Спаржа соєва по-корейськи: калорійність в 100 гр продукту, з чого робиться її користь і шкода

Китайська та корейська кухня стала користуватися великою популярністю в сучасному світі. Спаржа соєва є стравою національної азіатської кухні. Вона встигла полюбитися багатьом шанувальникам цієї кухні. Які властивості цього популярного продукту, його калорійність? Що він приносить організму користь чи шкода?

Спаржа соєва по-корейськи

Цей продукт має кілька назв — фучжу, фупи, доули юка. Спаржа соєва по-корейськи являє собою салат, приготовлений на основі висушеної пінки соєвого молока. До спаржі це не має ніякого відношення. В Китаї і Японії це блюдо стали вживати дуже давно. Перші згадки про нього зафіксовані в XV столітті.

Пінка соєвого молока не відрізняється вишуканим смаком, але жителі азіатських країн змогли поліпшити її смакові якості і зробити з неї пікантне блюдо. В Японії пінку соєвого молока їдять в сирому вигляді, в Китаї її сушать. За допомогою правильно підібраних приправ пінці соєвого молока можна надати чудовий смак. Завдяки цьому вийшло смачне і повноцінне азіатське блюдо.

Соєву спаржу готують з бобів сої. Їх подрібнюють і потім виварюють, в момент варіння піднімається пінка над молоком її збирають і потім підвішують. В такому вигляді вона стає волокнистою, після чого його сушать і вона надходить у продаж.

Продукт містить у своєму складі багато білка, з-за чого її вживають вегетаріанці, а також спортсмени. Рослинний білок у соєвій спаржі повністю засвоюється організмом. Крім білка в ній так само багато й інших корисних речовин:

  • мінералів;
  • вітамінів;
  • нерозчинних волокон.
За темою:  Харчування при операції на кишечнику: що можна їсти після операції при онкології, особливості дієти

З неї навчилися готувати натуральний соєвий соус, молоко і сир для вегетаріанців. У продукті міститься велика кількість:

  • заліза;
  • магнію;
  • кальцію;
  • селена;
  • фітоестрогенів.

Спаржа соєва багата на клітковину, що сприяє усуненню запорів, поліпшує роботу органів травлення. Соєвий білок і нерозчинні рослинні волокна допомагають знизити рівень холестерину в крові. Жирні поліненасичені кислоти служать профілактичним засобом для серцево-судинної системи. Рослинні естрогени допомагають знизити ризик захворювання молочної залози у жінок.

Завдяки вмісту селену в продукті при регулярному вживанні знижується ймовірність захворювання простати у чоловіків і товстої кишки.

Великий вміст амінокислот здатне оновлювати клітини нашого організму, чому поліпшується стан шкіри, м’язів і сповільнюється процес старіння всього організму. Якщо регулярно вживати спаржевий салат по-корейськи волосся стають набагато краще і практично не випадають. Завдяки фитогормонам спаржа соєва — відмінний профілактичний засіб при остеопорозі.

Калорійність продукту

Якщо говорити про калорійності спаржі по-корейськи, то цей показник може відрізнятися в залежності від виду продукту. Його купують у двох видах — сушеної або готової до вживання. Калорійність готового страви становить на 100 гр 440 ккал:

  • білки — 45 гр — 180 ккал;
  • жири — 20 гр — 180 ккал;
  • вуглеводи — 20 гр — 80 ккал.

Енергетична цінність готової спаржі по-корейськи, співвідношення БЖУ виглядає так:

  • білки — 41%;
  • жири — 41%%
  • вуглеводи — 18%.

Такий показник калорійності дозволить швидко насититися організму і не набрати зайвих кілограмів. Блюдо стали часто включати в меню різних дієт. Якщо порівнювати блюдо з іншими білковими продуктами, то відразу помітно, що в ньому більше білка і набагато менше калорій.

За темою:  Смачні дієтичні супи: рецепти простих і смачних дієтичних страв

Шкода або користь

Неодноразово проводилися дослідження в області соєвих продуктів. Більшість вчених вважає, що надмірна кількість соєвого їжі шкодить здоров’ю. Соя може негативно позначитися на стані підшлункової залози. Містяться в сої фітоестрагени можуть викликати в дитячому віці порушення статевого розвитку, а у жінок призвести до порушення роботи щитовидної залози.

Медики вважають, що вводити в свій раціон соєві продукти потрібно з обережністю. Яким би смачним не вийшло блюдо з спаржі по-корейськи, його потрібно їсти потроху і не кожен день. Тільки невеликі порції такого продукту здатні принести користь організму.

Не так давно було дозволено використовувати при виробництві соєвих продуктів ГМО, тому купуючи їх потрібно завжди звертати увагу на цей показник. Якщо постійно вживати продукти з ГМО, є ризик захворіти на онкологічні хвороби.

Спаржа по-корейськи дуже багата на білок, з великим вмістом амінокислот. Спаржа соєва відрізняється приємним смаком. З неї готують салати і гарніри, закуски, використовують як самостійну страву. Якщо правильно приготувати страву, воно розкриє всі свої цінні властивості і дасть можливість насолодитися приємним смаком.