Як добитися смаку вітамінного салату з капусти і моркви з оцтом як в їдальні

Строкате розмаїття овочів та фруктів обов’язково повинно бути в щоденному раціоні для того, щоб постійно поповнювати вітамінні запаси організму. Тому навіть коли дуже мало часу, можна швиденько нарізати їх в миску, додати улюблених інгредієнтів, зробити до них заправку по своєму смаку і отримати легке, корисна страва — салат.

Популярні рецепти салату зі свіжої капусти з морквою і оцтом

Світ салатів дивно різноманітний. Достатньо змінити лише один компонент цієї здорової їжі, і ви отримаєте абсолютно інший варіант страви. Смакові відчуття будуть іншими. До того ж спектр вживання такої їжі дуже різний.

Мова йде про те, що салат може служити основним блюдом або бути гарніром до м’ясного, рибного кулінарного виробу. Також існує безліч рецептів, в яких вітамінний набір подається до столу, як приємна закуска.

Якщо говорити про технології приготування, то вона, як правило, нескладна. Все, що потрібно для смачного страви — це:

  • підготовлені інгредієнти;
  • оцет;
  • рослинна олія;
  • приправи і зелень.

Гострий ніж, обробна дошка, миска, велика терка — необхідне обладнання, яке є в кожної господині. Спеціальні пристосування, звичайно, полегшують процес приготування та оформлення, але не є обов’язковими.

Ніхто не буде сперечатися з тим, що блюдо, приготоване самостійно — чудово. Але є один, улюблений багатьма, вітамінний салат з капусти і моркви з оцтом, який за смаком повинен бути точно таким, як у їдальні. Таке порівняння в цьому випадку є найвищою оцінкою якості приготування, якого не можна досягти без знання деяких простих секретів.

Салати з білокачанної капусти з оцтом, як в їдальні: рецепти, порядок приготування

Їжа з овочів чудово поєднується з м’ясними стравами, а також підходить для перекусу з-за їх здатності швидко втамувати голод. Крім того, вітамінна цінність основних інгредієнтів такого блюда і його низька калорійність, привертають увагу любителів дієт.

Отже, капуста з оцтом і точно таким смаком, як у їдальні, готується з простих, доступних за ціною продуктів. Сам процес не вимагає багато часу і зусиль, так як складається всього з двох етапів:

  1. Підготовчого, необхідного щоб правильно обробити овочі, а також відміряти вказане в рецепті кількість компонентів.
  2. Приготування овочевого страви.
За темою:  Корисні властивості буряка: рецепти салатів з буряка з часником, майонезом і іншими продуктами

Щоб приготувати салат з свіжої капусти з оцтом, зі смаком, як у їдальні, потрібно:

  • капуста (білокачанна) — півкілограма;
  • оцет (3 %) — дві столові ложки;
  • цукор — одна ст. ложка;
  • сіль — одна чайна ложка;
  • морква — одна штука (середнього розміру);
  • зелень (кріп, петрушка).

Для приготування потрібно вибирати свіжий вилок з соковитими листям і моркву хорошої якості, яку в цьому випадку використовують для додання салату привабливого вигляду.

Порядок приготування:

  1. Зняти з вилка верхні листки. Моркву ретельно почистити. Обполоснути чистою водою.
  2. Капусту тонко нарізати соломкою. Натерти моркву на тертці.
  3. Перемішати овочі, злегка розминаючи, щоб вони дали сік.
  4. Приготувати маринад. Для цього потрібно додати до оцту сіль, цукор і все розмішати до отримання однорідної маси.
  5. Залити овочі оцтовим маринадом. Перемішати. Дати відстоятися салату 30 хвилин, щоб капуста і морква наїлося тонким ароматом, який надає оцет. В результаті страва набуває фірмовий смак, як в їдальні.

Ще один варіант смачного капустяного страви з оцтом можна приготувати, додавши до основних інгредієнтів цибулю і часник:

  • капуста — 0,3 кг;
  • цибулина — одна штука;
  • морква — одна штука;
  • оцет (3 %)— одна чайна ложка;
  • часник — три зубчики;
  • масло рослинне — три–чотири столові ложки;
  • цукор — дві чайних ложки;

Солимо страву за смаком. Нехай трохи постоїть перед подачею на стіл.

Нарізати капусту для салатів треба тонкою соломкою за допомогою гострого ножа або спеціальної шинкування.

Вітамінний салат з капусти і моркви з оцтом, як в їдальні: різновиди

Для вітамінного салату зі свіжої капусти необхідно вибрати продукти, добре поєднуються один з одним і максимально насичені корисними для організму речовинами. На відміну від простої комбінації капусти з оцтом, вітамінний салат обов’язково заправляють рослинним маслом. Це дозволяє підвищити поживну цінність овочевого страви.

Використовуйте для салатів олія холодного віджиму, має більш виражений смак і аромат, чим рафіновані сорту.

За темою:  Як починати білкову дієту П'єра Дюкана для схуднення: меню на кожен день, етапи і приблизний раціон

Відомо, що якщо для заправки вибрати оливкове масло, салат буде мати фруктовий запах. Оригінальний пряний аромат випромінює блюдо, заправлена олією з гарбузового насіння. Тим, хто любить горіховий запах, потрібно додавати в салат рапсове масло. Крім чудових ароматів будь-яке рослинне масло покращує смак інгредієнтів.

Якщо це так, то в готовому страві ви ніколи не відчуєте смак оцту і масла, як окремих інгредієнтів. Смакові відчуття від правильно приготовленого вітамінного салату будуть точнісінько такими, як у кращих шеф-кухарів їдальні. А вони знають ще одну фірмову фішку цього салату – в процесі приготування його потрібно злегка прогріти.

Варіанти вітамінного салату з капусти з морквою, яблуками, перцем і журавлиною

Найпопулярніший рецепт салату з капусти з морквою:

  • капуста — 0,450 кг;
  • морква — одна штука;
  • цибулина — одна штука;
  • цукор — одна столова ложка;
  • оцет (3 %) — 4 ст. ложки;
  • зелень;
  • сіль — одна чайна ложка;
  • масло рослинне — дві столові ложки.

Покрокове приготування вітамінного салату:

  1. Капусту тонко шаткують ножем і складають у миску. Злегка мнуть, щоб вона пустила сік.
  2. Сіль і оцет додають до капусти. Перемішують. Каструлю ставлять на вогонь і прогрівають 2-3 хвилини. Дають страви відстоятися. Капуста через деякий час осяде і повністю охолоне.
  3. Обчищену моркву натирають на крупній тертці і додають до капусті після того, як вона вже охолола.
  4. Цибулю чистять і нарізають півкільцями, зелень дрібно рубають ножем. Їх теж перекладають до капусті після її охолодження, не забуваючи гарненько перемішувати овочі.
  5. Залишилися інгредієнти – цукор і рослинне масло додають в салат останніми.

Потім салату потрібно дати відстоятися, щоб смак досяг фірмової кондиції, як в їдальні.

Один із секретів фірмового салату з капусти з морквою, як у їдальні, полягає в строгому дотриманні пропорцій рецепта.

Варіант вітамінного салату з яблуком:

  • 500 грам білокачанної капусти;
  • одна морква;
  • одне зелене яблуко;
  • сіль, цукор, оцет (можливо, сік лимона) додають за смаком.

Приготування салату:

  1. Капусту шаткують і злегка мнуть.
  2. Очищену моркву труть на крупній тертці. Додають до капусти.
  3. Яблуко без шкірки, натирають на середній тертці. Додають до основних інгредієнтів.
  4. Всі компоненти добре перемішують, солять і підсолоджують.
  5. У салат додають трохи оцту. Дають настоятися 20 хвилин і подають до столу, прикрасивши зеленню.
За темою:  Скільки калорій в фунчозе: що присутня в скляній локшині і калорійність на 100 грам, склад

Оцет розм’якшує овочі і надає салату неповторний смак і аромат.

Для приготування ще одного різновиду вітамінного салату з капустою, перцем, морквою і цибулею потрібно підготувати:

  • капусту — половину качана;
  • болгарський перець — 1 шт.;
  • брокколі — 1 шт.;
  • 1 пучок зеленого цибулі.

Для соусу:

  • 3 ст. л. рослинної олії;
  • сік 1 лимона;
  • 1 ст. ложка майонезу;
  • 1 ст. ложка сметани;
  • цибуля, петрушка;
  • 1 ч. ложка сушеного часнику;
  • 1/2 ч. ложки солі.

Техніка виконання цієї страви аналогічна попереднім. У нарізані овочі (капусту можна дрібно нарубати, а перець нарізати тонкими кільцями) додають соус і добре перемішують.

Виходить дуже смачно. Таке блюдо часто використовують як основу для гамбургера.

Висновок

Якщо смак салату зі свіжої капусти з морквою і невеликою кількістю оцту не виходить, як в їдальні, значить, інструкцію виконали неточно. А саме порушили пропорції, зазначені в рецепті. Можливо, недостатньо тонко нашинковали капусту. Нарешті, не пішли раді — прогріти нарізану капусту протягом 2-3 хвилин.

Виходить, що наш улюблений вітамінний салат має три маленьких секрету, але тепер ви про них знаєте.