Застосування бесслизистой цілющою системи дієти за вченням Арнольда Ерета для збільшення життєвого потенціалу

Деякі вчені поширюють філософію про цілющу способі виправлення захворювань, що передбачають харчування «живими» продуктами, свіжими овочами, фруктами, насінням і горіхами. На думку професорів, що дотримуються цієї концепції, в організмі людини накопичуються відходи неприродною слизової їжі, мінеральних складових, штучних вітамінів, приправ. Цілюща ж дієта розчиняє накопичені шлаки, прибирає їх з тіла, і відбувається природне очищення організму.

У число таких прихильників цілющою бесслизистой дієти входить відомий вчений, професор Арнольд Ерет. Він написав і опублікував книгу «Система бесслизистой дієти», яку необхідно читати для розкриття зв’язку між відомими життєвими феноменами, дає конкретні рекомендації, доступні для розуміння широкого кола читачів, наводить приклади цілющих рецептів та пояснює помилки медичної практики. Цілюща дієта Ерета допомагає стати здоровим на будь-якому життєвому етапі і вилікувати, здавалося б, самі невиліковні хвороби, на думку сучасної медицини.

Для багатьох незрозуміло, навіщо очищати своє тіло. І прислів’я «У здоровому тілі здоровий дух» здається тривіальним. Але людина не може правильно вчинити або розумно висловитися, якщо його тіло нагадує незбалансовану систему видалення сміття. Організм з дисбалансом, викликаних неправильним харчуванням і шкідливими звичками, не може бути посудиною для чистої душі і могутнього розуму.

Біографія професора

Арнольд Ерет, вважається істинним прабатьком натурального способу життя, є головним дослідником і представником цілющою системи про збереження здоров’я в людському тілі. Послідовники його філософії, які називають себе «еретистами», вважають, що ні один з учених, що займалися дослідженнями в області здорового натурального бесслизистого харчування, не перевершив досягнення Ерета в питанні причин виникнення всіляких хвороб і лікування хронічних захворювань натуральними методами.

Майбутній німецький професор Арнольд Ерет народився в 1866 році. В дитинстві, юності і в шкільні роки він жваво вбирав пізнання, пов’язані з фізичними законами, хімією, володів даром в живопису та малювання. Приголомшлива схильність до вивчення розмовної язика дозволила молодому людині вільно висловлюватися німецькою, англійською, італійською та французькою язикми.

Після закінчення університету у віці 21 року спеціаліст отримує професію вчителя малювання і незабаром вирушає на військову службу. Але хворе серце не дозволило закінчити строк в армії, і він був відрахований з лав військових. Приводом до вивчення природних методів лікування стала постановка в 31 рік у нього діагнозу хронічного захворювання нирок, причому жоден з тодішніх лікарів не давав позитивного прогнозу.

Подальше його життя пов’язане з переїздом до Німеччини, потім до Алжиру, де молодий вчений вивчає вегетаріанство і практикує пісне цілюще харчування і фруктові рецепти дієт. Незважаючи на невтішні прогнози лікарів, Ерет вилікував свій хронічне ниркове захворювання. Ця подія послужила приводом до основи публічного санаторію у Аскона, мальовничій швейцарської місцевості, де він практикував, і багато пацієнтів висловлювали йому свою подяку за вилікувані захворювання натуральної дієтою.

Пізніше санаторій переїхав до Каліфорнії. Ерету належить відкриття, що організм людини являє собою двигун з газовоздушним харчуванням, який працює тільки на кисні. Він підніс світовій спільноті думка, що бесслизистая і бескрахмальная дієта з овочів зеленого кольору і фруктів єдино підходить для людського харчування, згодом він видає на цю тему відомий трактат, який сьогодні воліють читати мільйони вдячних пацієнтів. Смерть наздогнала вченого у віці 56 років при невідомих обставинах.

Теорія життєвої сили

Що ж таке життєва сила в теорії, як вона може зростати і яке неосяжне, невідоме досі здоров’я може мати людина? Ерет викладає абсолютно нову фізіологію людського тіла, принципово незвідану в сучасній медицині систему кровообігу, метаболізму. Для цього спочатку він подає до розгляду тіло людей, як організм тварин.

На сьогоднішній день загальновідомим фактом є невідомість існуючої науці таємниці життя. Тому нехитре виклад у світлі природного пояснення відчувається відразу, через прості принципи і доступні догми стане зрозумілим, що все це правда. Людський організм розглядається, як двигун згоряння, корпус якого виконаний з пружною плоті.

Вчений Ерет порівнює функціонування його з насосною системою, у якій є повітряний тиск і циркуляція рідини всередині агрегату, такий як кров, лімфа та інші поживні речовини. Він перевертає поняття медичних теорій останніх років про те, що серце є насосом, а легкі клапаном, його теорія розглядає ці пізнання в протилежному ракурсі.

Енергія повітря

У відповідності з оригінальним вченням є незаперечним факт існування енергії повітря, що підтримує в людському тілі живучість. Повітряна еманація існує завдяки зовнішнім атмосферного протидії і внутрішнього тиску повітря в легенях. Людина вдихає атмосферу під тиском, а видихає змінений повітря з точки зору хімічного складу.

Тіло людини функціонує автоматично за допомогою атмосферного протидії, це стає можливим, завдяки тому, що корпус двигуна (організму) складається з пружного матеріалу з великою здатністю витримувати високі напруги зі здатністю до розширення і стиснення.

За темою:  Ель карнітин для схуднення: як приймати жіросжігателя, ціна Л карнітину і відгуки лікарів

Трактування лікування хвороб

Сучасна медицина полегшує перебіг хвороби, але одночасно знижує концентрацію життєвої сили, а саме пружних внутрішніх органів – печінки, нирок, селезінки та інших важливих частин. Живучість людського організму буде знижуватися до тих пір, поки застої в тілі будуть видалятися чисто фізичними методами, а постачання життєвого простору в двигуні буде відбуватися за допомогою слизової неприродної їжі.

Хіба можна змусити працювати барахлящий двигун, якщо дати йому подвійне навантаження? Спочатку досвідчений механік зіллє енергетичне паливо, потім промиє нутрощі агрегату, тільки потім пристрій забезпечить нової енергетичної складової. Двигун засмічується тими відходами, які не можуть повністю згоріти і відкладаються на стінках відсіків.

Такий же принцип проявляє свою дію і в дієтології, яка постійно задається питанням про кращих і необхідних продуктах для життя людини і вироблення життєвої енергії. Філософія професора Ерета дає повну відповідь для вирішення проблеми повністю. Він пропонує зменшити кількість непридатної слизової їжі або навіть в деяких випадках перейти на повне голодування, якщо такі дії диктуються визначеними умовами.

Ерет підкреслює, що підвищення життєвих сил людини не залежить від правильної дієти. Для відновлення всього тіла і вилікування захворювань слід харчуватися натуральними бесслизистими продуктами, що дасть можливість дихати вільно і збільшувати видобуток енергії з навколишнього простору і зробити тканини тіла ще більш еластичними. Але для дії викладеної системи слід очистити організм від шкідливих відкладень, інакше навіть такі дорогоцінні бесслизистие продукти не зможуть працювати в засоренном шлаками тілі.

Арнольд Ерест прямо вказує на систему тимчасових короткострокових голодувань, чергуються з періодами використання чистячих бесслизистих і просто збіднених слизом продуктів. Якщо зменшити постачання в організм шкідливої їжі і видалити всі відкладення, то енергія життя збільшиться автоматично під час бесслизистой дієти.

Які джерела слизу існують?

Дослідження Арнольда Ерета, підтверджені багаторічними дослідженнями в цій галузі базуються на дослідах і підтверджують теорію, що слиз в тілі з’являється після надходження всередину термічно обробленої їжі, крохмалю і білка тваринного походження. Всі продукти, що містять вуглеводи, наприклад: макарони, каші, картоплю, рис, тісто, є крахмалистими продуктами. Системи тіла засмічуються при їх вживанні.

Навіть якщо є картопля в сирому вигляді, то все одно організм засмічується слизом за рахунок проникнення в нього крохмалю. А якщо говорити про вареному крохмалі, то шкоди для організму підвищується в кілька разів, цей потужний токсин засмічує всі системи людського тіла. До складу бесслизистой дієти не входять молочні продукти, оскільки вони виходять від тварин і містять у собі лактозу, абсолютно не усваивающуюся організмом людини і залишається на стінках кишечника у вигляді баласту.

Казеїн, що становить значну частину молока, перетворюється в нерозчинний клейстер, згубно впливає на еластичність судин і склеює великі капіляри, скорочуючи в них прохідні шляху. Молочне харчування стійко забезпечує розвиток атеросклерозу і виявляє його наслідки. Хвороба Альцгеймера має схожу природу у відповідності з філософією Альберта Ерета.

Для любителів поїсти тваринних білків, а саме м’ясних продуктів, у Ерета існує теорія, що для організму не так важливі самі білки, як незамінні амінокислоти, які в тілі синтезуються після розпаду цих вживаються в їжу білків. Ідеологи сирого харчування вказують на затрачивающееся величезна кількість енергії для переробки білка, створення з нього потрібних амінокислот, потім складання з них потрібних для організму білків.

Для того щоб уникнути непотрібних витрат енергії на розщеплення білків та утилізацію крохмалю, слід дотримуватися в харчуванні системи вживання бесслизистих продуктів. У ній містяться необхідні амінокислоти, які в метаболічному процесі створять необхідну для людини білкову структуру та забезпечать роботу всіх потрібних систем.

Кілька основоположних висновків Арнольда Ерета

Важливі думки з наукового трактату:

  • прояви життєвої сили не залежать від їжі, а скоріше їх гальмування настає від засмічення організму слизовими застою і токсичними не перевареними відходами;
  • видалення відходів та засмічень відбувається за рахунок насичення тіла атмосферними силами, які надходять з енергією повітря;
  • якщо енергія повітря в співвідношенні з водою працює в ґрунтовно почищенном організмі від всякого роду відкладень і шлаків, то людина набуває нескінченну життєву еманацію, розумову ефективність, відмінне здоров’я і чудову витривалість;
  • межа існування людини без харчування твердою їжею досі не встановлено;
  • енергія повітря, що циркулює в очищеному від токсинів тілі, значно збільшує прояв таких субстанцій до нескінченних величин – озон, сонячне світло, електрика, аромат.

Закономірні особливості функціонування Ерету

Знаючи про правила розподілу енергії в чистому тілі, вчений зміг виділити ті принципи, за якими слід жити сучасній людині:

  • тільки свіжі овочі, ягоди, горіхи і насіння, що не пройшли термічну обробку, здатні стати основними в складі бесслизистой системи живлення, формує і поставляє необхідні поживні речовини та мікроелементи, розвиваючі здоровий метаболізм для тривалої продуктивного життя;
  • здоров’я індивідуума не поєднується з вживанням в харчування крохмалистої або цукристої їжі, жирів і білків натурального тваринного отримання, термічно обробленої і отриманої, таким чином, мертвою, непотрібною для людини їжі;
  • після їжі слід деякий час утриматися від пиття рідини, так як вона розчиняє активні ферменти і шлунковий сік. Після цього продукти не повністю засвоюються і не перетравлюються. Одночасне вживання продуктів і пиття води або інших напоїв згодом веде до проблем з роботою шлунково-кишкового тракту.
  • в системі живлення бесслизистими продуктами не рекомендується вранці приймати їжу, так як в цей час організм активно утилізує продукти розпаду і шлаки;
  • Арнольд Ерет з’ясував, що на переробку їжі людина витрачає більше половини енергетичних сил, тому за його рекомендаціями слід збільшити проміжки між їжею і значно зменшити порції.
За темою:  Харчування при жовчнокам'яної хвороби: правила, які продукти можна їсти під час дієти

Яка природа вірусних захворювань з теорії Ерета

Учений з’ясував, що більшість простудних і вірусних інфекцій пояснюється очисної роботою людського тіла. Наприклад, набряк слизової і поява виділень з носа та харкотиння при кашлі відноситься до позбавлення дихальної системи від токсинів. Тому лікування такого стану прийняттям різних крапель і аерозолів вважається помилковим. Замість того, щоб надати органу самостійно боротися з хворобою таке стандартне лікування заганяє слиз назад в тканини.

Арнольд Ерет вважав, що хвороба для зашлакованому організму є справжнім благом, так як допомагає йому позбутися від зайвих відходів. Він навіть висловив теорію, що іноді невелика застуда може виконати корисну роботу. З іншого боку, він вважав, що для послідовників бесслизистой дієти наступ вірусного захворювання або елементарної застуди неможливо.

Глибоко вивчаючи праці Ерета, розумієш, що, незважаючи на деякі спірні догми, вчений є проповідником нового, раніше не вивченого способу пізнавати речову природу. Теорія вживання в їжу рослинних, термічно необроблених продуктів лягла в основу розповсюдженого на сьогоднішній день харчування сирими продуктами.

Основи переходу на бесслизистое харчування

Для кожної людини, що прагне до правильного насичення потреб організму по системі бесслизистого харчування, важливим є етап перебудови. Це актуально для того, у кого в меню основну масу становлять непридатні для харчування продукти. Ті, хто вживає тільки частина слизових продуктів, користуються малослизистой дієтою. Перехід означає поступове заміщення рецидивних продуктів на цілющі аналоги.

Погана звичка снідати

Вранці, як наказує світогляд Ерета, ні в якому разі не можна вживати тверду їжу. В ідеалі сніданок слід відмінити зовсім, дозволяється тільки випити той напій, який став звичним вранці. Для початку перехідного періоду дозволяється пити такий напій кілька разів, але основним положенням повинно стати те, що в обідній час їжа повинна попадати в порожній шлунок.

  • Для зимового часу характерно бажання вранці отримати більш ситний напій, тому рекомендується приготувати на сніданок овочевий відвар. Рецепт такого напою полягає в тому, що кольорова капуста, морква, буряк, шпинат відварюється тривалий час, але в їжу вживається тільки відвар.
  • Після періоду відмови від ранкового прийому їжі організм очиститься від шлаків і можна з’їдати на сніданок маленьку тарілку фруктів або овочів по сезону, термічно необроблених. Практика показує, що, позбувшись від звички з’їдати сніданок можна подолати багато хворобу і вилікувати їх на будь-який, навіть запущеній стадії.
  • У добу не рекомендується харчуватися більше двох разів, насичуватися слід до появи ситості. Перший прийом (обід) має бути близько 11-12 годин дня, а вечеряти потрібно не пізніше 18.
  • Приготування страв має бути простим – не можна вживати багато різновидів продуктів на обід або вечерю. Прийняту їжу не запивають протягом півгодини після їжі й безпосередньо перед нею. Супи і тверду їжу вживають окремо, так як рідина сприяє зменшенню концентрації шлункового соку і уповільнення процесу перетравлення.
  • Ерет не рекомендує використовувати будь-які жири для приготування, це стосується тваринних жирів і вершкового масла. Деякі люди не можуть обходитися без застосування жирів, для них окремо рекомендується застосовувати рослинна горіхове або арахісове масло.
  • Взимку, при відсутності свіжих овочів та фруктів використовують консервовані. Поступово людина помічає, що насичення відбувається тим швидше, чим менше кількість компонентів в один прийом їжі. Але це стане помітним лише у разі майже повного очищення організму від продуктів розпаду і шлаків.

Очищення кишечника «мітлою по Ерету»

Причиною зневіри багатьох сіли на бесслизистую систему живлення стає те, що після деякого часу дотримання такої дієти в організмі починається криза і людина втрачає віру у такий раціон. Пацієнт вважає, що у зв’язку з дієтою у нього з’являються серйозні захворювання в організмі.

Такий стан викликано величезним кількістю продуктів розпаду, які надходять в кров для подальшої утилізації і стан хворого тільки погіршується. З’являється потяг до нездорової, але такої звичної їжі. Тому важливим є швидкість очищення тіла. Для цього застосовують різні проносні продукти, допустимі бесслизистой дієтою Арнольда Ерета. Ефективним засобом для спорожнення кишечника є сушіння злив, які їдять перед прийомом їжі.

За темою:  Напій Турбослім Дренаж: основні компоненти та відгуки худнуть жінок

Відмінно підходить для цієї мети трав’яний збір, який розробив учений для якнайшвидшого виведення шлаків і продуктів розпаду з кишечника. Це, так звана, «кишкова мітла Ерета». Щоб було зручно читати, кількість зазначено в частках:

  • подрібнені сухе листя сени – 6 часток;
  • кора дерева крушини – 3 частки;
  • подрібнена лушпиння плодів псилия – 1 частка;
  • сухі подрібнені насіння псилия – ½ частки;
  • кора з кореня сасофраса, мелена в порошок – 1/10 частки;
  • насіння анісу, потовчені -1/2 частки.

Що ще можна додати?

  • подрібнене листя буча – 1/10 частки;
  • порізаний ірландський мох – 1/8 частки;
  • трава агар-агару – 1/8 частки;
  • подрібнені укропние насіння – ½ частки.

Спочатку змішують три перших найменування, потім окремо залишилися інгредієнти, далі два складу з’єднують. Подрібнені рослини повинні бути по крупності чайної заварки, а меление представлені у вигляді пудри. Зазвичай пів чайної ложки запивають склянкою води для початку очищаючого дії препарату. Сумішшю приправляють салати або заварюють як звичайний чай, завдяки чудовому аромату, збір вживається з задоволенням.

Деякі особливості перехідного періоду

Рекомендації вченої полягають у тому, що для одного прийому їжі не можна застосовувати суміш з більш, чим трьох овочів і фруктів. Наприклад, цілющим вважається об’єднання для обіду або вечері салату, моркви і буряків. Один вид повинен превалювати, інші два його доповнювати. Якщо кислотність шлунка підвищена, то складають набір з основної кількості овочів в сукупності з невеликим числом фруктової добавки.

Якщо шлунок більш міцний, то в харчуванні рекомендується застосовувати цілющий склад з основної частини фруктів та невеликої маси овочів. Беруть більше половини порції потертої моркви або буряка, додати 1/3 частина стиглих дрібно нарізаних бананів. Завершить приготування порції невелика жменя сушеного інжиру або родзинок. Не рекомендується змішувати в цьому блюді крупи або горіхи, вони несумісні з соковитими овочами та фруктами.

Рецепт для шлунка з пониженою кислотністю складається з основної (більше половини) маси подрібнених яблук, добавка полягає в потертої моркви, буряка, або селері з включенням невеликої порції меду, інжиру, родзинок. Для прискорення спорожнення кишечника краще працюють овочі, кислота фруктів сприяє утворенню зайвих газів. Яблука бажано вживати на початку трапези, так як вони швидко розпадаються і швидко переробляються, якщо їх їсти після овочів, то вийде підвищене газоутворення, поки засвояться овочі.

Щоб у шлунку і кишечнику після вживання змішаної їжі зменшити утворення слизу використовують у харчуванні тертий хрін разом з медом у складі 1:1. Аналогічно хріну діє такий салат з чорною редькою.

Харчування великим числом продуктів за один прийом

Всі рецепти і меню, рекомендовані для бесслизистой системи, що містять два — три найменування продуктів, так як більша кількість різновидів призводить до дисбалансу і ненажерливості. Ідеальним є моно — меню, що складається з одного виду овочів по сезону.

Для перехідного періоду характерне вживання овочів на початку трапези, так як агресивність фруктів щодо кишечника не завжди підходить для деяких людей. У перехідний час навіть допускаються печені фрукти і овочі, щоб зробити перехід більш лояльним.

Якщо самопочуття переходить на бесслизистую дієту погіршується, це означає, що період виведення шлаків з організму слід трохи скоротити. Для цього скасовують фрукти в меню і застосовують більше овочів. Зцілення за допомогою бесслизевой дієти не є фантастичною вигадкою.

Багато людей, які успішно подолали перехід і стали харчуватися повноцінної здоровою їжею, вилікувалися від хронічних хвороб без небезпеки виникнення рецидиву. Клінічна терапія з допомогою бесслизевих продуктів дає результат, якщо її принципи досконально вивчені і застосовуються з урахуванням особливості кожного індивідуального організму.

Перехід на нову систему харчування означає нову віху в житті кожної людини, зростання, в результаті, життєвого потенціалу, омолодження організму та збільшення енергії.