Відгуки про пшеничних висівках, користь і шкоду продукту, як приймати

Напевно, багато хто чули про унікальні властивості пшеничних висівок. У них міститься багато корисних речовин: вітаміни, волокна, мінерали. Висівки – це тверда оболонка від гречки, рису, пшениці та інших благородних культур. У цій статті піде язик про те, що ж таке пшеничні висівки, в чому їх користь, чи приносять вони шкоду, як використовувати цей продукт для схуднення.

Основні складові продукту

За допомогою нерозчинних волокон, які містять пшеничні висівки, розмножуються корисні бактерії. Вони покращують роботу кишечника і не дають розвиватися дисбактеріозу. Його сенс полягає в тому, що цей продукт не засвоюється, але зате чудово виводить токсини з організму, не дозволяючи йому засмічуватися. За рахунок того, що висівки розбухають, то насичення приходить швидше, причому досить невеликої кількості продукту. У такій їжі міститься безліч корисних вітамінів групи В, макро-та мікроелементи, амінокислоти, грубі волокна і клітковину.

Корисні властивості

Коли придумали, що зерно варто очищати від грубої оболонки і є тільки очищений продукт, то на той момент висівки вважалися непотрібним сміттям. Зараз доведено, що у них є особливі якості, які приносять користь людям. Розглянемо їх основні корисні властивості.

  1. Боротьба з гіповітамінозом. При недостатньому насичення організму вітамінами настає стан гіповітаміноз. Цей процес може наступати як з-за неправильного харчування, так і на тлі стресу, вагітності, куріння. Волосся, нігті, шкіра втрачають вигляд, тому що їм не вистачає вітамінів. Таким чином, одна з корисних властивостей цього продукту – це насичення організму мікроелементами, які необхідні для правильного обміну речовин.
  2. Позбавлення від надмірної ваги. За рахунок вмісту клітковини настає швидке насичення і почуття голоду зникає. Це властивість допомагає при надлишковій вазі. Для того щоб схуднути необхідно на ніч замість бутербродів вживати стакан кефіру з висівками. Цей продукт вважається дієтичним і його вживання призводить до зниження надмірної ваги.
  3. Відновлення мікрофлори кишківника. Наступна особливість, яка властива висівки це зміст великої кількості рослинних волокон. Їжа розбухає в кишечнику і створює обсяг, за рахунок чого робота кишечника відбувається активніше і при правильному функціонуванні корисні бактерії заселяються швидше. Зростання бактерією призводить до відновлення мікрофлори і рятує людей від запорів.
  4. Зниження холестерину. У цієї дієтичної продукції містяться корисні речовини, які знижують рівень холестерину, а також сприятливо впливають на роботу серцево-судинної системи. Користь, яку приносять висівки — це боротьба з холестерином.
  5. Допомога при діабеті. Висівки мають грубу структуру, тому вони важко перетравлюються і засвоюються, за рахунок цього простіше контролювати стрибки цукру та інсуліну. При діабеті необхідно щоб в раціон входило більшу кількість грубої їжі, тому слід вживати цей продукт.
  6. Застосування при алергії. Вживання висівок допомагає очистити організм від токсинів, а вони, як ми знаємо, викликають алергію і висипання на шкірі. Якщо в їжу приймати продукт з великим вмістом харчових волокон, то прояв алергічних реакцій набагато зменшиться. При алергії лікарі призначають сорбенти, які виводять не тільки шкідливі речовини з організму, але і корисні. Висівки не мають побічних дій на невеликих строках застосування. Аптечні препарати також можуть викликати запори, а цей продукт є порятунком від проблем в роботі кишечника. Навіть рекомендовано дітям після трьох років додавати в їжу висівки, які приносять користь.
За темою:  Дієта на основі білків: користь, список продуктів, таблиця змісту

Шкода продукту

  1. Виведення корисних речовин. Всі продукти необхідно вживати в певних кількостях і не переїдати, так і висівки ,потрібно є в обмеженій кількості. Велика кількість продукту призводить до швидкого виведення їжі, в такому разі, корисні речовини можуть не встигати засвоюватися. Отже, коліки, здуття і важкість у животі.
  2. Вживання після теплової обробки. Шкода також може принести неправильне приготування. Приймати висівки, які не пройшли теплової переробки в їжу не можна. Тому їх слід купувати тільки в магазині або в аптеці, а на ринку не варто брати.
  3. Дієтичний продукт володіє такими ж очисними властивостями, як активоване вугілля. Тому слід знати, що при прийомі лікарських засобів висівки необхідно виключити з їжі. Якщо застосовувати їх разом з призначеними препаратами, то ліки будуть діяти слабше і не проявити потрібного результату. Таким чином, можливо, завдати шкоди при лікуванні свого здоров’я.
  4. Довгий вживання продукту призводить до порушення травлення. Тому слід приймати його не більше десяти днів. Потім зробити перерву близько тижня і знову розпочати прийом.
  5. Шкода також може бути завдано людям, які хворіють на виразку шлунку, гострою формою гастриту і при загостренні коліту. Але не на гострих стадіях захворювання, їх вживання дуже корисно.

Продукт для схуднення

Перед покупкою висівок в магазині або аптеці зверніть увагу, що написано на упаковці. Існують різновиду продукту:

  • гранульований;
  • піддається більшій відпрацювання (теплообработка);
  • мелений.

Краще вибирати мелені висівки, так як в них не додають сіль, цукор і ароматизатори. Користі від продукту з різними добавками буде менше.

За темою:  Аквааеробіка для схуднення: переваги і особливості аеробіки у воді, фото до і після, відгуки тих, що худнуть

На сніданок слід вживати пшеничні висівки. За рахунок поживності і ситності їх вистачає до обіду. А найголовніше, що вміст калорій у такому сніданку мінімальне. Основна особливість пшеничних висівок в тому, що їх структура більш ніжна щодо інших видів цього продукту. Отрубную дієту слід починати з пшеничних сортів.

Основна властивість висівок при схудненні полягає в тому, що вони забирають вологу і розбухають, створюючи тим самим обсяг в шлунку. Таким чином, ситість приходить швидше, і переїдання йде в бік.

При вживанні такого продукту не потрібно дотримуватися суворої дієти і рахувати калорії. Організм сам починає розуміти, що він наситився, а калорійність вийшла досить невелика. В результаті вживання зайвої їжі не буде переслідувати і постійна думка про голод зникне.

Застосування варто впроваджувати поступово. Спочатку слід почати з однієї чайної ложки перед кожним вживанням їжі, запиваючи не менш чим однією склянкою води. Наступного тижня необхідно вже є дієтичний продукт перед кожним вживанням їжі. До кінця місяця бажано поступово перейти на столову ложку, при цьому потрібно стежити, щоб обсяг висівок був не більше 30 грам в день. Не гранульовані оттруби, слід потримати 25-30 хвилин в окропі перед вживанням, а гранульовані просто залити кефіром або додати в кашу або суп.

Цей продукт виступає як ліки при схудненні, тому приймати його слід курсом, після чого робити перерву. Тривалість прийому пшеничних висівок повинна становити близько 2-х тижнів. Далі, потрібно зробити паузу, але при цьому не переставати вживати клітковину в їжу. Дієтичний продукт слід замінити свіжими овочами.

Корисні поради

  1. При запорах слід, висівки додавати в кожен прийом їжі або приймати по одній столовій ложці перед їжею. Вживаючи їх потрібно пити більше води, чим зазвичай.
  2. Щоб продукт зберігав свої корисні речовини і не пропав, його потрібно зберігати в сухому місці.
  3. При покупці звертайте увагу на герметичну упаковку, набувати висівки на вагу не варто.
  4. Сам по собі, продукт не повинен мати смаку і запаху. Висівки з відчутним ароматом не варто брати.
  5. Продукт слід додавати в їжу, а не є його сухим. Потрапляючи в шлунок із їжею, висівки допомагають правильно засвоюватися всіх вітамінів і мінералів. Не забудьте перед застосуванням замочити висівки, воду злити, а отриману суміш, додати в блюдо.
  6. Лікарі рекомендують застосовувати висівки з кашею вранці. Смачне і корисне блюдо додасть сил на весь день. Ще висівки, можливо додати в випічку, таким чином, отримані виріб буде наповнене користю.
  7. Порівняно з БАДами, які мають невідому природу походження, пшеничні висівки є корисною і легкої добавкою для їжі. Їх слід приймати поступово і починати з однієї чайної ложки.
  8. Не варто повністю замінювати сніданок висівками, адже це може призвести до порушення травлення. Всі продукти потрібно вживати в певній кількості, а якщо переборщити, це може призвести до алергії або порушення обмінного процесу.
  9. Висівки є корисним продуктом. Але їх застосування повинно бути строго по інструкції і не перевищувати 30 грам в день. Тому до всього потрібно ставитися розумно.
За темою:  Скільки калорій в апельсинах при різних способах вживання, калорійність 1 шт

Відгуки споживачів

Не так давно вирішила схуднути. Щоб скинути зайві кілограми, сіла на дієту. Подруга рекомендувала включити в свій раціон висівки з пшениці. У добу з’їдаю не менше 3-х ложок продукту. Він дуже поживний, тому почуття голоду проходить відразу ж після прийому.

Оксана

З-за діабету почала стрімко набирати вагу. Доктор порадив заняття спортом і коригувальну дієту. Після того як почала вживати в їжу висівки, проблеми з набором ваги не відчуваю. Та й самопочуття значно поліпшилося.

Ольга Вікторівна

Вирішила залишити свій відгук, так як спочатку скептично ставилася до цього продукту. Але нещодавно вичитала в інтернеті одну цікаву статтю про користь висівок і вирішила все ж випробувати на собі. Результат відмінний через місяць збалансованого харчування моя вага знизився на 6 кг.

Катерина