Калейдоскоп смаків 100 до 1, відповідь на питання, що можна додати в яєчню

Існує безліч рецептів приготування такого нехитрого страви, як яєчня. У багатьох країнах світу є своя відповідь на питання, як смачно приготувати улюблену страву мільйонів. Наприклад, яєчня на сніданок дуже популярна в Греції, Іспанії, Скандинавських країнах і у Вірменії. Можна додати в яєчню такі продукти, як:

  • Бекон
  • Помідори (томатний соус)
  • Цибуля
  • Сир
  • Болгарський перець

Шукаючи відповідь на питання у грі 100 до 1, що можна додати в яєчню, можна заодно і розширити свої пізнання про це простому блюді, і дізнатися про нього безліч цікавих фактів.

Традиції приготування яєчні в різних країнах світу

Вірмени впевнені, що відповідь на питання, чому у них виходять найсмачніші страви, простий — це багатовікові кулінарні традиції. Вірмени вважають яєчню з помідорами майже що своїм національним блюдом. В омлет вірмени додають помідори, очищені від шкірки і дрібно-дрібно нарізані на кубики.

Вірмени також готують яєчню з підсмаженою на соняшниковій олії рибою. Рибу під назвою сига, смажать до отримання золотистої і хрусткої скориночки і зверху додають збиті яйця з ароматними травами естрагоном і базиліком.

Ще одне блюдо, яким недоступне пригощають вірмени гостей — це яєчня з молодим зеленим стручковим горохом, який очищають від жорстких кінчиків і варять у підсоленій воді, а потім додають півдюжини добре збитих яєць з сіллю і сумішшю чорного і червоного перцю. Відповідь на питання, який із наведених рецептів краще, найчастіше можна почути, що у кожного з страви є своє правильне час року.

В Італії яєчню з різними добавками називають фріттата. Італійці в свій традиційний сніданок додають різноманітні овочі, сир, ковбасу і шинку і навіть м’ясо. Італійці їдять на сніданок фріттату майже щоранку, і відповідно їх рецептом можна додати в блюдо шматочки смаженої курки, томатну пасту, цибулю, помідори. Часто відповідь італійських домогосподарок на питання, як приготувати смачну страву, полягає в тому, що в процес приготування потрібно вкласти все своє кохання.

За темою:  Скільки калорій в вареної і сирому буряку, калорійність відвареного буряка в 100 грамах

Італійці готують омлет і з залишків вчорашнього страви. На сковорідку з киплячим маслом додають вчорашні макарони, рис з куркою або залишки недоеденного салату, все це перемішують з парочкою збитих яєць, і готовий смачний і економічний сніданок.

Греки теж обожнюють на сніданок яєчню, згідно з численними рецептами греків, це блюдо можна додати все, що завгодно. Наприклад, у греків існує таке поняття, як легка і ситна яєчня. У ситну яєчню греки додають: ковбасу, м’ясо, морепродукти і навіть смажену картоплю. В легку яєчню греки додають: помідори і сир, листя шпинату і брокколі, а також солоний сир.

Думка експертів

У 2012 році популярний в Америці кулінарний журнал, під керівництвом знаменитої Марти Стюард вирішив знайти відповідь на питання, де готують найсмачнішу яєчню в світі. Журнал випустив відповідь на поставлене питання у вигляді рейтингу дев’яти самих смачних і оригінальних страв, які можна приготувати у себе на кухні в якості головного блюда, так і в якості легкого сніданку для всієї родини. Редактори журналу протягом трьох місяців подорожували по всьому світу, і пробували найпопулярнішу яєчню країни в дорогому ресторані, у звичайній доступною кожному кав’ярні або їдальні, і в гостях у дослідній домогосподарки, для того щоб чесно оцінити і скласти рейтинг дев’яти найсмачніших у світі. В почесну дев’ятку увійшли такі країни, як:

  • Ізраїль
  • Італія
  • Вірменія
  • Норвегія
  • Іспанія
  • Мексика
  • Японія

Дев’ять кращих яєчні світу

На дев’яте місце, на думку журналістів і професійних кулінарів, можна з упевненістю поставити страва родом з Північної Африки, яка називається Шакшука. Це найпопулярніше в Північній Африці блюдо справжню популярність здобуло в Ізраїлі. Шакшуку готують з гострого томатного соусу, з додаванням пряних трав і пекучої суміші різноманітних сортів чилі. Можна сказати, що це не просто омлет, це цілий калейдоскоп дивовижних смаків.

За темою:  Оптимальний вміст білків, вуглеводів та жирів у продуктах в таблиці

Восьме почесне місце займає знаменита італійська фріттата. Немає в Італії жодного дня, щоб жителі країни не приготували у себе вдома знаменитий омлет з додаванням різноманітних начинок. Італійці зазвичай готують фритатту в два етапи. Спочатку страви потрібно обсмажити на сковорідці, а потім помістити в духовку до повної готовності. Найчастіше фріттату готують з додаванням макаронів. Класичний рецепт страви містить в собі такі інгредієнти, як цибуля, сир і помідори.

Ще один популярний рецепт своєрідною яєчні називається Осини, яка займає сьоме місце в знаменитому рейтингу. Це досить трудомісткий і незвичайний рецепт приготування популярного страви. Жовтки яєць відокремлюють від білків. Білки збовтують в густу піну, яку потім запікають у духовці до одержання рум’яної скоринки. У готове бізе додають вершкове масло, сіль і жовтки. Подаються Осини в охолодженому вигляді і в якості закуски.

Сьоме місце займає знаменита вірменська яєчня з зеленим стручкової квасолею. Для її приготування потрібно порізати молоду квасолю на кілька частин, промити в холодній воді і варити кілька хвилин, поки квасоля не змінить колір. Після того як квасоля звариться, злити воду і додати в розпечене масло. Смажити квасоля з додаванням яєць, солі і перцю. Яєчню з квасолею Вірменії подають з соусом з кошторису і часнику.

Норвежці впевнені, що сама смачна яєчня з’явилося в Норвегії. На шостому місці норвезька яєчня. Весь секрет норвезького страви в незвичайному і контрастному поєднанні смаків. Жителі Скандинавських країн впевнені, 100 до 1, що можна додати в омлет копчену, солену або навіть свіжу рибу. Відповідь на питання, в чому різниця норвезького омлету від звичайного, простий і геніальний. Норвежці готують яєчню з додаванням риби. Найпопулярніший варіант — норвезька омлет з цибулею, поданий разом з чорним хлібом і копченим лососем.

За темою:  Особливості дієти при хвороби підшлункової залози: симптоми хвороби, методи лікування, меню при захворюванні

Третє почесне місце займає іспанська тартилья. Тартилья це відповідь іспанців на італійську фріттату, але на відміну від італійського рецепту, сюди можна додати, цибулю, різну зелень, різнокольоровий болгарський перець і навіть варену картоплю.

Два самих незвичайних рецепта самого звичайного страви

Друге місце займає страву під назвою Уеверос Ранчерос, що означає яйця по-селянськи. Це гостре блюдо, в яке можна додати: квасоля, різноманітні овочі, червоний перець і гострий соус чилі.

Перше почесне місце займає незвичайна яєчня по-японськи! Тамогояки, одна з найулюбленіших страв японців. Жителі Країни вранішнього сонця вважають її своєю гордістю. Це своєрідні тонкі млинці, приготування тіста, яке складається з збитих яєць, бульйону, в якому міститься цукор, соєвого соусу і всіляких приправ.

У світі існує безліч найнезвичайніших смачних і різноманітних видів омлетів, в які можна додати все, що завгодно. У страву можна додати улюблені і незвичайні інгредієнти, для створення власного рецепту яєчня.