7 способів відмовитися від цукру

Якщо ви хочете схуднути, то повинні навчитися говорити цукру тверде «ні».

Чому?

Справа в тому, що, крім підвищення рівня глюкози в крові та постпрандіальної гіпоглікемії, він викликає своєрідну залежність від речовини, про який ви, можливо, навіть ніколи не чули. Воно називається допаміном.

Коли ви споживаєте жири та солодке (у будь-якій формі), то певна кількість допаміну надходить у мозок.

Типовими продуктами, що викликають вироблення цього нейромедіатора, є шоколад, кава, фастфуд і, власне, сам цукор.

У такі хвилини ви відчуваєте задоволення і спокій, проте тут є один важливий нюанс.

Деякі препарати також можуть стимулювати виробництво допаміну в організмі, що, по суті, прирівнює перераховані продукти до наркотиків.

З плином часу ви стаєте залежною від цієї речовини і вам потрібно його все більше і більше, щоб досягти почуття насичення.

Звичайно, кави, темний шоколад, а також здорові жири і цукру не викликають такий сплеск допаміну, як це робить фастфуд.

Але цукор сам по собі є головним стимулятором вироблення даного з’єднання.

Саме з цієї причини людям так важко відмовитися від солодкого.

Цей «білу отруту» сприяє появі зайвої ваги, діабету, раку, захворювань серця і багатьох інших проблем зі здоров’ям.

Він також може викликати депресію і перепади настрою.

Щоб уникнути таких жахливих наслідків, я підготувала для вас 7 простих способів відмовитися від нього.

1. Здорові жири

За темою:  Як виправити поставу в домашніх умовах: вправи

Корисні жири – мабуть, найкращий спосіб сказати рішуче «ні» сахару.

Їжте горіхи, авокадо, 100-відсоткове темний какао, кокосова олія, м’якоть кокоса, мигдаль. А також насіння льону, конопель, соняшнику та гарбуза.

Це забезпечить відчуття ситості, стимулює вироблення достатньої кількості допаміну, а також забезпечить організм великою кількістю вітамінів, мінералів, клітковини і здорових жирів.

Якщо споживати їх розумними порціями, то зайві кілограми вам не загрожують.

2. Листова зелень

Зелень – один з найбільш збалансованих продуктів, яких ми чомусь часто нехтуємо!

Вона надзвичайно багата магнієм – саме цей елемент найкраще справляється з допаминовой залежністю, оскільки також надає заспокійливу дію, але тільки не так агресивно, як це робить допамін.

Крім того, магній допомагає знизити рівень цукру в крові.

Листова зелень, завдяки присутності в складі хлорофілу, лужним організм, знімаючи таким чином, тягу до солодкого.

Їжте її в чистому вигляді в кількості 4-5 чашок на день або додавайте в антре, смузі, салати, супи та інші улюблені страви.

3. Crio Bru

Я відкрила для себе цей напій в минулому році і з тих пір п’ю його щоранку.

Він виготовлений з 100% натуральних какао-бобів, не містить кофеїну, жиру, цукру і глютену.

Крім того, в ньому всього 10 калорій!

Я додаю в Crio Bru мигдальне молоко і стевію, щоб приготувати смачний і ситний напій, який в моєму випадку знімає тягу до солодкого навіть краще, ніж кава!

За темою:  7 причин, чому хороший сон допоможе вам швидше схуднути

До речі, ефективність какао-бобів у боротьбі з цукровою залежністю підтверджена багатьма дослідженнями.

4. Кориця

10 років тому я вирішила відмовитися від цукру та включила в великій кількості в свій раціон корицю.

Просто фантастична приправа!

Вона широко використовується серед діабетиків в якості засобу боротьби проти тяги до солодкого. І це дійсно працює!

Я люблю додавати корицю в багато страв, включаючи смузі, омлет, вівсянку, дієтичне печиво, гарячий какао, чай, каву і навіть запечену рибу!

Обов’язково спробуйте цю прекрасну спецію!

Вона насправді усуває всяке бажання з’їсти щось солодке і робить корисні продукти ще смачніше.

5. Білок

Я не є прихильницею дієт, що передбачають споживання надзвичайно великої кількісті білка.

Однак коли я включила в свій раціон високоякісний протеїн (а не напхані хімікатами і добавками сироватки), то звернула увагу, що у мене зовсім пропала тяга до цукру.

Білок забезпечує почуття ситості і стимулює вироблення серотоніну.

Подібно допамину, цей нейромедіатор також дарує спокій і розслабленість, не викликаючи при цьому звикання.

Обов’язково включіть в свій раціон дику рибу, грецький йогурт, органічні яйця, вегетаріанський протеїн, кокосову борошно, а також насіння конопель і чіа.

6. Грецький йогурт

Сьогодні грецький йогурт користується великою популярністю, проте багато людей купують бренди, у яких присутні штучні добавки і величезна кількість підсолоджувачів.

За темою:  Тренування м'язів кора в домашніх умовах: вправи

В одній крихітній 150-грамовій баночці може стриматися 20 грамів цього «білого отрути»! Тобто більше, ніж у шоколадному батончику!

У звичайному грецькому йогурті всього 6 грамів натурального цукру, хоча за великим рахунком і того менше, оскільки в процесі його сквашування пробіотики як би «поглинають» цукру.

Крім того, він багатий білком, кальцієм, вітамінами групи В і магнієм і надає на організм заспокійливий ефект, разом з тим знімаючи тягу до солодкого.

У грецькому йогурті досить вуглеводів, щоб забезпечити відчуття ситості, і в той же час багато поживних речовин, які знижують рівень цукру в крові.

7. Клітковина

Будь-які натуральні джерела клітковини здатні побороти тягу до цукру всього за кілька хвилин.

Перебуваючи в організмі, харчові волокна збільшуються в розмірах, тому деякі продукти можуть призводити до утворення здуття живота і внутрішнього дискомфорту.

Щоб уникнути таких неприємних наслідків, не споживайте хрестоцвіті овочі, такі як брокколі, цвітна і брюссельська капуста (якщо вони, звичайно, не проварені належним чином).

Хорошим джерелом нерозчинної клітковини послужать салат-латук, морква, селера, кокосова борошно, лушпиння насіння подорожника і лляне насіння, а розчинної – насіння чіа, гарбуз, солодкий картопля і буряк.

Всі ці продукти уповільнюють травлення, сприяють ситості і виводять цукор через шлунково-кишковий тракт.

Якщо ви коли-небудь пробували відмовитися від цукру і зазнали невдачі, то, можливо, тепер зрозуміли, чому це було настільки важким завданням.