає алергії, у авокадной дієти є ряд протипоказань:

  • будь триместрів вагітності;
  • вік молодше 18-ти і старше 50-ти років;
  • вегетосудинна дистонія;
  • відновний період після важких і тривалих захворювань.

Меню

Незважаючи на суворість дієти, вона передбачає достатнє надходження поживних речовин. Широкий перелік дозволених страв від супів до смузі дозволить кожному вибрати раціон відповідно до свого смаку та вподобанням.

На 1 день

Це приклад одноденного меню, яке застосовують при авокадном схудненні.

  • Сніданок: ½ аллигаторовой груші, фарширований сиром із зеленню. Чашка натуральної кави або зеленого чаю без цукру.
  • Ланч: 300 мл холодної води, дієтичний хлібець або шматочок цільнозернового хліба, 2-3 скибочки помідора, 2-3 скибочки авокадо.
  • Обід: салат з ½ авокадо, 1 відвареного курячого яйця, пір’яного цибулі, 1 томату і 1 огірка, чашка зеленого чаю або чаю мате.
  • Полуденок: 300 мл холодної води, 100 г сиру з низькою жирністю, склянку будь-яких ягід.
  • Вечеря: салат з ½ частини авокадо, 100 г пісного м’яса і 1 томату середніх розмірів.
За темою:  9 способів позбавитися від зайвої рідини в організмі в літній період

При наявності активних тренувань або вечірніх занять спортом, ввечері, під час їжі потрібно з’їдати ще 60 г сиру з низьким відсотком жирності і склянку ягід.

Такий раціон можна використовувати від трьох днів до тижня, залежно від легкості перенесення.

На 3 дні

Існує експрес метод на 3 дні. Цей тип монодієти базується на єдиному продукті – авокадо. За ефективністю він наближається до розвантажувальним дням. За цей час можна втратити 2-2,5 кг без сильного почуття голоду. Оскільки в цьому фрукті міститься більшість необхідних поживних речовин, що беруть участь в реакціях організму, то небезпеки для здоров’я така розвантаження не представляє.

Щодня необхідно з’їдати 3 плоду під час основних прийомів їжі. В інший час можна пити тільки воду без газу.

Ще один варіант триденного меню

Калорійність такого харчування не перевищує 1500 ккал на добу.

Необхідно по 1 плоду аллигаторовой груші з інтервалами у 3-4 години. Максимальна кількість не повинна бути більше 5-ти штук в день. На сніданок потрібно додатково вживати 1 відварене куряче яйце і 3 ст. л. сиру з низьким відсотком жирності. Норма рідини – 2 л води.

На 7 днів

За більш тривалий період дієти жиросжигающие властивості фрукта в повній мірі встигають нормалізувати обмін речовин і вивести розщеплені жири без стресу для організму.

Понеділок

  • Сніданок: суміш нежирного сиру і подрібненої зелені використовувати в якості фаршу для ½ авокадо, чашка несолодкого чаю.
  • Ланч: бутерброд з хліба і авокадной пасти.
  • Обід: порція пісного м’яса або шматок риби, запеченої в духовці, салат з сирих овочів з лимонним соком.
  • Полуденок: ½ авокадо і знежирений сир.
  • Вечеря: 200 мл біокефіру або натурального йогурту.

Вівторок

  • Сніданок: смузі з ½ авокадо, йогурту і будь-якого фрукта.
  • Ланч: 4 канапе з чорних олив, шматочків сиру з низькою жирністю і авокадо.
  • Обід: салат з огірків, авокадо, помідорів, зелені, пір’я зеленої цибулі і італійських трав.
  • Полудень: 1 зелене яблуко.
  • Вечеря: на вибір 2 огірка або 2 перцю в сирому вигляді.

Середа

  • Сніданок: 2 тосту з авокадной пастою.
  • Ланч: 200 мл натурального йогурту.
  • Обід: мікс з огірків, аллигаторовой груші і томатів.
  • Полуденок: ½ авокадо, фарширована сиром і будь-яким овочем.
  • Вечеря: 100 г пісної яловичини, запеченої в духовці і 1 будь-який фрукт.

Четвер

  • Сніданок: яблуко і ½ частину авокадо.
  • Ланч: 1 груша.
  • Обід: салат зі шматочків вареної курки, аллигаторовой груші та овочів.
  • Полуденок: склянка біокефіру або кефіру з мінімальним відсотком жирності.
  • Вечеря: 200 мл йогурту і ½ грейпфрута.

П’ятниця

  • Сніданок: смузі з авокадо, йогурту і будь-якого фрукта.
  • Ланч: 2 тосту з авокадной пастою.
  • Обід: суп з аллигаторовой груші, 1 картоплини і моркви.
  • Полуденок: запечене в духовці або приготована в мікрохвильовій печі яблуко.
  • Вечеря: салат з листових овочів із заправкою з кунжуту і лимонного соку.

Субота

  • Сніданок: шматочок цільнозернового хліба з авокадной пастою.
  • Ланч: ½ частину аллигаторовой груші, начиненою нежирним сиром.
  • Обід: салат з помідорів, авокадной м’якоті і морквини.
  • Полуденок: імбирний чай.
  • Вечеря: смузі з авокадо, йогурту і зелені.

Неділя

  • Сніданок: половина авокадо, нафарширована сиром з низьким відсотком жирності, родзинками і цукатами.
  • Ланч: 1 яблуко або апельсин.
  • Обід: 150 г риби, запеченої у фользі з шматочком лимона і розмарином.
  • Полуденок: чашка журавлинного морсу.
  • Вечеря: 200 г запеченої курятини і овочевий салат без масла.

На 10 днів

При такому раціоні можливо схуднути на 3-5 кг без ефекту швидкого повернення ваги після припинення дієти. За 10 днів відбувається нормалізація процесів травлення, позбавлення від шлакових і токсичних відкладень, спостерігається детоксикаційний ефект.

Це єдиний варіант авокадной дієти, де дозволено незначне використання солі. Підсолювати страви потрібно мінімально, бажано морською сіллю. Позитивний момент такого раціону полягає в тому, що більшість страв дуже смачні і їх із задоволенням буде їсти вся сім’я, тобто не виникне необхідності готувати для себе окремо.

Кожен раз під час прийому їжі потрібно випивати чашку зеленого чаю або чаю мате.

Для перекусів можна використовувати грейпфрути, але їх кількість повинна бути не більше 2-х на добу.

День 1

  • Сніданок: салат з авокадо, сиру і кураги.
  • Обід: суп-пюре з аллигаторовой груші, 100 г відвареного м’яса курки і 2-х томатів.
  • Вечеря: біла риба, тушкована з горошком, авокадо і кукурудзою.

День 2

  • Сніданок: фруктовий салат з ½ аллигаторовой груші, ½ апельсина, банана, кілька ягід винограду і йогурту.
  • Обід: рибний суп з філе червоної риби, ½ авокадо, помідорів і картоплі.
  • Вечеря: гречка, заправлена м’якоттю авокадо.

День 3

  • Сніданок: омлет з 1 авокадо, 30 мл знежиреного молока, 1 курячого або 4-5 перепелиних яєць.
  • Обід: гарячий суп з томатів, картоплі, баклажанів, авокадо і стеблового селери.
  • Вечеря: запечена куряча грудка, залита сумішшю авокадной м’якоті і вершків 10%-ної жирності.

День 4

  • Сніданок: десерт з аллигаторовой груші, яблука, знежиреного сиру, волоських горіхів, банана і йогурту.
  • Обід: суп-пюре з авокадо, томату, крабових паличок, цибулі і зелені.
  • Вечеря: тушкована суміш овочів «Мехіко» з соусом з авокадо і біокефіру.

День 5

  • Сніданок: каша з пластівців з авокадной м’якоттю і цукатами.
  • Обід: салат з морської капусти, крабових паличок, авокадо і вершків.
  • Вечеря: тушковані кільця кальмарів з цибулиною і авокадо.

День 6

  • Сніданок: омлет з 2-х яєць, ½ аллигаторовой груші, 2-х помідорів і 70 мл знежиреного молока.
  • Обід: гарячий овочевий супчик з картоплі, помідора, селери і ½ авокадо.
  • Вечеря: скумбрія, фарширована авокадо і зеленню, запечена в духовці.

День 7

  • Сніданок: 2 тости з хліба з висівками з авокадной м’якоттю.
  • Обід: суп–пюре з ½ авокадо, курячої грудки і 2-х томатів.
  • Вечеря: капуста, тушкована з морквою, цибулею і аллигаторовой грушею.

День 8

  • Сніданок: салат з варених яєць, креветок і авокадо.
  • Обід: суп з кореневого селери, зелені, томатів і цибулі.
  • Вечеря: салат з авокадо і індичого м’яса з заправкою з йогурту.

День 9

  • Сніданок: смузі з авокадо, яблука і біокефіру.
  • Обід: суп з морепродуктів з місо–заправкою.
  • Вечеря: авокадо з сирно–фруктової заправкою.

День 10

Повністю повторити меню першого дня.

Вихід з дієти

Процедура виходу з дієти створена для того, щоб запобігти можливе повернення скинутої ваги.

  • Цей період повинен тривати не менше тижня, а краще – розтягнути його до 2-х тижнів. Протягом перших трьох днів калорійність потрібно підвищити на 200 ккал, потім через тиждень – ще на 200 і до кінця другого тижня довести до 2100 ккал.
  • Перший тиждень потрібно робити акцент на вживанні свіжих овочів, фруктів і тешеных овочів у вигляді рагу з м’ясом.
  • Під час виходу з дієти необхідно займатися активними видами спорту: це допоможе зберегти м’язову тканину в підтягнутому стані і не створить передумов для утворення целюліту. При цьому важливо не прикладати надмірних зусиль, щоб не спровокувати виснаження організму.
  • В момент повернення до звичайного харчування доцільно буде приймати полівітамінні комплекси. Ця міра доречна і під час схуднення, але припиняти курс на етапі завершення схуднення не варто.
  • Прийоми їжі краще робити з рівномірними інтервалами. Під час трапези не варто поспішати. Чим повільніше пережовуєш їжу, тим швидше настає відчуття насичення і ризик переїдання буде зведений до мінімуму.
  • Остання трапеза повинна відбуватися не пізніше, ніж за 3-4 години до сну.
За темою:  7 кращих вправ для жінок з пишними формами

Ці заходи допоможуть плавно перейти від дієти до здорового харчування, яке зможе зберегти отримані результати і надалі не набирати зайві кілограми.

Інші варіанти авокадной дієти

Дієтологами розроблено кілька дієт на основі властивостей цього південного фрукта, що сприяє набуття стрункості і позбавленню від зайвої маси тіла.

Всі такі типи схуднення є розумними і не належать до екстремальних, завдає шкоди і виснажуючим ресурси, необхідні для підтримки активності і здоров’я.

Авокадно–кефірна

Головною характеристикою цього варіанту авокадной дієти є інтенсивна робота кишечника. Це робить раціон підходящим для людей, у яких періодично виникають запори і застої харчових мас у кишечнику. Крім цього, за час, проведений на дієті, можна не тільки домогтися стрункості, площини живота і поліпшення стану стегон, але і збалансувати склад мікрофлори кишечника і гармонізувати роботу ШКТ.

Відомі 2 варіанти авокадно-кефірного схуднення.

Строгий варіант

Передбачає використання в раціоні тільки двох основних продуктів. Кожен прийом їжі включає вживання 1,5 фрукта і 300 мл кефіру з низьким відсотком жирності або біокефіру. Найчастіше рекомендують готувати з цих двох компонентів смузі за допомогою блендера, в такому випадку туди можна додати трохи петрушки і кропу, що зробить цей коктейль більш вітамінізованим.

Крім цього потрібно випивати суворо 2 л чистої води без газу. Прийом рідини повинен відбуватися рівномірно протягом дня.

Продовжувати таку розвантаження необхідно 3 дні, що дає результат у вигляді позбавлення від 2-3-х зайвих кілограмів. Вдатися до повторення курсу через 2 тижні.

Варіант з додаванням інших низькокалорійних страв

Така дієта займає тиждень, за яку можна схуднути на 4-5 кг. Перевагою цього циклу є відсутність почуття голоду і необхідність стримування апетиту.

Щоденне меню:

  • Сніданок: 3 ст. л. каші з злакових культур (гречана, вівсяна, рисова, ячмінна, кукурудзяна каша або мультизлаковые склади), 0,5 авокадо і 300 мл кефіру.
  • Ланч: 1 алігаторова груша.
  • Обід: 200 г пісного м’яса або тонкої риби у відвареному або запеченому вигляді, 0,5 авокадо і 300 мл кефіру.
  • Полуденок: 300 мл кефіру.
  • Обід: 1 грейпфрут, 1 авокадо, салат з томатів, огірка, шишкуватого перцю і зелені.

За добу потрібно випивати 2 л води. Деяка кількість можна замінити м’ятним чаєм.

Застосувати такий курс знову можна через 2 тижні.

Дієта на авокадо і сирі

Даний курс характеризується раціоном, у складі якого передбачено всі необхідні для здоров’я компоненти. Кількість ліпідів, протеїнів і вуглеводів в ньому знаходиться в збалансованому стані, але це не заважає скинути 2-3 кг всього за 3 дні. До того ж збалансований склад раціону дозволяє проводити активні тренування, що підкреслить отриманий результат.

Основні продукти чудово поєднуються з солодкими фруктами, так і з овочами, що дозволяє готувати різноманітні перші, другі страви, напої і десерти на їх основі.

Приклад меню на 1 день:

  • Сніданок: 0,5 аллигаторовой груші, десерт, 100 г сиру і 1 ст. л. натурального меду.
  • Обід: салат з авокадного плоду, відвареного курячого яйця і огірки з заправкою з соку лимона.
  • Вечеря: повторення сніданку плюс 100 г відвареного білого м’яса.

Питний режим складається з 2-х л води і несолодких чорного, зеленого або трав’яних чаїв.

Тривалість – 3 дні, повторне застосування можливе через 2 тижні.

Авокадно–імбирна

Поєднання цих представників рослинного світу творять чудеса для фігури: дієта на їх основі стимулює кровообіг, значно прискорює метаболізм, підвищує захисні сили організму і ефективно виводить жир з організму.

Така дієта не відрізняється строгим і обмеженим меню, що дозволяє застосовувати її протягом місяця. За цей період обмін речовин організму приходить в норму і фіксує такий темп, що забезпечує відсутність ефекту «рикошету» у вигляді повернення кілограмів після припинення дієти.

Орієнтовне меню:

  • Сніданок: омлет з 2-х яєць та 0,5 авокадо, приготований на пару.
  • Обід: салат з аллигаторовой груші та овочів із зеленню, 180 г запеченої риби.
  • Полудень: йогурт з шматочками авокадной м’якоті.
  • Вечеря: чай на імбирі, авокадное пюре.

Застосовувати таку дієту повторно можна раз в півроку, втрата ваги в середньому становить 9 кг за місяць.

Авокадно–куряча

Такий тип харчування допоможе придбати струнку фігуру і позбутися від проблем серцево-судинної системи, вивести надлишки холестерину і поліпшити метаболічні показники. Крім цього, дане харчування є відмінною профілактикою атеросклерозу і підвищує коефіцієнт запам’ятовування. Такий раціон здатний стабілізувати функцію печінки і жовчного міхура.

Єдине протипоказання – складності в роботі нирок.

Весь курс дієти триває 31 день і поділяється на 3 етапи, через які схуднення становить 9-12 кг

Етап перший

У ці 3 дні час відбувається позбавлення від зайвої рідини, накопиченої в тканинах тіла людини, виводяться з кишечника маси неперетравленої їжі, за рахунок чого спостерігається зменшення ваги. За цей період рівень цукру в крові стабілізується і адаптується до нового типу харчування, в якому присутня мало вуглеводів, але достатньо білків і жирів.

Режим харчування представлений трьома основними прийомами їжі в день.

  • Сніданок: 0,5 плоду авокадо і 100 г знежиреного сиру, чай або неміцний кава.
  • Обід: салат з 4-х перепелиних яєць, 1 огірка, зелені і пюрированной авокадной м’якоті.
  • Вечеря: повторюється ранкове меню.

Другий етап

Триває 2 тижні і ознаменований дуже гнучким меню, яке забезпечує плавне зниження ваги.

  • Сніданок: м’якоть половини плоду, 1 фрукт на вибір (переважно – грейпфрут), пару ложок сиру або склянка йогурту.
  • Ланч: 100 г цільнозернового хлібці, можна з авокадной пастою.
  • Обід: шматочок курячого м’яса, приготованого на грилі, овочевий салат зі свіжих овочів та великої кількості зелені.
  • Полудень: 100 г сиру, 0,5 авокадо і 1 фрукт з низьким вмістом цукру.
  • Вечеря: 200 г натурального йогурту без добавок і зелені овочі.

Третій етап

Раціон цього періоду дієти такий же, як і під час попереднього етапу. Але в день допускається вживання 1-го келиха червоного натурального сухого вина, невелика гроно винограду або 1 банан. За тиждень можна дозволити собі порцію десерту з помірним вмістом калорій.

Цей етап спрямований на повільне зниження темпів схуднення, що сприяє плавному переходу до звичайного харчування. Триває третій період 2 тижні.

Повторювати повний цикл можна раз в 5 місяців.

На авокадном пюре

Даний раціон авокадной дієти застосовують для розвантажувальних днів. Перевищувати тривалість такого харчування не рекомендовано понад трьох днів, оскільки обмеження в раціоні достатньо жорсткі. За цей період висок складе 2-2,5 кг.

За темою:  Bifido Slim для схуднення, відгуки, склад, як приймати

Такий тип схуднення застосовують для швидкого отримання плоского живота, оскільки рідина інтенсивно виводиться. Але режим харчування накладає обмеження на фізичну активність: у разі активних тренувань можливе запаморочення та виснаження сил організму.

Щодня потрібно вживати 700 г авокадной м’якоті, розподіливши її на 3-4 прийому їжі. Сніданок доповнити 100 г сиру.

Питний режим полягає у вживанні 1,5 л води в добу. Повторювати таку розвантаження можна не раніше, ніж через 1 місяць.

Дієта з авокадо Джулії Робертс

Тривалість – 28 днів. Це харчування дозволяє схуднути на 10 кг

Актриса стверджує, що така дієта допомагає їй зберегти молодість і посилити відновні процеси організму. Раціон був розроблений з використанням принципів збалансованого харчування фахівцями–дієтологами.

  • Сніданок: паровий омлет.
  • Ланч: склянку фрешу без додавання цукру.
  • Обід: порція запеченої риби і мікс зі свіжих овочів.
  • Полудень: 1 алігаторова груша.
  • Вечеря: 1 фрукт, шматочок риби або м’яса без жиру.

Повторно застосовувати курс можна через 2 місяці.

Дієта Олени Малишевої з авокадо, лохиною і імбиром

Щоденна калорійність раціону цієї авокадной дієти не повинна перевищувати 1500 ккал. Набір основних продуктів не провокує підвищеного газоутворення, а наявність лохини усуває запальні процеси в організмі і зменшує апетит.

Страви потрібно підбирати самостійно у відповідності зі своїми вподобаннями.

Основні вимоги:

  1. Загальна калорійність повинна бути в межах 1300-1500 ккал.
  2. Вільний вибір страв і продуктів з урахуванням загальних вимог до дієтичного харчування (сіль, цукор, копчене і жирне – заборонено).
  3. За день випивати не менше 2,5 л негазованої столової води.
  4. Всі базові продукти повинні щодня бути присутніми на столі.

Тривалість дієти – 2 тижні. За цей час можна втратити до 5-ти кг. Періодичність – раз в 3 місяці.

Авокадная дієта для жінок

Методика розрахована на застосування протягом 4-х тижнів. За цей час абсолютно безпечно для здоров’я можна стати легше на 10 кг. Раціон не зазнає суворої коригування та урізання енергоцінності. Його легко витримати психологічно, тому що меню не змінюється кардинально.

Перелік правил:

  1. Використовувати низькокалорійні страви.
  2. Робити наголос на овочі і фрукти.
  3. Кожен день обов’язково з’їдати кисломолочний продукт.
  4. В обід на столі повинен бути присутнім шматочок м’яса без жиру або риби.
  5. Вечеря замінити одним плодом аллигаторовой груші.

Вживання екзотичного плоду на ніч дозволяє ефективно активізувати процеси розщеплення ліпідних покладів, що відбивається на стані живота і стегон. Схуднення відбувається повільно, а це гарантує відсутність стресу для організму і відсутність різкого збільшення маси тіла по закінченні курсу.

Повторне застосування дієти – не раніше, ніж по закінченні 4-х місяців.

Рецепти

Існує велика кількість страв на основі аллигаторовой груші. Головна перевага плода полягає в тому, що його можна використовувати як для перших, других страв, так і для десертів. Ці рецепти допоможуть швидко позбавитися від зайвої ваги і насолодитися різноманітністю смакових. Ще один плюс – швидкість і простота приготування.

Салат для схуднення

Інгредієнти:

  • 125 г тигрових креветок;
  • 4 алігаторових груші;
  • 6 ст. л. сметани;
  • пучок коріандру;
  • цедра лайма;
  • мелений перець.

Креветки необхідно попередньо відварити в присоленной воді.

Фрукти розрізати навпіл, видалити кісточки так, щоб не пошкодити половинки шкірки. З половинок акуратно вийняти м’якоть, а шкірка буде служити в якості формочок для салату.

М’якоть розм’якшити за допомогою вилки і викласти на дно формочок», а зверху розкласти креветки.

Приготувати соус: збити сметану, коріандр і цедру лайма. Цедру лайма в крайньому випадку можна замінити лимонною. У соус додати перець і злегка присолити морською сіллю.

Соусом полити креветки.

Салат з лососем

Інгредієнти:

  • 150 р філе лосося;
  • 1 алігаторова груша;
  • 1 апельсин;
  • пучок зеленої цибулі;
  • 60 г крес–салату;
  • 60 г шпинату;
  • 4 ст. л. олії оливи;
  • 2 ст. л. винного оцту або бальзамічного оцту;
  • 1 ч. л. кмину;
  • шнітт-лук;
  • перець і сіль.

Рибу поділити на шматочки середнього розміру і швидко посмажити на сильному вогні по 2 хвилини з кожного боку.

Шкірку з апельсина натирають на тертку для одержання цедри, а з часточок знімають плівки. З авокадного плода знімають шкірку, а м’якоть ріжуть кубиками. Цибулю дрібно нарізають.

На великому блюді розміщують ці кубики, нарізані часточки апельсина, обсмажені шматочки риби, а зверху посипають всі різаним луком, шпинатом і крес – салатом.

Салат з куркою

Інгредієнти:

  • 0,2 кг білого відвареного курячого м’яса;
  • 1 кислий або кисло-солодке яблуко;
  • 2 алігаторових груші;
  • сік половини лимона;
  • латук;
  • рослинне масло.

Остигле куряче м’ясо порізати кубиками. Авокадную м’якоть теж порізати кубиками і побризкати соком лимона, щоб вона не потемніла.

З яблук зняти шкірку, видалити серцевину, порізати кубиками і теж побризкати лимонним соком.

Латук порвати руками на великі шматки, додати до них нарізане м’ясо, кубики м’якоті і яблуко, злегка присолити і ретельно перемішати.

Салат злегка полити зверху рослинним маслом.

Смузі з ананасом і корицею

Інгредієнти:

  • 1 стиглий ананас середнього розміру;
  • 2 ст. л. натурального меду;
  • 0,5 ч. л. кориці;
  • 1 алігаторова груша;
  • вода.

Фрукти ретельно очистити від усього зайвого (шкірки і кісточок), порізати невеликими шматочками і покласти в блендер. Додати в чашу блендера корицю, мед і збити до отримання гомогенної маси, доливаючи невеликими порціями воду до бажаної густоти.

Зберігати такий смузі не потрібно, так як він потемніє і погіршить смакові властивості.

Смузі з фруктів і листової зелені

Інгредієнти:

  • 1 яблуко;
  • 1 алігаторова груша;
  • латук;
  • 2 ківі.

Всі фрукти вимити, очистити від шкірки, порізати і покласти в блендер. Туди ж додати листя латуку. Збити.

Цей коктейль застосовується для детокс–очищення організму і поповнює запаси заліза, що дуже важливо при анемії.

Смузі з фруктів з базиліком

Інгредієнти:

  • 100 г авокадной м’якоті;
  • 250 г ананаса;
  • пара гілочок базиліка;
  • сік з половини лимона або лайма;
  • 150 мл знежиреного кефіру.

Фрукти помити, очистити і порізати на шматочки. Всі інгредієнти помістити в блендер і збити до однорідності.

Пити цей смузі необхідно відразу після приготування.

Жиросжигающие коктейль

Інгредієнти:

  • м’якоть одного авокадо;
  • стакан знежиреного молока;
  • 1 ч. л. меду.

Всі компоненти пюрировать в чаші блендера.