100 грам цукру це скільки столових ложок і склянок

Відміряємо 100 грам цукру столовими ложками і склянками

Приготування кулінарних шедеврів часто вимагає точного дозування інгредієнтів. Цукор є невід’ємною і основною частиною багатьох десертів, кремів, тортів, сиропів та інших смаколиків. Адже саме від дотримання рецептури залежить успіх страви.

Яким чином відміряють необхідну кількість речовини? Самий зручний і точний спосіб вимірювання з допомогою ваг. Єдине, що потрібно врахувати – вага тари, і дивитися на показники поділок або просто на дисплей. Ще одним звичним способом є використання мірної ємності. Слід враховувати, що розмітка повинна бути спеціальна, а не сипких або для води (відомо, що її вага важче).

Що ж робити, якщо під рукою немає ваг чи мірної склянки? Як відміряти, наприклад, 100 г? Для цього потрібно скористатися альтернативними методами, знадобляться інші ємності і прилади. Це можуть бути стакани, ложки, чашки або тарілки.

Як відміряти цукор з допомогою ложки?


Ложки – найдоступніший столовий прилад. Вони є у кожної господині і на будь-якій кухні, тому цей метод виміру використовується найчастіше. Але навіть серед столових ложок є відмінності. В залежності від того, для чого призначений прилад (суп, бульйон або соус), відрізняється діаметр і глибина. Щоб відміряти точну кількість, слід уважно вивчити зовнішній вигляд столового приладу.

  • Звичайна ложка для супу, діаметром 19– 21 см, вміщує 25 г цукру, значить для 100 необхідно 4 штуки.
  • Діаметр ложки для соусу дорівнює 18-19 см, в ній міститься 23-24 р, тобто потрібно 4,2.
  • Розміри бульонной ложки менше, вона має 16-17 см, цукрового піску поміститься 20 р. Щоб відміряти 100 г приладом для бульйону потрібно 5 ложок.
  • Десертна ложка має об’єм 10 см, в яких вміщується 14 г цукру.
  • Чайна ложка, діаметром 5 см містить 7 г цукрового піску.
За темою:  Модельна дієта для схуднення, ефективні меню, відгуки
Вага(грам) Вид ложки і кількість (з невеликою гіркою)
Їдальня(20-25г) Десертна(14 м) Чайна(7 г)
100 4-5 7 14
150 6-7,5 10 21,5
200 8-10 14 28,5
300 12-15 21 42

Важливо! Гірка в столовій ложці дає різницю 5 г, у десертній – 4 м, а в чайній – 3 р.

Як відміряти цукор з допомогою склянки?

Вимірювання цукрового піску склянками зручніше проводити, якщо потрібно велика кількість солодкого продукту. Бо як насипати 50 або 100 чайних ложок, наприклад, займає багато часу і вимагає великого терпіння.

Проводити вимірювання можна гранованими або звичайними тонкостінними склянками.

Читайте також: Як я схудла на 19 кг. за півтора місяця

Традиційним і класичним склянкою вважається гранований. Він міцний з гранованою поверхнею. Повний об’єм ємності з обідком до верху складає 250 мл, які вміщують 200 г речовини. А без обідка містить 200 мл рідини, вага цукрового піску, наповненого до країв, становить 160 р.

Рада! Для точності вимірювання кількості в граненном склянці, слід спочатку набрати повну тару, можна з гіркою. А потім змахнути ножем, як би зрізати, верхівку. Таким чином, вийде рівно 200 г в склянці з обідком.

Тонкостінні склянки мають об’єм 250 мл, а якщо наповнити його цукром, то вага складе 200 р.

Як відміряти 100 грам цукру з допомогою склянки?

Для того, щоб отримати 100 г, слід набрати рівну половину до позначки гранчастого стакана. У ємності без облямівки повинно бути трохи більше половини. Тонкостінний стакан також повинен бути наповнений на половину.

Скільки грам цукру 100 мл?

Іноді існує необхідність додавати інгредієнти в мілілітрах. Отже, ємність 100 мл містить 80 г цукрового піску. Відміряти допоможе стопка або пів склянки на 200 мл.

За темою:  Вуглеводна дієта для схуднення, ефективні меню, відгуки

Як відміряти 100 грам цукру без ваг?

Визначити кількість речовини без ваг можна за допомогою практично будь-якого посуду, що знайдеться під рукою.

Для вимірювання підійде банку, об’ємом пів літра і літр, так як великими розмірами (2 л або 3 л) відміряти буде складно і незручно.

Читайте також: Як я збільшила груди на 2 розміри за 1 тиждень

На кожній кухні знайдуться чашки, різного об’єму і розміру, вони відмінно підійдуть для цієї мети. Головне знати обсяг обраної мірної чашки.

Відміряємо 100 г цукру.

Тара Кількість
Чайна ложка 14
Десертна ложка 7
Їдальня звичайна ложка 4
Їдальня для соусу 4,2
Їдальня для бульйону 5
Банки 0,5 л 1/4
Банку 1 л 1/8
Чашка 100 мл 1+1/4
Чашка 250 мл 1/2
Чашка 350 мл 1/3
Чашка 400 мл Трохи більше 1/3

Аналогічно можна відміряти речовина в тарілках, знаючи їх параметри.

Вашій увазі — наочне відео, як відміряти необхідну кількість цукру:

Незвичайні способи

  • Пробка від великої стандартної пляшки вміщує 8 г речовини, а для 100 м потрібно 12,5 пробок.
  • Сірниковий коробок має об’єм 20 см3, який прирівнюється до 20 мл. Значить потрібно 5 сірникових коробок для 100 г цукрового піску.
  • Ополоники і ополоники теж можуть послужити мірним посудом, але для цього треба знати їх точний обсяг. Маленький ополоник (250 мл) слід наповнити на половину, а у великому (370 мл) цукор повинен займати третину.


Читаємо про калорійність цукру в цій статті

Любите чай з цукром і лимоном? Дізнайтеся про його калорійності в цій статті http://hudelkin.ru/produkty/chaj-s-saxarom-1-2-lozhkami.html

Які продукти не можна їсти при цукровому диабите? http://hudelkin.ru/instrukcii/saxarnyj-diabet-simptomy-pitanie.html

Цукор в меді

Мед – безперечно дуже солодкий і корисний продукт, тому зовсім не дивно, що його часто використовують для приготування страв, замінюючи цукор. Іноді через непереносимості, як здорового харчування або відсутність такого. А ось скільки потрібно взяти меду для отримання еквівалента 100 грам цукрового піску залежить від складу меду, але існують середні показники.

За темою:  Правильне харчування до і після силового тренування для росту м'язів

Мед складається з води, вітамінів і вуглеводів (сахарози, глюкози, фруктози). Останні прийнято називати цукром натурального походження.

Середній вміст вуглеводів в 100 грамах меду:

  1. Сахароза – до 5%
  2. Фруктоза – близько 50%
  3. Глюкоза – до 45%

Кількість цукру в 100 грамах меду варіює від 75 до 82, в середньому – 78 грам. В столовій ложці меду (30 грам) міститься 23 г цукрового піску. Для 100 г знадобитися 4 столових ложки.

Відміряти цукор можна різними способами: від класичних ваг і мірних стаканчиків до чайних ложок і кавових чашок. Тому дотримати точність рецепту, щоб гарантувати незрівнянний результат страви. Досить знайти будь-яку ємність і відміряти потрібну кількість цукру.