11 найгірших інгредієнтів сироваткового протеїну

При виборі протеїну ні в якому разі не варто керуватися лише красивими зображеннями на його упаковці. Втім, не непотрібно діяти таким же чином і при покупці будь-якого іншого обробленого продукту!

Замість цього ви повинні провести щодо сироватки маленьке «розслідування», прочитавши список компонентів, що входять в її склад, що займе не більше хвилини.

11 найгірших інгредієнтів сироваткового протеїну » журнал здоров'я iHealth

Однак і це ще не все!

Як правило, більшість протеїнів містить всього 3 інгредієнта (включаючи саму сироватку). Саме такі бренди я і рекомендую вибирати!

Отже, як же переконатися, що ви купуєте виключно чистий і здоровий продукт?

Читайте мою сьогоднішню статтю, в якій я розповім про найгірших компонентах сироваткових протеїнів!

Серед них ви знайдете широко розрекламовані, однак це нічого не значить!

Тримайтеся від них подалі, тому що вони здатні завдати шкоди вашому організму.

1. Ізолят соєвого білка

Я б назвала ізолят соєвого білка найгіршим інгредієнтом протеїну.

Він являє собою дешевий джерело трансгенної сої, який дуже добре підходить для виготовлення недорогих брендів, що аж ніяк не означає їх корисність.

Ця речовина не тільки володіє високою кислотністю, але і може стати причиною алергії, головного болю, запалення, подагри, біль у шлунку та поганого травлення через зниження функції щитовидної залози.

За будь-яку ціну уникайте ізоляту соєвого білка! Уважно читайте етикетку і переконайтеся, що його немає серед компонентів продукту.

2. Цукор

Мене завжди дивує присутність цукру в продуктах, які рекламуються, як здорові.

Я просто цього не розумію!

Цукор ховається в них під багатьма назвами, це може бути: згущений тростинний сироп, декстроза, фруктоза (концентрований фруктовий цукор), високофруктозний кукурудзяний сироп, суха речовина кукурудзяного сиропу, сироп тапіока, сироп коричневого рису, патока, кленовий сироп, мед, сахароза, глюкоза, тростинний сироп, а також тростинний, коричневий, пальмовий або кокосовий цукор.

За темою:  Смачна дієта для схуднення, ефективні меню, відгуки

В організмі всі ці речовини поводяться так само, як і звичайний цукор, навіть в тому разі якщо мають низький глікемічний індекс.

Щоб залишатися здоровими, нам не потрібні подібні речовини, особливо у складі концентрованого продукту, яким є сироватковий протеїн.

Повірте, існує безліч інших нешкідливих підсолоджувачів.

11 найгірших інгредієнтів сироваткового протеїну » журнал здоров'я iHealth 1

3. Гідрогенізовані компоненти

Якщо ви бачите в складі продукту гідрогенізовані інгредієнти, то поставте його назад на полицю.

Вам навіть може зустрітися так званий «гідрогенізований сироватковий протеїн».

Це означає, що в процесі виробництва він нагрівається до високих температур і денатурируется, в результаті чого утворюються транс-жири, які потрапляють в наш з вами організм.

4. Соєва олія

Ще однією формою трансгенної сої є соєва олія.

Компанії-виробники в основному використовують малі порції даного речовини в якості емульгатора, який згущує протеїновий коктейль. Проте це абсолютно даремний і непотрібний нам інгредієнт.

Існує безліч інших емульгуючих агентів, здатних замінити дешеве, кислотне і оброблене під високими температурами соєва олія.

11 найгірших інгредієнтів сироваткового протеїну » журнал здоров'я iHealth 2

5. Глютен (клейковина)

Зараз глютен не вказується в списку компонентів, однак нижче на етикетці повинно бути пояснення, що стосується алергетиків, яке попередить вас про те, чи містить продукт якісь алергени, в тому числі клейковину, чи ні.

Завжди вибирайте ті бренди, на яких стоїть напис «gluten free». Це означає, що в складі продукту відсутній глютен.

6. Соєвий білок

Соєвий білок дуже часто присутній у багатьох видах сироваткового протеїну, включаючи вегетаріанські.

Уникайте подібних брендів.

Навіть якщо виробники не використовують трансгенну сою (ГМО), соя високої міри очищення в такій концентрованій формі може завдати шкоди щитовидній залозі.

11 найгірших інгредієнтів сироваткового протеїну » журнал здоров'я iHealth 3

7. Сухе незбиране молоко

Сухе незбиране молоко зустрічається у багатьох казеїнових протеїнах, які споживаються бодібілдерами для швидкого набору маси.

За темою:  Які продукти краще всього підвищують гемоглобін у крові

Я раджу уникати подібних продуктів, якщо ви не хочете швидко додати у вазі.

А ось ізолят сироваткового протеїну або вегетаріанський органічний протеїн допоможуть вам схуднути. Саме їх я завжди рекомендую купувати.

8. Протеїн з непророщених рисових зерен

Рисовий протеїн дуже популярний серед вегетаріанців, і якщо ви вирішили зупинитися саме на ньому, то вибирайте той, який виготовлений з пророщених рисових зерен.

Це гарантує, що ви будете споживати найбільш живильну частину білка.

Крім того, у момент проростання в рисових зернах знижується вміст вуглеводів (а значить, знижується і глікемічний індекс), а також поліпшується їх біодоступність для організму.

11 найгірших інгредієнтів сироваткового протеїну » журнал здоров'я iHealth 4

9. Мальтодекстрин

Цей інгредієнт є найменш шкідливим з тих, що я перерахувала.

Мальтодекстрин – отримується з кукурудзи рафінована речовина (ймовірно з ГМО-джерел), яке використовується в якості підсолоджувача.

Незважаючи на низький вміст цукру, він підсилює тягу до солодкого.

Також було доведено, що мальтодекстрин збільшує глікемічний індекс продукту.

Він присутній в багатьох продуктах, від деяких брендів стевії до сироваткових протеїнів.

Уважно читайте етикетки і намагайтеся уникати цієї речовини.

10. Штучні підсолоджувачі

Сукралоза, аспартам та інші штучні підсолоджувачі вбивають корисні бактерії в кишечнику і взагалі надають руйнівний вплив на організм.

Напевно, вам би цього не хотілося, правда?

Вибирайте тільки ті продукти, які послащені стевією.

Дивно, але деякі з найбільш розрекламованих і дорогих сироваткових протеїнів містять дешеві і шкідливі для здоров’я штучні підсолоджувачі.

Знову-таки, звертайте увагу на список компонентів і цурайтесь подібних брендів!

11 найгірших інгредієнтів сироваткового протеїну » журнал здоров'я iHealth 5

11. Занадто багато камеді (гуммі)

Ще одна річ, якої я намагаюся уникати при купівлі – занадто велика кількість камеді.

Вона зустрічається у формі ксантанової камеді, інуліну і гуарової камеді.

За темою:  Самі низькокалорійні солодощі до чаю в домашніх умовах

Якщо в списку інгредієнтів камедь зустрічається один або два рази, то це не так погано, але якщо частіше, то виберіть щось інше.

Хоча вона, як правило, проводиться з здорових джерел, але використовується в якості своєрідного наповнювача продуктів, щоб зробити їх гущі.

Я віддаю перевагу витрачати гроші не на порожні інгредієнти, а на високоякісний білок, тому уникаю брендів, напханих камеддю під зав’язку.